Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Уф , брат , многу енергија троше .. сеа ќе ти ја кажам мојата програма :

Понеделник - од сабајле H.I.I.T. кардио , попладне гради и трицепс + стомачни
Вторник - попладне грб и бицепс + стомачни
Среда - од сабајле H.I.I.T. кардио , попладне нози + рамо
Четврток - обично кардио одсабајле , попладне гради и бицепс + стомачни
Петок - од сабајле H.I.I.T. кардио , попладне грб и трицепс + стомачни
Сабота - од сабајле H.I.I.T. кардио , попладне нози + рамо
Недела - обично кардио , одмор

Тоа м е програмата во последните 4 месеца , и е за дефиниција . Дека паѓа силата за кревање паѓа , мускулната маса паѓа , ама мене летно време целта ми е дефиниција.
Ух, секоја чест што си издржал вака напорен тренинг. Не можам да кажам дали е премногу или не е зашто немам пробано на своја кожа ама ако си имал резултати тогаш супер.

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
За нозе чуч,преса и 2 изолациски вежби.. 15 до 20 повторувања.. Наредните 2-3 дена едвај одам хаха :D
--- надополнето: Aug 10, 2011 11:47 AM ---

не ти е многу ова брат? Зошто не се издефинираш преку исхрана?
Всушност не , баш како го почнав оваа програма се чуствувам многу поживо , физичко спремен , одличн делува како на тело, така и на психа. А за исхрана , брат , јадам ко вол :D 5-6 пати на ден , и пазам да внесувам 30 г протеин на секој оброк . Тоа помага доста плус витамини , Омега 3 , зелен чај .
--- надополнето: Aug 10, 2011 12:18 PM ---
Ух, секоја чест што си издржал вака напорен тренинг. Не можам да кажам дали е премногу или не е зашто немам пробано на своја кожа ама ако си имал резултати тогаш супер.
Резултати за дефиниција ќе имаш , тоа гарантирам , пошто HIIT тренингот не е ко обичното кардио.
Дека е премногу , да , затоа на секој 3 недели земам пауза од 2 дена без никаква физичка активност ( мислам на вежбање ),тоа ми ги полни батериите и после терам повторно :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
А постои и друг начин за дефинирање?
Муабетот ми беше да не се мачи толку со трчање туку да скрати на внес на калории.. Наместо да истроши 400 калории од трчање тоа да го скрати од исхраната.

Член од
11 август 2011
Мислења
45
Поени од реакции
2
Zdravo decki,
ko sho gleam ima ovde dosta informirani, pa bi sakal da prasam sea nesto. Imam skoro 17 godini, od pred 2 meseci odam na teretana, sum okolu 175 cm i 70kg. Dosea ne vnimavav mnogu-mnogu na ishrana, ali pak imat rezultati od odenjeto. Prvive nekolku meseci sakam da gi napumpam muskulive, posle ke gi definiram, ali glavna cel mi e da izgradam ubo telo. E sea, kolku e preporacan dneven vnes ko za mene, na pr. kalorii, proteini, tie raboti... i kolku vreme otkoga ke zavrsam so vezbanjeto da jadam? Hemii takvi raboti nejkam da zeam. Dali nema da smetat i nekoja caska alkohol odvreme-navreme??

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Се утепав од листање и никако неможам да најдам. Се мислам дека еден дечко тука имаше постирано линк од youtube за тоа што и како вежба. Вежбите се состоеа само од користење на сопствена тежина, вратило вежби и слично и имаше некое име јазик да скршиш.:icon_lol: Истиот е од СК, некој да знае за кого се работи или....?

извини за офтопик

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Се утепав од листање и никако неможам да најдам. Се мислам дека еден дечко тука имаше постирано линк од youtube за тоа што и како вежба. Вежбите се состоеа само од користење на сопствена тежина, вратило вежби и слично и имаше некое име јазик да скршиш.:icon_lol: Истиот е од СК, некој да знае за кого се работи или....?

извини за офтопик
ако те интересираат вежбе со сопствена тежина на вратило ( или уште подобро на справите што се на кеј) тогаш пиши си само на pull up freestyle на јутубе и има милион добри клипчиња од кои повеќето сум ги и испробал и интересни се! А секако тука е и Ханибал :D

еве два линка за pull ups ако си по физички спремен ....
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/take_your_pullups_to_the_next_level
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/5_pullup_challenges

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513

извини за офтопик
Пробај ова ако можеш:D

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Генетиката им е поразлична на црнците.. Види му ги другарите еден нема кускуле.. На јутуб нема никој друг со ваква мускулатура што ги прави истите вежби ама белец да биде :D црнец маме му ебам...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Zdravo decki,
ko sho gleam ima ovde dosta informirani, pa bi sakal da prasam sea nesto. Imam skoro 17 godini, od pred 2 meseci odam na teretana, sum okolu 175 cm i 70kg. Dosea ne vnimavav mnogu-mnogu na ishrana, ali pak imat rezultati od odenjeto. Prvive nekolku meseci sakam da gi napumpam muskulive, posle ke gi definiram, ali glavna cel mi e da izgradam ubo telo. E sea, kolku e preporacan dneven vnes ko za mene, na pr. kalorii, proteini, tie raboti... i kolku vreme otkoga ke zavrsam so vezbanjeto da jadam? Hemii takvi raboti nejkam da zeam. Dali nema da smetat i nekoja caska alkohol odvreme-navreme??
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/nutrition_for_newbies_part_1

Прочитај го ова за почеток па ако нешто не ти е јасно прашај пак.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Генетиката им е поразлична на црнците.. Види му ги другарите еден нема кускуле.. На јутуб нема никој друг со ваква мускулатура што ги прави истите вежби ама белец да биде :D црнец маме му ебам...
Да за ова си сосема во право, за пример ќе се каже и Џордан. Едини спортист кај кого процeнтот на масти во телото не му беше поголем од 3% ако не се лажам.
Научно докажано е дека се генетски пред белците итн итн.....

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Малку оф топик,ама само за информација..Брус Ли имал под 1% body fat.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Малку оф топик,ама само за информација..Брус Ли имал под 1% body fat.
Можно е.. Дури пријателите му збореле да почне да јаде пошто премалку јадел,а многу вежбал..
--- надополнето: Aug 12, 2011 2:17 PM ---
Да за ова си сосема во право, за пример ќе се каже и Џордан. Едини спортист кај кого процeнтот на масти во телото не му беше поголем од 3% ако не се лажам.
Научно докажано е дека се генетски пред белците итн итн.....
Кажими еден научник црнец :D Нема тие се само за тешка работа или спорт :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Тука да се напомене дека и Рони Колман и Lee Haney кои се на врвот на табелата за највеќе освоени титули во Mr.Olympia се всушност црнци.

И настрана од тоа дека генетиката е понапред од нашата, Малком и Мандела нема да се сложат туак со мене :D

Едини термин за да се оправдате зошто вие сте послаби од црнице, не е генетиката туку нешто што се вика напорна работа.

Шварцеnigger, со тебе сме белецу! :D

PS. Сирота генетика на кинезине, или се ниски или се сумо-дебели :ROFLMAO:

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Тука да се напомене дека и Рони Колман и Lee Haney кои се на врвот на табелата за највеќе освоени титули во Mr.Olympia се всушност црнци.

И настрана од тоа дека генетиката е понапред од нашата (многу рацистичко размислување)

Едини термин за да се оправдате зошто вие сте послаби од црнице, не е генетиката туку нешто што се вика напорна работа.

Шварцеnigger, со тебе сме белецу! :D
A овој на аватар шо ти е послаб да не е :P

Kajgana Shop

На врв Bottom