Колку пари би дале за конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Колку пари би дале за конфигурација

• Вкупно гласачи
    61
Прет 3 години мојата само конфигурација ја платив 350Е ама ако се земи дека што од бес што од лично предизвикани глупости дадов уште двестотки по неа доста набрзо да речеме дека ме кошта 500 и нешто и тогаш бев задоволен со неа. Сега не викам дека е лоша но да би имал од фазла би ја сменил со некоа 700-800 глан нова а не како оваа маста што и е извадена :) Алл додека да легни вишак кешш ќе си терам со оваа :D Здравје има време за подновување на PC сега некои други работи се приоритет :D

Јас производите не ги бирам по цената, туку по квалитетот. Значи, ако ми ја склопат конфигурацијата која јас ја сакам ќе дадам онолку пари колку што ќе ми побараат. Се разбира ако тоа биде реална цена, а не напумпана со цел да ми извлечат повеќе пари.

150 евра за компјутер... Jesus Christ... Со тие пари ни тетрис не можеш да земеш :tapp:
Иначе јас за моменталниот компјутер пред 2 години дадов 700 евра без монитор. Мониторот подоцна ме чинеше околу 120 евра, што значи негде околу 800 евра ми се парите што во просек би ги дал за компјутер.

Ако се занимавате или планирате да се занимавате со графика претежно, „тезите не давам повеќе од 300 па што сака нека е“ ви паѓаат во вода.

Ако се занимавате или планирате да се занимавате со графика претежно, „тезите не давам повеќе од 300 па што сака нека е“ ви паѓаат во вода.
Ма за што сака нека е компјутерот, ако планираат со 300 евра да завршат работа незнам ... за мојава конфигурација дадов 1.200 евра и пак не сум до крај задоволна, а не па со 300 евра ... да се сликам со таква конфигурација ми останува.

Ма за што сака нека е компјутерот, ако планираат со 300 евра да завршат работа незнам ... за мојава конфигурација дадов 1.200 евра и пак не сум до крај задоволна, а не па со 300 евра ... да се сликам со таква конфигурација ми останува.

Има некои корисници што им треба за домашна употреба и немаат поголеми побарувања. Сурфање, мсн, музика и толку. Татко ми зеде за 10.000 без монитор за во ординација кај него. Нормално за него добар ПЦ со гига рам, 200 гб ХДД и сл. Ама колеги од факултет кога ќе ми кажат доста ми е за 300 еу ПЦ а студира информатика е тоа....

ма за добар ПЦ шо се тиче мене би дала 500 еура, ама не се тиче мене.(n)

Овој што го имам ме кошташе 500 евра плус монитор и остало 700.Тоа беше пред 4 години и уште ме служи феноменално.Кога би купувал пак не би дал повеќе од оваа сума ама сепак тоа зависи и од понудата тогаш кога ке купувам.

Би дал 500+ евра, али да ми е квалитетна, не ко денешниве за 200 евра после 2 години напајањето да брмчи..
Незнам, али некако компјутерите порано беа поквалитетни него денешниве, зотоа можеби и беа толку скапи. Стварно, еве имам компјутер веќе 9та иде накај 10та година го имам и стварно му немам ниеднаш сменето напајање. Само надоградено рам меморија и сменет хард диск (повеќе ми требаше). Матичната, процесорот, едниот рам му останаа и уште опстојуваат до ден денес...Немам големи маки со него, навистина е добар колку за офис работа и некои минџурии..
Нажалост не е тоа на мене што ми треба и зотоа си реков - ИАКО ИМА компјутери за 200 евра, не зиам. Не сакам чкарт напајање Делукс и к**ци палци матични некои за 2000ден, само квалитетни делови и компјутерот навистина многу ќе трае..

Поправете ме ако грешам, но сепак тука и “газдата“ има голем ефект (у траењето на компјутерот)

Али сепак не би ставил ептен премиум делови, туку оние што се измеѓу, како да кажам...најевтините од најдобрите :)

Епа напредвит технологијава,барат појако напојување ама овие тупандериве што продаваат компјутери уште си тераат по старо.Мислат се наоѓаме во 2005 год па ке ставаме чкартој.

Слабо е за лап топ 28 000

Јас би дал повеќе од 500 можеби затоа што не го плаќам сам... А за наведување нема што да се наведе сакам едноставно да биде квалитетно.

taman e top e laptopov ni jak ni slab sredna konfiguracija, go zemav cisto onaka za domasna upotreba ima windows 7
athlon 64 x2 procesor
17 incen
4 gb ram
256 nvidia slim 9400m
e ako sakas da zemis posolen od ovaj zemi acer od 1000 krkuski so 1 giga video ram
inace lap topov e zmija za obicna upotreba ne zboruvame, za novive igri zato i zemav samo za domasna upotreba.:drk:
--- надополнето: Aug 12, 2011 7:14 PM ---
Јас производите не ги бирам по цената, туку по квалитетот. Значи, ако ми ја склопат конфигурацијата која јас ја сакам ќе дадам онолку пари колку што ќе ми побараат. Се разбира ако тоа биде реална цена, а не напумпана со цел да ми извлечат повеќе пари.

zemi si ko mojava konfiguracija od amc :) sega duri imas i pojaka :))) ili pisis mi na pp so da ti preporacam
--- надополнето: Aug 12, 2011 7:16 PM ---
grafika me zezas nema sansi ispod 1000 evra jaka graficka treba :)
nad 1000 evra za jak pc i toa obicen ne lap top lap top dobar ispod 1500 nema

taman e top e laptopov ni jak ni slab sredna konfiguracija, go zemav cisto onaka za domasna upotreba ima windows 7
athlon 64 x2 procesor
17 incen
4 gb ram
256 nvidia slim 9400m
e ako sakas da zemis posolen od ovaj zemi acer od 1000 krkuski so 1 giga video ram
inace lap topov e zmija za obicna upotreba ne zboruvame, za novive igri zato i zemav samo za domasna upotreba.:drk:
--- надополнето: Aug 12, 2011 7:14 PM ---

zemi si ko mojava konfiguracija od amc :) sega duri imas i pojaka :))) ili pisis mi na pp so da ti preporacam
--- надополнето: Aug 12, 2011 7:16 PM ---

Знам де за цената која треба, се занимавам со тоа и знам што точно треба. Затоа и реков така дека 300 еу се малце. Ценава од 300 ја кажав од муабети што имам слушано :)

Case closed. You suck.

athlon 64 x2 procesor
17 incen
4 gb ram
256 nvidia slim 9400m
Не ми треба лап топ веќе , лани купив 35 500 го зедов. Сега треба да напраам јака конфигурација за статичен комп и да му кажам на таткоми он ќе ми донесе од Швајцарија. Па ако сака некој нека ми напише некоја добра конфигурација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom