Колку пари би дале за конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Колку пари би дале за конфигурација

• Вкупно гласачи
    61

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.633
Поени од реакции
2.307
Локација
Нибиру
Веб-сајт
mvpring.com
Ајде да ве видам сега.Колку пари ке одвоите од џебот за компјутерска конфигурација.
Јас би дал околу 150 евра најмногу само за компјутер без монитор.ВИЕ?

Ја знаеш онаа „колку пари - толку музика“?

Не ја сфаќам поентава не темава, повеќе ми личи на една од оние во Играчница :)

Да ја префрлам во Канта или ќе ја образложиш поентата? Веќе има тема за проценка и препораки за конфигурации, која обработува доста слична тема.

Ја знаеш онаа „колку пари - толку музика“?

Не ја сфаќам поентава не темава, повеќе ми личи на една од оние во Играчница :)

Да ја префрлам во Канта или ќе ја образложиш поентата? Веќе има тема за проценка и препораки за конфигурации, која обработува доста слична тема.
Ако не ја бива КАНТА

150 евра за компјутер најмногу? :eek: :icon_lol:

Што се тиче мене, испод 600 евра за конфигурација (без периферија) не давам. А ja мењавам конфигурација на секои 3-4 години, така да, за да ме служи добро 3-4 години, 600 евра е минимумот, пошто претежно го користам за гејминг, а и тежок мултитаскер сум.

А, и ако имам пари за подобро, 1000 евра најмногу. Пак ќе повторам, кога би имал многу пари на располагање, инаку 700 евра си е таман. (без периферија)

400 евра максимум би дал

imam lap top go zemav lani ACER za 28 000 denari a doma se uste imam destop kupen od 2004 godina.
prvo treba da se znae za sto se kupuva ako e samo za igri kraj nema, ako e za rabota dovolen e i sekoj sreden kompjuter

Да иам доволно кинта, би дал околу 1300 еврејки за комплет конфигурација со “периферија“.

Хмм.. за канцелариска употреба ( т.е нубска - интернет, 2-3 страни во ворд , Solitare ) - 200 ~ 300 евра само компјутерот, и плус за периферија 100-130 евра.
Лично за мене, испод 800 евра само компјутерот и уште 500-600 за периферија ( зборувам за хај енд периферија.. IPS монитор, глувчиња, тастатури, звучници, слушали, мауспад, волан )

150 евра за компјутер најмногу? :eek: :icon_lol:

Што се тиче мене, испод 600 евра за конфигурација (без периферија) не давам. А ja мењавам конфигурација на секои 3-4 години, така да, за да ме служи добро 3-4 години, 600 евра е минимумот, пошто претежно го користам за гејминг, а и тежок мултитаскер сум.

А, и ако имам пари за подобро, 1000 евра најмногу. Пак ќе повторам, кога би имал многу пари на располагање, инаку 700 евра си е таман. (без периферија)
Ти даваш или татко ти? :icon_mrgr:

Ти даваш или татко ти? :icon_mrgr:

Пола пола за сегашнава (у потпис) за идната само јас :D Имам поголем црн фонд и од Изет (луд, збунјен, нормалан, за него зборам) и така :pos:

imam lap top go zemav lani ACER za 28 000 denari a doma se uste imam destop kupen od 2004 godina.
prvo treba da se znae za sto se kupuva ako e samo za igri kraj nema, ako e za rabota dovolen e i sekoj sreden kompjuter
Слабо е за лап топ 28 000

Јас би дал повеќе од 500 можеби затоа што не го плаќам сам... А за наведување нема што да се наведе сакам едноставно да биде квалитетно.

Само за конфигурација,над 35.000 денари не давам,па милијардер да сум :)

Па сеа види вака ...според темата "колку пари би дал за конфигурација" би дал околу 1500 евра за комплет сосе периферија да имав појше кеш во мене , али сеа за сеа само за конфигурација би идел до 600-700 евра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom