Фан Клуб: Интер

Интер како што гледам ке има сепак богат буџет за трошење Ето - 40мил. , Марига - 7мил. , Мунтари - 7-8мил. = 54/55мил. Сега ако не се продаде уште некој играч.
И за Пандев прочитав дека Интер за помалку од 15мил не сакале да чујат.
--- надополнето: Aug 11, 2011 4:30 PM ---
150360.jpg150363.jpg150353.jpg150339.jpg
Маикон и Лусио по вчерашниот дуел со Германија денеска се вратија во Италија и одма почнаа да тренираат. Ситуацијата со Нагатомо не е толку сериозна и полека се враќа на тренинзите, додека Камбиасо, Милито и Џонатан тренираат заедно веке цела недела.

За да Лас игра во Интер треба Камби да не игра, тешко тие двајца у тим, немаат голема потреба од ваков тип на фудбалер башка со ангажманот на Кучка во иднина се обезбедени таму, Монтоливо во моментов најблиску е до Милан али како и да е на тој дел од терен ќе покриваат само прашање е со кого, плус Мота е сеуште дел од екипата.

Сега за сега се чека официјализирање на трансферот на Ето, со Лавеци плус Тевез се на коњ во ситуација кога и Снајдер најверојатно нема да биде продаден, доколку се обезбеди оваа тројка наредна сезона све остало ми е тотално небитно, ќе чекам старт на сезона и ќе ... :drk:

рубин казан се придружува на галатасарај во битката за диего милито
--- надополнето: Aug 11, 2011 6:32 PM ---
Неш за мојо убав град :cuc:

Ако ги продадат Ето и Милито, Пандев ќе треба за без пари да го дадат, или да го избркат. :)

Леле еј, да дојдат Тевез, Лавеци и заборавениот Банега, а да остане Снајди + Касемиро и/или Кучка (последните двајца и да дојдат и да не дојдат, не ми менува нешто). Одма стануваме тим со реални шанси за ЛШ.

283833_235337376505061_204494089589390_644486_2723379_n.jpg

Сидоо нема кај да бегаш.,.титулата е наша :P
--- надополнето: Aug 11, 2011 6:57 PM ---
Lionel Messi went out on a friday
night ,when coming back he hooked up with
a pretty lady. He took her to his hotel room
and they got settled. Then the lady when to
the bathroom to shower, when she came
back she saw three naked men on the bed.
Astonishingly she asked "what's happening"
Messi replied " I can't perform without Xavi
and Iniesta....!!!!!!

Лавеци е планиран ко шлаг на торта, не го замена за Ето, не може играч кој лани даде 6 гола за Наполи некој да го смета за замена на Ето. Замената на Ето која ја планираат е Тевез, за Лавеци ќе пробаат со пари плус Пандев или евентуално плус уште некој играч.

Па да, и ја се надевам дека е планиран како шлаг на тортата, а не само како тортата. Зошто не би било добро да замениме добра торта со лоша торта, а без шлаг да останеме :)

Упм, сеа ми се пријаде торта :D

За да Лас игра во Интер треба Камби да не игра, тешко тие двајца у тим, немаат голема потреба од ваков тип на фудбалер башка со ангажманот на Кучка во иднина се обезбедени таму, Монтоливо во моментов најблиску е до Милан али како и да е на тој дел од терен ќе покриваат само прашање е со кого, плус Мота е сеуште дел од екипата.

Сега за сега се чека официјализирање на трансферот на Ето, со Лавеци плус Тевез се на коњ во ситуација кога и Снајдер најверојатно нема да биде продаден, доколку се обезбеди оваа тројка наредна сезона све остало ми е тотално небитно, ќе чекам старт на сезона и ќе ... :drk:

Syn, вака како искусен форумџија и реален познавач на работиве во Интер, искрено веруваш дека Тевез би бил адекватна замена на Ето ?
Познавајќи го Тевез, мислам дека првиот месец ќе се испокара со Гасперсон и ќе создаде катастрофална атмосфера во тимот. Плус 45м за Тевез се премногуууу.

на интер не му треба тевез!!! сега е моментот да се направи оној неопходен рез и да се даде и снајди, кој тешко дека би играл ко шо треба и наредната сезона ако сега не појди во јунајтед. со парите од ето и снајди, да се земат хамшик и лавеци, ако треба и пандев да се даде (не е некој проблем) и да се земат алкантара (парите не би требало да бидат проблем) и еден нов напаѓач!!!

на интер не му треба тевез!!! сега е моментот да се направи оној неопходен рез и да се даде и снајди, кој тешко дека би играл ко шо треба и наредната сезона ако сега не појди во јунајтед. со парите од ето и снајди, да се земат хамшик и лавеци, ако треба и пандев да се даде (не е некој проблем) и да се земат алкантара (парите не би требало да бидат проблем) и еден нов напаѓач!!!
Се е тоа во ред ама Де Лаурентис тешко дека ќе продаде еден од триото, а за двајца нема шанси. Човекот има амбиции и во ЛШ, направија уште подобар тим оваа година и нема да го расипува. Веројатно, среќа во несреќа, ќе си оди Ето а не Снајдер. Викам среќа во несреќа зошто Снајдер ни е поважен, нема време да се најде адекватна замена за него. Инаку мене ич не ми прават мерак продажбиве. Ама со Тевез и Лавеци ќе ги поднесам некако.

Се е тоа во ред ама Де Лаурентис тешко дека ќе продаде еден од триото, а за двајца нема шанси. Човекот има амбиции и во ЛШ, направија уште подобар тим оваа година и нема да го расипува. Веројатно, среќа во несреќа, ќе си оди Ето а не Снајдер. Викам среќа во несреќа зошто Снајдер ни е поважен, нема време да се најде адекватна замена за него. Инаку мене ич не ми прават мерак продажбиве. Ама со Тевез и Лавеци ќе ги поднесам некако.

па тоа е и единствен начин да се залечат заминувањата на ето и на снајдер. а за тие пари јас барем би ги продал, а како додаток на лавеци и хамшик би го додал и алкантара, оти сега има помала вредност, а по неколку години ќе биде играчите и недостапен!!!

Алкантара нема шанса да дојде во Интер, без разлика колку пари нудиме, а знаејќи ги нашиве тоа не би било многу.
Хамшик, ако остане Снајдер не е потребен. Одосно нема потреба да фрламе големи пари за профил на играч што го имаме, зошо Хамшик не е добар во одбрана за да игра во средината (ако Гасперини остане со оваа тактика).
Лавеци би бил одлично решение за десно крило во нападот, под услов на другата страна да биде некој како Тевез. Мада, ако ме прашувате мене мислам дека ќе го земат само Тевез како замена за Ето и таму на десно ќе стартува Снајдер, кој ќе влегува во средината позади напаѓачите и таму ќе останува најчесто, за да му отвори простор на Маикон по десна страна. Маикон би бил и понапаѓачкиот од двата wing-backs. Нешто слично ко што правеше Наполи лани со Хамшик и Маџо. Плус и ќе купат некој од средина кој што искрно врска немам кој ќе биде (ја сакам Банега), само да не биде ист профил на играч ко овие што ги имаме.
Би било супер ако ги земат и Лавеци и Тевез место Ето, ама мислам дека нема време за толку многу операции. Ипак сме 11 август, а тука имаш баајаги компликации со плати и срања, посебно ако биде и уклучен и Пандев за Лавеци. А треба и Марига, Мунтари и Ривас да се продаваат. Со еден збор Бранка е во deep shit :D

Syn, вака како искусен форумџија и реален познавач на работиве во Интер, искрено веруваш дека Тевез би бил адекватна замена на Ето ?
Познавајќи го Тевез, мислам дека првиот месец ќе се испокара со Гасперсон и ќе создаде катастрофална атмосфера во тимот. Плус 45м за Тевез се премногуууу.
Да, убеден сум, зашто ако му ја видиш кариерата на Тевез ќе видиш дека секаде давал огромен удел за екипата, башка менталитетот тука е поинаков, полесно ќе се привикне на животот во Италија и во тим каде му се Занети, Самуел, Камбијасо, Милито па и Алварез.
Во Сити две сезони по ред им е најдобар фудбалер, во Вест Хем беше еден од најдобрите фудбалери кога обезбедија едвај опстанок па потоа прејде во Јунајтед каде на крајот од престојот таму имаше проблеми со Ферги ама не памтам кога он внел некаков немир во екипите каде играл и со тоа влијаел деструктивно врз истите.
Со Манчестер има освоено еднаш Лига на Шампиони каде беше чинам и стрелец во финалето, имаше уште едно финале и освои Премиер Лига во 2 наврати, со Сити конечно дојде до она посакувано за нив место за ЛШ ама со таков тренер тешко нешто повеќе очигледно, башка Манчини ако добро памтиш очајно лошо спроведуваше мир во Интер, Виера шишиња му шутираше со Сампдорија а Ибра го опцу што јасно се виде од тв камерите.

Во Италија не верувам дека ќе го има оној '' носталгичен '' проблем поради неговите сонародници а и стилот на живот во таа земја, истото важи и за адаптирањето во тимот, нема аргентинец што се пожалил на животот во Италија, обично тоа е и дестинацијата на аргентинците, мал милион аргентинци продефилирале тука, вклучувајќи го и Марадона.

Да бидеме реални, станува збор за класа напаѓач кој има уште добри 4 до 5 години у неговите нозе, супер прилика е за Интер ова со оглед на тоа дека е евидентно заминувањето на Ето.

п.с. Моето познавање на работиве во Интер не се разликува од твоето :), ставовите може да ни бидат различни, тоа дали ти ќе бидеш во право или јас ќе биде одговорено од старт на сезона па се до Мај некаде. Во врска со Тевез конкретно, не гледам основа зашто би сметал дека не би бил одлично засилување за Интер гледајќи што направил во сите тимови каде што играл претходно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom