MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Немој, не се труди...Патем, погоре напишаниот пост е типично и лесно препознатлив атеистички став кон Црквата. Се прашувам, по кој основ се нарекуваш „христијанин„, кога погорниот став е нехристијснски и полн со омраза кон Црквата? Но, јасно: не случајно, Христос му се обрати на фарисејот Савле со зборовите: „....Зошто Ме гониш?...„.Понеделникот бев на прославата на свети Пантелемон во Нерези (една од најголемите пијанки и панаѓури во Македонија) и таму попот не можеше да ме прифати ниту со едната рака, затоа што во левата држеше масло со кое што ги „благословуваше“ (читај: мачкаше по челата) луѓето, а со другата им собираше пари (како да велеше: изволи народе благослов за 50 денари, само денес за празникот со попуст од 50 отсто). Еден пријател направи неколку добри фотографии од таа пародија, ама не ми се при рака и сликовито да ви го опишам тоа.
--- надополнето: Aug 11, 2011 9:31 AM ---
Секако дека примероци од Светото Писмо ги раздавате бесплатно, оти бесплатно и сте ги добиле-од Вашите масонски ментори.Па нормално дека бесплатно ќе подарат. Зар подарокот се наплаќа? Бесплатно добиле, бесплатно и даваат - за разлика од МПЦ која бесплатно ги добива Библиите (од United Bible Society), а ги продава по 500 денари (некаде 600, некаде 450 - зависно од лакомоста на попот)
Баш би сакал да Те видам како би реагирал, доколку (Ти) би се нашол во прилика да извадиш Твои (не туѓи!!!) пари од Твојот џеб, со кои пари би купил и би подарил Свето Писмо на оние кои се за тоа заинтересирани...