Да ви дадат 20.000 евра, каков бизнис би отвориле?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Како ги напиша Никој неможе да те разбере. Инаку јас колку што знам највиска камата е на еуростанрадт банка 9,5% во денари на 3 години.
epa gledaj vaka komercijalna ima najvisoka 10.5 toa se denari a 5, 10 se evra inace mislam deka vaa e stara lista novata lista e so pomali kamati :Д

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
епозити во денари депозити во евра

Комерцијална банка највисока 10,5 5,10

Стопанска банка највисока 10,4 5,4

НЛБ Тутунска банка највисока 10,3 5,2

Шпаркасе банка највисока 10,5 5,4

Охридска банка највисока 7,25 6

(во %, на годишно ниво)
ОВИЕ КАМАТИ ЗАБОРАВИ ГИ! СТАРИ СЕ ВЕРОЈАТНО ГОДИНА-ДВЕ! ТИ КАЖА СТЕФУС СЕГА КОЛКАВИ СЕ И КАДЕ Е НАЈДОБРАТА КАМАТА........ НО ТОА Е ДРУГА ТЕМА. ИАКО И ОВАА Е *ВЕЌЕ ВИДЕНА* БИ БИЛО УБАВО ДА СЕ НАПИШЕ НЕШТО ОКОЛУ ИДЕЈА ЗА БИЗНИС СО ПОСОЧЕНАТА СУМА (абе кој ми стиснал Caps Lock!?)
--- надополнето: Aug 10, 2011 8:33 PM ---
Пушти ми CV само работното искуство да видам што досега имаш работено?
Интересен ми звучи предлогов.
Leandra, сериозна си кога велиш: Интересен ти звучи предлогот?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
епозити во денари депозити во евра

Комерцијална банка највисока 10,5 5,10

Стопанска банка највисока 10,4 5,4

НЛБ Тутунска банка највисока 10,3 5,2

Шпаркасе банка највисока 10,5 5,4

Охридска банка највисока 7,25 6

(во %, на годишно ниво)
10%o_O .. на 36 месеци ако ги орочиш? па да не можеш да ги подигнеш ако некогашш ти затребаат:cautious:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Искрено мене ме интересира дали досега ги отворивте сите суми како посебни теми во економија?
Да ви дадат 5000?
Да ви дадат 10 000?
Да ви дадат 100 000?
Да ви дадат 153837?
Откако ја отворив темата видов дека има веќе постоечка тема за иснос од 100.000 евра, затоа не претерувај. Сепак, 80.000 евра можат многу да сменат околу тоа во што би инвестирал. Иначе парите не ми ги дал никој, само ме интересираа ваши мислења. И да, коментари од типот "ќе продаваш тоалетна на битпазар" не очекував.
--- надополнето: Aug 11, 2011 1:41 PM ---
Секој одговор на Темава е доста добар показател зошто не напредуваме економски...
Потполно се слагам, пола од луѓето што постираа уствари истролаа.

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Btw да ми дале 20.000 евра би почнал во мк некој бизнис кајшто може да се прави експорт на големо, како некој тип на земјоделие или пак со метали...оваа а мислам и сите други влади можеби ќе зезаат други бизниси ама неверувам дека некад ќе зезнат бизнис што прави експорт, тоа ни е најслаба точка.

Член од
11 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
so 20.000 evra ne mozes nisto ne mozes da napraas,...jas imam 14.000 evra na smetka, no uste ne sum resil sto da napraam...prvo ideata kakov biznis da pocnam, da kreiram networkot posle ke pocnam.....a do 14.000 evra sum stignal na online finansiski pazari , sum vlozim 1.700 evra prvo i so toa, kupo-prodazbi na akciite sum stignal do 14.000 koga zavrsiv so master studijiti vo germanija, sum gi izvadil od investiciite i sum gi prefrlil na mojata smetka...ama tuka vo makedonija uste ne znam sto da pocnam ? :S .....

K

Kiko

Гостин
Пушти ми CV само работното искуство да видам што досега имаш работено?
Интересен ми звучи предлогов.
Прво дечкото од километар се познава дека е почетник. Второ немојте да го коритите еторо ниту било кој друг брокер кој има база на кипар. Тоа се само лажговци кои ќе ти земат парите и нема да одговарат нигде зошто не се регулирани во европските регулатори. Нормално ќе се пофалат дека се регулирани во кипар , ама тоа ти е исто како да се регулирани во Македонија. Затоа бегајте од таквите... ако некој сака ресектибилен брокер нека пише пп ќе објаснам подетално.
edit
Линк за рејтинг на еторо http://www.forexpeacearmy.com/public/review/www.etoro.com

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
so 20.000 evra ne mozes nisto ne mozes da napraas,...jas imam 14.000 evra na smetka, no uste ne sum resil sto da napraam...prvo ideata kakov biznis da pocnam, da kreiram networkot posle ke pocnam.....a do 14.000 evra sum stignal na online finansiski pazari , sum vlozim 1.700 evra prvo i so toa, kupo-prodazbi na akciite sum stignal do 14.000 koga zavrsiv so master studijiti vo germanija, sum gi izvadil od investiciite i sum gi prefrlil na mojata smetka...ama tuka vo makedonija uste ne znam sto da pocnam ? :S .....
Си вложил, ако добро те разбрав 1,700 Евра (веројатно додека си студирал или спремал мастерските студии), па си дошол до сума од 14,000!? И сега се мислиш во што да ги вложиш истите овде во Македонијава за да ќариш едно 150 Евра месечно!? Па ти 8 пати си го зголемил влогот кога сите берзи (3-4 години) од 2008-ма наваму паѓаат!? Каде вложуваше, на Макао, или на плантажи во Medellin?:) .... Или си купил 1985-та година Акции од Microsoft? Веројатно си млада личност и си имал малку години или дури и можеби и не си ни бил роден тогаш!?.... Извини малку да се нашалам....
Знаеш, гледајки ја светскава економија последниве години како оди во *дип шит* .... некако неверојатно ми звучи и тешко ми е да поверувам во ова што зборуваш - за неколку години 7-8 пати да го зголемиш капиталот!? Не ни кажувај како да го зголемиме капиталот 100-150% годишно..... ако знаеш кажи ни како да го зголемиме 10-12% или 15% што би било извонредно во денешни услови кога и 10% нето профит се смета за одличен! Ретко кој, дури и од светските брендови лани и годинава ќе направат поголеми профити: Microsoft, Apple, Coca Cola, Гаспром.... ке одат и на +40%, и некои помали кои не ги знаеме....
а останатите.... тешка работа!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Си вложил, ако добро те разбрав 1,700 Евра (веројатно додека си студирал или спремал мастерските студии), па си дошол до сума од 14,000!? И сега се мислиш во што да ги вложиш истите овде во Македонијава за да ќариш едно 150 Евра месечно!? Па ти 8 пати си го зголемил влогот кога сите берзи (3-4 години) од 2008-ма наваму паѓаат!? Каде вложуваше, на Макао, или на плантажи во Medellin?:) .... Или си купил 1985-та година Акции од Microsoft? Веројатно си млада личност и си имал малку години или дури и можеби и не си ни бил роден тогаш!?.... Извини малку да се нашалам....
Знаеш, гледајки ја светскава економија последниве години како оди во *дип шит* .... некако неверојатно ми звучи и тешко ми е да поверувам во ова што зборуваш - за неколку години 7-8 пати да го зголемиш капиталот!? Не ни кажувај како да го зголемиме капиталот 100-150% годишно..... ако знаеш кажи ни како да го зголемиме 10-12% или 15% што би било извонредно во денешни услови кога и 10% нето профит се смета за одличен! Ретко кој, дури и од светските брендови лани и годинава ќе направат поголеми профити: Microsoft, Apple, Coca Cola, Гаспром.... ке одат и на +40%, и некои помали кои не ги знаеме....
Добро бе Докторе, не мораш одма меѓу рогови, не им даваш да трепнат..., ако сеа не се надлажуваат и убедуваат кому му е поголем....кога??? :) А може детето е и од Велес.....

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Добро бе Докторе, не мораш одма меѓу рогови, не им даваш да трепнат..., ако сеа не се надлажуваат и убедуваат кому му е поголем....кога??? :) А може детето е и од Велес.....
Ха-хахах добро Concrete во право си, јас се извинувам....:) Што велиш, може и од Велес да е!? ;)

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
А што ако клизнеш ? :D
Е ова ви се вика бизнисмен/потенцијален бизнисмен. Вистински бизнисмен никогаш не вложува сопствени пари :cuc:
2
А што ако падне метеор или зафати некое цунами. :D Одма да те демантирам, можеш да изгубиш само ако лакомиш и играш со износ помал од 1000 USD. Поздрав!

Член од
11 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
Dr Zimgo, vo germanija mnogu studenti zarabotuvat na ovoj nacin, na online stock trading or e-trading, i ti samo nekoi firmi si gi napisal, ama finansiskiot pazar e pogolem od toa sto mislis, i posle toa, na nekoi firmi si padnal vrednosta, ama na nekoi drugi se zgolemuval vrednosta, ako si na ekonomsko i ako gi sledas promenite na svetskite berzi treba da znaas deka na zelezot nikogas vrednosta ne padnal, ni na pcenicata, i da ne zboruvam na zlatoto i naftata...pa zatoa ovoj pazar e pogolem od toa sto mislis...osven toa nekoi firmi nemat stvarno problemi , tuku bazamentna strategija e spekulacijata na ovoj pazar pa zatoa ne e sve kazano taka sto e stvarnost....i dr i dr...ama stvarno vo makedonija nema smisla za biznis, samo treba da imas nekoj silen politicar da ti go zastiti grbot....takva dezrava sme

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Dr Zimgo, vo germanija mnogu studenti zarabotuvat na ovoj nacin, na online stock trading or e-trading, i ti samo nekoi firmi si gi napisal, ama finansiskiot pazar e pogolem od toa sto mislis, i posle toa, na nekoi firmi si padnal vrednosta, ama na nekoi drugi se zgolemuval vrednosta, ako si na ekonomsko i ako gi sledas promenite na svetskite berzi treba da znaas deka na zelezot nikogas vrednosta ne padnal, ni na pcenicata, i da ne zboruvam na zlatoto i naftata...pa zatoa ovoj pazar e pogolem od toa sto mislis...osven toa nekoi firmi nemat stvarno problemi , tuku bazamentna strategija e spekulacijata na ovoj pazar pa zatoa ne e sve kazano taka sto e stvarnost....i dr i dr...ama stvarno vo makedonija nema smisla za biznis, samo treba da imas nekoj silen politicar da ti go zastiti grbot....takva dezrava sme
Aко толку знаеш и си успешен во инвестирањето незнам зошто и размислуваш да вложиш во МК терај и понатаму со тоа и пиши нешто во врска со инвестирањето совети идеи итн. има луѓе кој ги интересира тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom