Да ви дадат 20.000 евра, каков бизнис би отвориле?

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено мене ме интересира дали досега ги отворивте сите суми како посебни теми во економија?
Да ви дадат 5000?
Да ви дадат 10 000?
Да ви дадат 100 000?
Да ви дадат 153837?

+1

Кој ке ви даде бре " На ти "

Еве јас давам 20 000 евра за еден бубрег и пола црн дроб ( човечки нормално). Контакт преку пп.

со 20 илјади евра ништо неможеш освен ако немаш пред тоа некој дуќан, место, градба, (на прометно место) со дозвола се кај што можеш да ги инвестираш на пример во Форнети да откупиш лиценца и да продаваш.

а една камата што ќе земаш од 20 илјади евра.. не ти се исплати, а и тоа не е бизнис.. во кој инвестираш и се развиваш

Маломорген не ти се исплаќа 9-10 % е годишната камата рачунај 20 000 евра годишна камата ќе зимаш 2000 евра годишно не е малку, плус си кулираш не мора да работиш парите ти растат а иначе ако работиш 1 година нема шанси да земеш 2000 евра годишно

imase eden komentar od eden clen so zlato mu vredi
vaka vika koga ce naucite da pravite pari togas ce naucite i kako da pravite biznis
site cekame samo na gotovo vo toa e problemot :)

Па 20.000 евра е добра сума за да се почне да се вложува на берза.НО никогаш нема да знаеш дали ке ќариш или ке загувиш од таа работа, но ако познаваш некој искусен во таа обласѕ имаш големи шанси за добивка.

Абе кој дава 20000евра, дај кажете како да направиме толку пари, па после ке мислиме во што да ги вложиме.

Во etoro. Сам си тргуваш на берза. Немаш никакви давачки, провизии, брокери посредници. Еве јавно барам некој ако има и е сериозно заинтересиран да склучиме договор. Ваши пари, а мое следење на берзата и нормално носење одлука за тргување со согласност на инвеститорот.

Во etoro. Сам си тргуваш на берза. Немаш никакви давачки, провизии, брокери посредници. Еве јавно барам некој ако има и е сериозно заинтересиран да склучиме договор. Ваши пари, а мое следење на берзата и нормално носење одлука за тргување со согласност на инвеститорот.

А што ако клизнеш ? :D
Е ова ви се вика бизнисмен/потенцијален бизнисмен. Вистински бизнисмен никогаш не вложува сопствени пари :cuc:

Маломорген не ти се исплаќа 9-10 % е годишната камата рачунај 20 000 евра годишна камата ќе зимаш 2000 евра годишно не е малку, плус си кулираш не мора да работиш парите ти растат а иначе ако работиш 1 година нема шанси да земеш 2000 евра годишно

Не е толку каматата.. 5-6 % e мислам, и тоа во денари..во евра е и помала 3-4 %

Не е толку каматата.. 5-6 % e мислам, и тоа во денари..во евра е и помала 3-4 %

епозити во денари депозити во евра

Комерцијална банка највисока 10,5 5,10

Стопанска банка највисока 10,4 5,4

НЛБ Тутунска банка највисока 10,3 5,2

Шпаркасе банка највисока 10,5 5,4

Охридска банка највисока 7,25 6

(во %, на годишно ниво)

Пушти ми CV само работното искуство да видам што досега имаш работено?
Интересен ми звучи предлогов.

хаха 2000 евра тоа ти е по 10 000 илјади месечно неможеш само струја, вода и телефон да платиш.
а башка што каматата не е толку..

... без труд нема пари остај банки камати.. башка реков темава е за инвестиција во бизнис јас лично чекање камата не го сметам за бизнис за вас незнам.

хаха 2000 евра тоа ти е по 10 000 илјади месечно неможеш само струја, вода и телефон да платиш.
а башка што каматата не е толку..

... без труд нема пари остај банки камати.. башка реков темава е за инвестиција во бизнис јас лично чекање камата не го сметам за бизнис за вас незнам.

Абе сеа не ти да седиш дома и да се крстиш на парите од банка ќе си работиш а банката ке ти покрива дел од трошоците :D

епозити во денари депозити во евра

Комерцијална банка највисока 10,5 5,10

Стопанска банка највисока 10,4 5,4

НЛБ Тутунска банка највисока 10,3 5,2

Шпаркасе банка највисока 10,5 5,4

Охридска банка највисока 7,25 6

(во %, на годишно ниво)
Како ги напиша Никој неможе да те разбере. Инаку јас колку што знам највиска камата е на еуростанрадт банка 9,5% во денари на 3 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom