bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Зависи од која страна гледаш ја гледам од лесната .Можи како не, џабе даваат кафичи ... тепале кој нејќел.
Зависи од која страна гледаш ја гледам од лесната .Можи како не, џабе даваат кафичи ... тепале кој нејќел.
+1Искрено мене ме интересира дали досега ги отворивте сите суми како посебни теми во економија?
Да ви дадат 5000?
Да ви дадат 10 000?
Да ви дадат 100 000?
Да ви дадат 153837?
Маломорген не ти се исплаќа 9-10 % е годишната камата рачунај 20 000 евра годишна камата ќе зимаш 2000 евра годишно не е малку, плус си кулираш не мора да работиш парите ти растат а иначе ако работиш 1 година нема шанси да земеш 2000 евра годишносо 20 илјади евра ништо неможеш освен ако немаш пред тоа некој дуќан, место, градба, (на прометно место) со дозвола се кај што можеш да ги инвестираш на пример во Форнети да откупиш лиценца и да продаваш.
а една камата што ќе земаш од 20 илјади евра.. не ти се исплати, а и тоа не е бизнис.. во кој инвестираш и се развиваш
А што ако клизнеш ?Во etoro. Сам си тргуваш на берза. Немаш никакви давачки, провизии, брокери посредници. Еве јавно барам некој ако има и е сериозно заинтересиран да склучиме договор. Ваши пари, а мое следење на берзата и нормално носење одлука за тргување со согласност на инвеститорот.
Не е толку каматата.. 5-6 % e мислам, и тоа во денари..во евра е и помала 3-4 %Маломорген не ти се исплаќа 9-10 % е годишната камата рачунај 20 000 евра годишна камата ќе зимаш 2000 евра годишно не е малку, плус си кулираш не мора да работиш парите ти растат а иначе ако работиш 1 година нема шанси да земеш 2000 евра годишно
епозити во денари депозити во евраНе е толку каматата.. 5-6 % e мислам, и тоа во денари..во евра е и помала 3-4 %
Пушти ми CV само работното искуство да видам што досега имаш работено?Во etoro. Сам си тргуваш на берза. Немаш никакви давачки, провизии, брокери посредници. Еве јавно барам некој ако има и е сериозно заинтересиран да склучиме договор. Ваши пари, а мое следење на берзата и нормално носење одлука за тргување со согласност на инвеститорот.
хаха 2000 евра тоа ти е по 10 000 илјади месечно неможеш само струја, вода и телефон да платиш.Маломорген не ти се исплаќа 9-10 % е годишната камата рачунај 20 000 евра годишна камата ќе зимаш 2000 евра годишно не е малку, плус си кулираш не мора да работиш парите ти растат а иначе ако работиш 1 година нема шанси да земеш 2000 евра годишно
Абе сеа не ти да седиш дома и да се крстиш на парите од банка ќе си работиш а банката ке ти покрива дел од трошоцитехаха 2000 евра тоа ти е по 10 000 илјади месечно неможеш само струја, вода и телефон да платиш.
а башка што каматата не е толку..
... без труд нема пари остај банки камати.. башка реков темава е за инвестиција во бизнис јас лично чекање камата не го сметам за бизнис за вас незнам.
Како ги напиша Никој неможе да те разбере. Инаку јас колку што знам највиска камата е на еуростанрадт банка 9,5% во денари на 3 години.епозити во денари депозити во евра
Комерцијална банка највисока 10,5 5,10
Стопанска банка највисока 10,4 5,4
НЛБ Тутунска банка највисока 10,3 5,2
Шпаркасе банка највисока 10,5 5,4
Охридска банка највисока 7,25 6
(во %, на годишно ниво)