Фан Клуб: Интер

Да да, сакав да пишам сеа и тоа, нема да го глеам Интер ако дое овој некрофилов кај нас

Не го добивате Бербатов, не се секирајте :)

Да да, сакав да пишам сеа и тоа, нема да го глеам Интер ако дое овој некрофилов кај нас
Сме го гледале Интер во времето на Грешко и на Турците во Интер, ќе го истрпиме и ова, во замена за после некоја година Триплете. :)
Не верувам да не го глеаш Интер.:D

Повеќе сакам компактен Интер со ТРИПЛЕТА , одколку Ето ( себичњакот, не дека не е добар туку ме нервира кога себичи) најдобар стрелец, а ние со едно купче у рацете и сите дербија загубени, лично сум Ето да си оди за размена со Тевез

185499_2127104588544_1573802043_32094658_5132524_n.jpg
Јувентус го купи Видал...Тие знаат дека имаат грижа на совест!!!
Малце хумоооррр доста со напнати теми!!!

Mogao bi biti veoma izmjenjeni Inter, onaj koji će se predstaviti na početku sezone 2011/12. Odlazak Wesleya Sneijdera u Manchester United je gotovo siguran (36 milijuna eura) nakon kojeg se očekuje prava revolucija: pored nizozemca, odlazi i Maicon (Manchester City), a moguće i Samuel Eto'o. Po pisanju Sportmediaseta, novi lider nerazzurra će postati Carlitos Tevez, potpomognut mladim snagama: pred realizacijom je transfer Juraja Kucke izGenoe, a za vezu, novo ime je Hernanes iz Lazija.

Mnogobrojne operacije koje će sigurno uzdrmati ravnotežu na terenu, ali možda i srediti onu van terena, pošto je trio crnoplavih na odlasku kreirao mnoge problemeGasperiniju i klubu u ovom početku sezone.

Dakle, prvi na listi je nizozemac koji odlazi u Manchester - na crvenu stranu.Roberto Mancini je izabrao Nasrija i otvoreno je rekao da Sneijder ne ulazi u planove Citizensa: na stolu "ministra financija" crnoplavih, Ghelfija, već duže vrijeme stoji fax sa iznosom od 36,6 milijuna eura. Kako je i sam veznjak rekao, to je cijena koja odgovara nerazzurrima.

Novac neće biti kompletno reinvestiran, već samo djelom uložen za dovođenje Apacha Teveza, kojeg će City pustiti na posudbu, ali sa dogovorenom megaodštetom, te anuliranjem duga za Balotellija: Inter čeka još 15 milijuna eura od 28 dogovorenih. U smjeru Engleske bi krenuo i Maicon, još uvijek u srcu Mancinija, koji ne želi igrati Ligu Prvaka sa Micah Richardsom kao prvim izborom za desni bok.

Na kraju, s izbalansiranim budgetom, Branca bi za kraj mercata ostavio kupovine kvalitetnih igrača sa "humanim" cijenama. Prvi na listi je, dakle, Kucka: Genoi će se uplatiti 8 milijuna eura za polovicu ugovora. Doduše, Preziosi ga želi zadržati do kraja sezone, ali Inter ga hoće odmah. Nije nemoguće da se nađu na pola puta, kao što je bio slućaj sa Ranocchijom, tj. da slovak dođe tokom zimskog mercata.

Raditi će se i na lijevoj strani veze: Inter je konstantno pripravan što se tičeVargasa - čeka se reakcija Juventusa, te Bastosa, koji je, međutim, pred obnovom ugovora sa Lyonom.

Sigurno je da će sredina terena doživjeti osvježenje: najnovija ideja je, ni manje ni više, nego Hernanes, igrač kojeg je Inter imao u šaci prošlo ljeto, ali koji je na kraju završio u Rimu. Teško da će ga se Reja tako lako odreći, ali u mercatu, kako je poznato, ništa nije nemoguće.

Ok е го прочитав тоа СИН.Се согласувам дека Морати со години вложувал свои пари во Интер.Меѓутоа конкурентен Интер без толкуочекуваниот креативец кој едвај го најдовме т.е СНАЈДЕР,без фантастичен напаѓач Ето и солиден десен бек Маикон,каде?

Ok е го прочитав тоа СИН.Се согласувам дека Морати со години вложувал свои пари во Интер.Меѓутоа конкурентен Интер без толкуочекуваниот креативец кој едвај го најдовме т.е СНАЈДЕР,без фантастичен напаѓач Ето и солиден десен бек Маикон,каде?
На местото на снајдер имаш го кутинјо на местото на ето дојде кастинјос или алаврез на местото на маикон дојде џонатан.што сакаш повеќе?Сите се научивме на титули али гледајчи го арсенал подобро е да сме ко нив за 2 место да се бориме за место во лш одколку тимот да има -500 милиони профит па најнормално оти тоа треба да престане јас го орпавдувам морати со доведување на млади таленти па и да не освоиме титула следните 2 3 години.Ти да не се плашиш од тоа интер да не освојува титули пошто сигурно за итнер навиваш од 2005 година

Не ми се верува ова Газета озбилен весник е но 223 мил загуба за 2011 не ми се верува втор клуб по загуба по Сити Сити купува играчи за 200 мил дава огромни плати и пак е во загуба колку Интер.
Интер колку приходи има 0 евра.Овие загуби да не се наталожени и од предходни години.
Ако загубата е 223 мил 10 Снајдера не ја покриват.

Според мене друго е во прашање никаков фер плеј Морати веќе не му се покриват загубите нема веќе милиони.А и фудбалот почна да работи со големи суми.

Друго не ми е јасно како Серија А одсекогаш најаката лига во светот дозволи да остане во 20 век никакви реформи не направија а имат газда на клуб премиер,кој ништо не презема.

Не ми се верува ова Газета озбилен весник е но 223 мил загуба за 2011 не ми се верува втор клуб по загуба по Сити Сити купува играчи за 200 мил дава огромни плати и пак е во загуба колку Интер.
Интер колку приходи има 0 евра.Овие загуби да не се наталожени и од предходни години.

Според мене друго е во прашање никаков фер плеј Морати веќе не му се покриват загубите нема веќе милиони.А и фудбалот почна да работи со големи суми.

Друго не ми е јасно како Серија А одсекогаш најаката лига во светот дозволи да остане во 20 век никакви реформи не направија а имат газда на клуб премиер,кој ништо не презема.
Мите прочитај па после дискутирај....тие трошкови се од 2008 до сега ....не се само од една година.
--- надополнето: Aug 8, 2011 6:04 PM ---
Wesley Sneijder se još jednom dotakao svoje budućnosti, ovaj puta za jednu nizozemsku tv postaju: izjavio je da je transfer moguć, ali i da je sretan u Interu, te da nije sigurno da je njegova budućnost daleko od nerazzurra:
"Igram za Inter i moguće je da ostanem u crnoplavom i nakon 31. kolovoza. Međutim, činjenica je da postoji i mogućnost da odem u drugi klub. Ne ovisi o meni nego o klubu, koji je bio jasan: ako dođe prava ponuda za mene, pustiti će me. Zato, ne iskljućujem mogućnost odlaska iz Intera."

Da li češ se vratiti u Milano nakon reprezentativne utakmice?
"Ako ne bude nikakvih novosti, naravno da ću se vratiti, imam dozvolu trenera!"

Dakle, nizozemac je bio jasan - njegova želja je ostanak u Interu. Sve ovisi o klubovima koji će poslati adekvatnu ponudu: Inter za igrača traži najmanje 40 milijuna eura. Ovog trenutka sve miruje. Sneijder želi ostati, a gol i želja pokazani u Pekingu idu u prilog toj izjavi.

Точна е информацијата на Газета, самиот клуб на официјалниот сајт за лани кажа дека имаат околу 70м евра загуби за 2010, овие информации нивни се поклопуваат со останатите кои јас ги имам најдено, до евро и тоа.
Инаку не, ништо не е наталожено, ете најдоле на статијата имаш колку приходи имале а колку загуби за годините 2008 и 2009, таа бројка од 2009 какоо што гледаш, се поклопува со онаа од Газета дело Спорт.

На местото на снајдер имаш го кутинјо на местото на ето дојде кастинјос или алаврез на местото на маикон дојде џонатан.што сакаш повеќе?Сите се научивме на титули али гледајчи го арсенал подобро е да сме ко нив за 2 место да се бориме за место во лш одколку тимот да има -500 милиони профит па најнормално оти тоа треба да престане јас го орпавдувам морати со доведување на млади таленти па и да не освоиме титула следните 2 3 години.Ти да не се плашиш од тоа интер да не освојува титули пошто сигурно за итнер навиваш од 2005 година
Да те прашам првин колку години имаш бе детенце?А од кога јас навивам за Интер може да ти кажат Син и Иосоно!

Сме го гледале Интер во времето на Грешко и на Турците во Интер, ќе го истрпиме и ова, во замена за после некоја година Триплете. :)
Не верувам да не го глеаш Интер.:D
Не е дека нема да го глеам али нема да го гледам како до вчера, само ќе очекувам у секој момент да се изнервирам и да скршам нешто околу мене или у најмала рака брат ми да го акнам :)
--- надополнето: Aug 8, 2011 7:22 PM ---
И според мене, ако го дадеме Снајдер, а ќе го дадеме, само Кутињо на таа позиција нека се форсира и ништо повеќе. Странично Алварез и Ето/Тевез, напад Пацини, позади Кутињо и компанија нека бидат Оби и Мота(Занети, Дејо, Марига ).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom