Македонска фудбалска репрезентација

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Од Утрински....

Од Круниќ, кој е добар пријател со Тошак, дознавме дека тој имал програма што ќе и' ја понуди на ФФМ. Неговата намера е да внесе повеќе играчи од домашното првенство, за што би престојувал подолго време во Скопје, а за свој помошник го посакувал Бобан Бабунски, кого го памети уште од времето кога играше во Шпанија.
Ај размисли како може да има програма кога не познава играчи, не знае ништо за домашното првенство, не ги знае условите за работа... изгледа единствена работа која ја знае за нас (и на која се базира програмата) е дека сме село без кучиња.

Македонија - Турција (1:2) одиграна на 12.10.2002 во Скопје и Турција - Македонија (3:2)
Најстрашна работа би било ова. Никогаш не сум зборувал лошо за репрезентацијата во овој поглед и никогаш нема, се додека не се докаже нешто. На Македонија - Турција (1-2) бев на стадион, и знам дека тој состав имаше еден голем проблем во тоа време, повеќето фудбалери беа резерви за своите екипи со многу мала минутажа. Така да редовно играа добро по едно полувреме, или поточно 30-тина минути. Сакам да верувам дека тоа се случило. Сепак, Македонија има три пати загубено од Турција со кец-у-два
така да самото тоа остава простор за конспираси тиори.

Ќиро ако не превземе ќе ги нафура нашите да им ебат матер на србите :D
Се надевам истото ќе го направи и со сите наши противници.

.........само нека дојде.
Како беше она: „Јебат чемо им мајку забит чемо им 5 голова“ (Босна - Естонија 7:0) :pos:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.131
Тоа за Тошак не го пишав јас само пренесов шо кажува Утрински. Инаку без разлика дали ќе биде тој селектор или некој друг тоа е пристапот кој треба да се има ако сакаме напредок. Значи овие квалификации се загубени шо се загубени, на 4 натпревари до крајот нема шо многу да се надеваме освен да ја тепаме Андора и евентуално уште едно нерешено со Ерменија...него ова е вистинска шанса да се направи тим за следниот циклус до чиј старт има повеќе од година. Секој рационален човек, шеф, претседател било шо во фудбалската влада треба да најде сериозен човек за селектор. Да не се лакоми по пари, да се седне на маса и да се види со шо потенцијал располагаме. Накратко...време е за една мала чистка во која би им се заблагодариле на 6-7 играчи кои едноставно за к** не ги бива, да остане само навистина она колку толку квалитетно во сегашниот состав и да се донесат нови 6-7 играчи од младинската репрезентација или од домашно првенство има ќе се најде, не сме село без кучиња само треба работа. Значи мој предлог:

Бркање на: Игор Митревски (фала за се шо направи), Славчо Георгиевски(31) (Тупан-Глупан), Филип Деспотовски(28), Величе(30) или “сам“ нека си се повлече или нека си биди резерва, Илчо Наумоски(28) исти случај-исти опции, и најслабите 1-2 од албанеците ама пак мора да остане некој заради рамковен...

Голмани: Богатинов(25), Нурединовски(29), Пачовски(29) (ако игра уште овој негде) то е то за голманиве немаме некој избор..

Одбрана: како цар, најискусен да си остане Новески(32), да се форсира Мојсов(23) како негов партнер, Грнчаров(28), Шиков(26) да бидат нивни резерви. Попов(26) не го чепкаме за лев бек најјак ни е. Лазевски(23) греота е да биде негова замена туку да се проба дали може десно да игра ако не тогаш лево крило и ако тогаш не ќе си чека шанса од клупа. За десен бек да се изделка еден од Тодоровски (27), Ристовски(19) и Димитровски(22), замена би бил Лазаревски(28)

Средина: Гроздановски(28) ако игра активно, може да се врати како шо беше, еден од омилените играчи ми е :), Да се форсираат како плејмејкери Тасевски(27), Ѓуровски(25), Маневски(26), Спировски(20) и од албанециве еден има асален за срединава....?

Напад: Секако Пандев(28) да е жив и здрав догодина да има добра форма сеуште е значаен играч за нас, Тричковски(24) да се форсира по двете крилни позиции да биде сестран како Парк :D, Стојков(28) брз е може да биде за резерва и овај новиот Трајковски(18) и мислам дека Ристиќ(29) конечно треба да му се даде вистинска шанса, човек со такво искуство и градба ич не го искористивме, срам да ни е!

Ете ви список од 23 наши играчи плус 2-3 Albanci, плус Величе и Илчо за резерви, доволно за селекција во следниве 10-12 месеци и то е то. Барем знајш дека во нов циклус влегуваш со подмладен тим и дека си ги одбрал најдобрите шо ги имаш па ако и тогаш ништо не биде јебига...мада се сомневам.

П.С. Болдираните играчи веќе ги повика Бабунски за со Азербејџан, што ме радува :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.726
Поени од реакции
22.874
Македонија со Хрватска место во Сплит ќе игра во Загреб

Македонија гостинската средба од квалификациите за Светското првенство 2014 во Бразил против Хрватска ќе ја игра на стадионот „Максимир” во Загреб. „Коцкестите” пред извлекувањето на ждрепаката имаа решено противниците од третиот (Белгија) и од петтиот барабан (Македонија) да ги угостат на „Пољуд” во Сплит, од вториот (Србија) и четвртиот (Шкотска) во Загреб, а од последниот барабан (Велс) во Осиек.
Хрватските медиуми сега тврдат дека планот на Хрватскиот фудбалски сојуз (ХНС) е изменет поради средбите со Србија, поради што дуелот со лутиот ривал и со Македонија ќе бидат во Загреб, со Шкотска и Белгија во Сплит, а Осиек останува домаќин на Велс.
Македонија досега има две гостувања на „Максимир” и двете завршија со порази на „црвено-жолтите”.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Ги гледав по едно полувреме Малезија и втората екипа на Тајланд како играа сосема пристојно против Челзи... и ми се стемни.

Денес Пандев за Македонски спорт имаше изјавено нешто во смисла дека моментално сме катастрофа и ако не составиме подобра репрезентација и не се средиме за брзо време, ќе биде уште полошо. Сега очекувам и него да го затепаат исто како и Панчев, пошто нам ни се слуша само верзијата на Македонските спортски новинари (немавме среќа, во 100 различни пакувања). Таа поубаво звучи.

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
1.Прво треба Македонската лига да се издигне па тогаш ќе можеме да правиме муабет за СП или ЕП..
2.Нормална работа, со играчи кои не даваат 100 % од себе никогаш нема да стигнеме. Најубаво би требало да почнат да си формираат состав од играчи од нашава лига така што ќе имаат поголема желба за докажување и нема да се пазат за да можат да си играат во својот "голем" европски клуб..

P

PewDiePie

Гостин
Нека го погледнат Работнички треба да е инспирација за цел Македонски фудбал.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Нека го погледнат Работнички треба да е инспирација за цел Македонски фудбал.
Да беше до инспирацијата ке им пуштевме мотивациони видеа...... до мозокот е братче.... до мозокот е!:sick:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.107
ќе има негде пренос бе на приателската со Азербејџан??

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Тошак е новиот селектор на македонската фудбалска репрезентација

Недела, 07 Август 2011 14:08 Репрезентација

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија успешно ги заврши преговорите за селектор на македонската фудбалска репрезентација со познатиот фудбалски стратег Џон Тошак кој од денеска е и официјално нов селектор на македонската фудбалска репрезентација.
Тошак е светски познато и признато тренерско име кој во својата богата фудбалска кариера седеше на клупата на Реал Мадрид, Депортиво, Сосиедад, Бешикташ, Спортинг, Сент Етјен, Катанија, Мурсија.....а од 2004 до 2010г. го предводеше националниот тим на Велс со кој влезе и во квалификациите за ЕП 2012г. Се повлече по поразот од Црна Гора од 1-0 на 9. Септември минатата година.
Претседателот на ФФМ, Хари Хаџи-Ристески од Барселона каде се водеа преговорите изрази задоволство од разговорите и постигнатиот договор со велшкиот стручњак:

- Морам да кажам дека разговорите минаа во извонредно конструктивна и пред се прекрасна атмосфера. Господинот Тошак изрази голема желба да го води нашиот национален тим што за нас, не само како федерација, туку и како скромна фудбалска нација е големо признание. Џон Тошак ги прифати условите што ги понудивме во рамките на предвидениот буџет на федерацијата и на зедничко задоволство се договоривме да ја предводи нашата селекција во следниот квалификациски циклус за СП во Бразил – изјави за сајтот на ФФМ Хаџи-Ристески
Тошак ќе пристигне во Македонија на 25. Август а официјалната промоција ќе биде ден подоцна. Натпреварот со Азербејџан ќе го следи со посредство на телевизиските екрани а потоа во разговор со Бобан Бабунски ќе добие дополнителни информации за гостувањето во Баку. Тошак изрази желба да проследи и еден натпревар од домашното првенство. Според договорот велшкиот тренер ќе ја предводи Македонија и до крајот на овој квалификациски циклус за ЕП 2012. Негов премиерен дуел ќе биде средбата во Москва со селекцијата на Русија на 2.Септември:

- Навистина ми е чест што ФФМ ме одбра мене за селектор на македонската фудбалска репрезентација. Луѓето од раководството беа прекрасни, отворени и тоа ми дава надеж дека заедно можеме да постигнеме успех на репрезентативен план. Ќе ги следам случувањата со Азербејџан и заедно со информациите што ги имам и прегледувањето на неколку натпревари од квалификацискиот циклус за ЕП 2012г. ќе ја добијам дефинитивната слика за потенцијалот на тимот. Се разбира максимално ќе ги искористиме следните квалификациски средби за да што подобро се подготвиме за предизвикот кој се вика Бразил 2014. За групата не би говорел многу. Првиот впечаток е дека се работи за тешка но доста израмнета група. Секогаш верувам во мојата работа и сигурно вреди да се обидеме сите заедно да направиме достоен успех во следниот циклус. Не би говорел во оваа прилика за противниците бидејќи е потребно време да се направи добра анализа а секако и план на активностите. Што се однесува до „мојот" Велс сигурно дека е тешко да се игра против „своите" но барем засега не сум размислувал како ќе го прифатат тоа навивачите на Велс. Јас сум професионалец и размислувам само во тој правец – изјави новиот селектор на Македонија Џон Тошак.
Да потсетиме Тошак е 9. Селектор на Македонија по Дончевски, Хаџиевски, Канатларовски, Илиевски, Сантрач, Бабунски, Катанец и Јонуз. Единствено Канатларовски во два наврати застана на кормилото на националниот тим.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Јас бев повеќе за некој балканец по можност Ќиро. Али што е, тука е. Еве добивме и "звучно" име како селектор ќе видиме што ќе испадне на крај

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Само да не ни згреши новиот, оти името му е спремно за канонада. :)

Да се надеваме на најдоброто. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom