Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.949
Toгаш Ибра го немаа, самите фанови на Интер го отпишаа Интер од трката за големите трофеи арно ама ...
Ама најинтересни беа тогаш фановите на Јуве тука на форумов, кога ни држеа лекции дека Диего е подобар од Снајдер и дека бил само план Б по кражбата нивна на Диего, потоа следеше уште една кражба, Мело кој бил класа за Камбијасо, такоџе Канаваро беше класа за Лусио а Милито ( ова ми е една од поомилените работи што ги имам читано на форумов ) не бил ништо подобар од нивниот Амаури.

Беа тоа денови.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Абе пријатели кај е ТАЛАХАСЕ,го нема а без него не е интересно.Да не е вклучен во трансфер политиката на Интер па бара клуб за Мунтарчо и Марига?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.774
Абе пријатели кај е ТАЛАХАСЕ,го нема а без него не е интересно.Да не е вклучен во трансфер политиката на Интер па бара клуб за Мунтарчо и Марига?
Тука е само докторираше, сега попаметни постови пишува :P

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Кутињо, Оби и Сантон позајмица? Баш тројцата кои колку-толку би можеле да помогнат, да ни одат во позајмица?

Не бе, ако оди Снајдер, само еден играч нема шанси да го замени. Додуша можеше на пример Пасторе, ама тој очигледно и сам си знае колку вреди па си замина во многу послаба лига, затоа ако си оди Снајче, би ни требале 2 да го заменат. Еден е Хамшик, кој можеби нема, уствари не можеби него вооптшо ја нема креативноста на Снајди, ама си ја врши работата супер во средина, и другиот е или Хазард или Мата, овој вториов е многу по искусен и по сигурна варијанта, за првиот сите викаат дека ќе го биде, а и имам читано дека не е до пола од неговите способности, само дали Интер е околина каде што играчи можат да напредуват не сум баш сигурен.
Мислам дека имаме премногу играчи во моментов и за дел од нив нема да има место ни на клупа.
Предпоставка:
Заминуваат: Мунтари, Марига, Пандев, Маикон
Доаѓаат: Бастош и Тевез а пред тоа дојдоа Џонатан, Алварез, Кастињос, Нагатомо .
Од позајмица се вратија: Сантон, Калдирола, Ривас...
11+7 на клупа, и другите 4-5 играчи се од младиот тим.
Кастелаци, Киву, Кордоба, Калдирола, Сантон, Камби, Занети, Деки, Алварез, Кастињос, Милито
Ајде Сантон нека биде, само не гледам место за Оби, Кутињо, Фараони...

Доколку Гасперини користеше 3-4-1-2, ќе можевме да сметаме на Кутињо.
Во овој систем нема да има место за него. Можеби некогаш ке добие шанса во шпицот, но тоа не е доволно за него. Тој е играч на кој му треба искуство и мора да оди на позајмица.
Оби може да игра како крило, но со Нагатомо, Џонатан, Занети, Маикон (Бастош) тешко дека некогаш ке добие шанса.
За Сантон немам некое добро мислење, според мене Фараони е тој кој треба да добива шанса.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.774
Аха,а каква му беше докторската дисертација Трансфер политиката во ИНТЕР од времето на Манчини до денес?
Немам појма, знам само дека во Менхетен докторирал :)
--- надополнето: Aug 4, 2011 10:19 AM ---
Во овој систем нема да има место за него.
Мене знаеш што ме плаши? Што се ќе прилагодат на системот на Гасперини, и замисли сега ако Гасперини се покака и добие отказ на сред сезона... (нема да е ни прв ни последен кај Морати)

Не знам што тренери ќе беа, сите имаат некој систем и не се откажуваат од него. Јас мислам дека добар тренер треба да знае да игра во било каква формација, да види што играчи има на располагање и да одбере систем кој одговара на нив и ќе функционира. А не да наметнува еден систем во кој самиот тој се чувствува сигурно, а играчите да ја плаќаат цената.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Немам појма, знам само дека во Менхетен докторирал :)
--- надополнето: Aug 4, 2011 10:19 AM ---

Мене знаеш што ме плаши? Што се ќе прилагодат на системот на Гасперини, и замисли сега ако Гасперини се покака и добие отказ на сред сезона... (нема да е ни прв ни последен кај Морати)

Не знам што тренери ќе беа, сите имаат некој систем и не се откажуваат од него. Јас мислам дека добар тренер треба да знае да игра во било каква формација, да види што играчи има на располагање и да одбере систем кој одговара на нив и ќе функционира. А не да наметнува еден систем во кој самиот тој се чувствува сигурно, а играчите да ја плаќаат цената.
Тоа е, тренерот треба да ја направи формацијата според играчкиот кадар кој го има на располагање и новите засилувања кои се планирани за наредна сезона. Со Гасперини е спротивно, тој си има свој систем 3-4-3 и каде и да оди ке го преферира тој систем.
Најголемиот проблем во случајов е прекомандување на најдобриот играч во тимот Снајдер во за него неприродна позиција. Ризично е дали ке го извлече најдоброто од играчот на таа нова позиција.

Според Тутоспорт, имало долга расправија помеѓу Ето и Гасперини, па сега ето ќе барал да биде продаден.
Мора нешто да се пишува :)

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
Аман бре и до каране ли во тимот дојдовме,барем ние немавме такфи проблеми сите беа ко семејство големо а сега тоа карање....ццц ај белким ќе нема нејкои последици од таа расправија...(еве го македонскио фонт што цикавте вчера за 4:D )

P

PewDiePie

Гостин
Аман бре и до каране ли во тимот дојдовме,барем ние немавме такфи проблеми сите беа ко семејство големо а сега тоа карање....ццц ај белким ќе нема нејкои последици од таа расправија...(еве го македонскио фонт што цикавте вчера за 4:D )
Добро е,уште да го совладаш.

;)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.949
Незнам шо се замарате со весник на Јуве, никад ништо паметно не напишале, година ипол убедуваа дека Скудетото ќе им го одземат на Интер од 2006, ко што гледате, во право биле .... nooot.

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
Добро е,уште да го совладаш.

;)
Абре не гледам грешки какфо е такфо е напишано мрзе ме да поправам грешки а на денешно време кој гледа во тастатура додека пишува нешто ;)

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
*Интер прави Анти-Милан формација (http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=29848)
Според претставници на Спорт Медиа во Кина. Нандо Санвито минатиот тренинг ( строго зад затворени врати).
Гасперини испробувал тактика 3-5-2, Оби во средина, заедно со Шнајдер, зад Алварез и Ето. Ако овие треба да бидат носители, ние ке го исклучиме напред Пацини ,
Изјави Санвито.
Исто така и мала повреда на Дејан Станкович, заменет од Сантот во натпреварот.

*Интер продолжува да го следи Moussa Sow (http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=29847)

Авторот на 25 гола минатата сезона во Француската лига, напаѓач на Лил Moussa Sow (25) е проследен од Интер.
Според договорот со клубот до 2013, Сенегалецот ке биде предмет на обит за Интер.
Напаѓачот речиси сигурно ке биде снимен на позајмица во Џенова.
--- надополнето: Aug 4, 2011 12:27 PM ---
Moussa Sow AMAZING GOAL Lyon-Lille 4-1

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.949
Незнам колку сте свесни за овој Муса, фантастичен фудбалер е, лани даде 25 гола во Франција од 33 натпревари а Лил освоија титула после 50 и кусур години што е супер статистика за солидно првенство од каде увек излагале квалитетни напаѓачи.

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
Незнам колку сте свесни за овој Муса, фантастичен фудбалер е, лани даде 25 гола во Франција од 33 натпревари а Лил освоија титула после 50 и кусур години што е супер статистика за солидно првенство од каде увек излагале квалитетни напаѓачи.
Колку години е другаров 21 или 25:)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.949
25 e, веќе си е влезен у оние години каде играчите го доживуваат врвот на својата кариера, Дрогба на 26 мислам пристигна во Челзи на пример.
Печен е овој за некој поголем тим, Џенова ќе добијат феноменален напаѓач ако успеат да го ангажираат.

Инаку вест што ми се допадна денес, иако е од Кориере Дело Спорт кој не важат за венсик кој во врска со Интер ги погодува работите, е дека Морати најмалку што бара за Снајди е 43 милиони евра односно истата цена која ПСЖ ја плати за Пасторе.

Kajgana Shop

На врв Bottom