Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Ako ne ti se dopaga devojkata kazi i zosto si so nekoja ako ednostavno ne vi odi. Neverstvoto poveke ke ja boli otkolku da i kazes deka ne odi veke. I dokolku go napravis toa taa sekako ke znae a ako ne vo idnina ke doznae. Zenska intuicija.
Помалце ќе боли викаш ако и кажеш дека не иде?
Па затоа јас се чудам зашто долгите врски се раскинуваат многу лесно. Нема тегнавење, молење, трпење неверства и немање храброст за прекинување.
И кажуеш после пар години дека не иде, и таа/тој зема парталите и од утре си слободен/а.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Помалце ќе боли викаш ако и кажеш дека не иде?
Па затоа јас се чудам зашто долгите врски се раскинуваат многу лесно. Нема тегнавење, молење, трпење неверства и немање храброст за прекинување.
И кажуеш после пар години дека не иде, и таа/тој зема парталите и од утре си слободен/а.
Da zavrsuvaat najmnogu zaradi neverstvo. Ama posle tolku vreme i posle tolku problemi pominati ke se skarate za nekoja glupost i toa e toa zivotot odi dalje ama ne za iste pare.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
setete se na ona kako bese......za ubavata zena koja selanite sakale da ja kamenuvaat zasto izvrshila preljuba go izvarala soprugot pa Isus rekol.....neka frli prv onoj koj nikogas ne izvrshil preljuba...........i da....NIKOJ NE FRLIL KAMEN
Ако така рекол Исус, јас ќе сум ја здрвел кучката во чело со карпа, не со камен.
Во долга врска сум, околу 4ипол години и покрај милионите прилики кој сум ги имал никогаш не сум извршил прељуба. Зашто ?Бидејќи неќам . Не фер е прво према девојката а после и према себе си. Немам намера према некој со кој што планирам иднина да имам грижа на совест.

А тоа дека Нихилист е у право за тоа кој нема грев, у право е. Тогаш жива би останала.
Ама вака - не. Не барајте утеха во „сите вараат“ , токму поради тоа ќе бидете изневерени.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
200 пати е по фер да се договорите повремено да имате право да се плеснете со друг отколку тоа да се прави тајно со предумисла дека другиот нема да дознае. Ама скоро секој преферира да има право да си плеска на страна (убеден дека тоа нема да и наштети на врската) ама по ниедна цена тоа да не важи за другиот зашто кога другиот се плеска на страна БОЛИ :eek:.

Ако пак се дознае тогаш доаѓаат драми, кукања, плачења, молења да се прости итн.

Пуста хипокризија.
Da bolje e ama koa ona vika praj so ke prais samo ja da ne vidam toas mora vake.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ова е жива глупост.
Ако не си моногамен по природа, најдобро не се жени или не фаќај девојка.
Нека те кастрираат и живеј си го животот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Во едниот случај си се обврзал пред Господ, по пат на ритуал.
Религијата не признава и строго забранува врска, било какво физичко и визуелно општење пред брак...
Answer fail.
--- надополнето: Aug 2, 2011 1:20 AM ---
Takvi sredbi deka ke se pojavi covekot od tvoite sonista go ima samo vo bajkite. Samo zatoa sto nekoj ke te izneveri ne treba da se odmazduvas vednas i da se fatis so prviot sto ke ti se ponudi. Sekako koga ke doznaes deka ke te izneveri znaes samo edno deka e kraj na vrskata.
Се лажеш :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
ДА, ја сум извршил долготрајни прељуби и во несерозни врски, и во сериозни врски, и во брак, и во развод. У сфе! Иначе, ја варам жени превентивно -- за кога они ќе се смуваат со некој, да знам дека ја више сум го напраил истото. Јадете бурек дека не сум у право, ја важно фино се осеќам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
ДА, ја сум извршил долготрајни прељуби и во несерозни врски, и во сериозни врски, и во брак, и во развод. У сфе! Иначе, ја варам жени превентивно -- за кога они ќе се смуваат со некој, да знам дека ја више сум го напраил истото. Јадете бурек дека не сум у право, ја важно фино се осеќам.
Оваа не ја вараш, не лажи.
Или ти пропаѓаат многу теории во вода.
Бирај :)

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Добро бе батка ај ако можи малку подетално сподели со нас
Баш ме интересираат мотивите.
Кои беа причините ( несреќен/на или само желба за секс настрана од брак/врска )
Дали тоа се случи еднаш или прерасна во навика?
Кој/а беше колега/шка нејзина другар/ка сестра или брат роднина комшија/ка или бивши/а?
Се чуствате виновен/вна кога ке одите у кревет со партнерот/ката?
Дали партнерот/ката дозна?
Дали ви опростија?
Дали бракот/врската се растури ..................

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Добро бе батка ај ако можи малку подетално сподели со нас
Баш ме интересираат мотивите.
Кои беа причините ( несреќен/на или само желба за секс настрана од брак/врска )
Дали тоа се случи еднаш или прерасна во навика?
Кој/а беше колега/шка нејзина другар/ка сестра или брат роднина комшија/ка или бивши/а?
Се чуствате виновен/вна кога ке одите у кревет со партнерот/ката?
Дали партнерот/ката дозна?
Дали ви опростија?
Дали бракот/врската се растури ..................
Можи. Еве на кратко, батка:
1. Вечити мотив: увек има боља риба. Тачка.
2. Причини: види под кец.
3. Беше прво еднуш, па прерасна во пријатна навика.
4. Сите наведени категории, плус јабанџики.
5. Малце се осеќав крив, али коа ќе ми текнеше дека е превентивно, сфаќав дека сум у право.
6. Да дознаваа редовно. Не моеш вечно да се криеш -- чиста теорија на вероватноќа.
7. Првите пути ми опраштаа, а после кога видоа дека ми преваѓа у навика немаа што да опраштаат.
8. Некои од врските се растурија, а бракот не.

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Тапетарот Петар
Само можам да заклучам сопругата не знае или имате отворен брак.
Добро сопругата е рамнодушна на сето тоа не се ствараа проблеми како би се осеќал ако таа ти го направи тебе истото.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Тапетарот Петар
Само можам да заклучам сопругата не знае или имате отворен брак.
Добро сопругата е рамнодушна на сето тоа не се ствараа проблеми како би се осеќал ако таа ти го направи тебе истото.
Претпоставката ти е тачна. Жена ми сфаќа дека увек има нов модел, а ја -- душа шатка, не моем да издржим ако не свртам крукче. Иначе, не не ствара проблеми, посебно кога плаќам за сфе на шопинг. Ја би се осеќал малку нелагодно ако таа ми го прави истото. Али па ако ми купуе сфе шо сакам, можда малце побоље би се осеќал...

Kajgana Shop

На врв Bottom