кучко неверна!!!На првата страна никој не извршил прељуба. На оваа страна, изгледа, ќе се истопорат преварантите.
Еве, на пример, ја сум зза на оваа страна.
исто мислење имаме...само не треба ногу да претерувамеА од каде знаеш дека си во сериозна врска ако не пробаш наоколу дали ќе најдеш нешто подобро, посериозно, поубо? значи то не е прељуба туку истражување... проширување на видиците, или ако ти звучи подобро, докажување на сериозноста за сопствената врска (брак). Нема ништо поубедливо од тоа кога ќе се вратиш од прељуба и си речеш “не беше толку добро колку со жената (девојката)“ Така само повеќе си ја зацврстуваш врската.
Сите можеме да бидеме свештенициНели? Све светци брее ко у бајка да живееме, а искочиш од неа се и сешто и секој со скоро секого ќе видиш... тоа ти е фали ме усто да не те расчепам е работава.
А разликава бешееее...така е дами и господа, разлика не постои затоа што и во двата случаи партнерот ти е човечко суштество на кое не би требало да му правиш она што не сакаш да ти го прават тебе (искористивме популарна изрека драги мои гости). Следува гласање и многу стокови добивки...Не е исто дали станува збор за врска или брак. Ја не би го срочил така прашањето.
Во едниот случај си се обврзал пред Господ, по пат на ритуал.А разликава бешееее...така е дами и господа, разлика не постои затоа што и во двата случаи партнерот ти е човечко суштество на кое не би требало да му правиш она што не сакаш да ти го прават тебе (искористивме популарна изрека драги мои гости). Следува гласање и многу стокови добивки...
Знаев дека станува збор за религија. А доколку ја баталиме религијава? Не, не смее таа да биде репер за тоа дали ке испаднеш човек и ќе го почитуваш партнерскиот кодекс (нормално освен ако не станува збор за т.н. краткотрајна и несериозна детска т.н. врска - мување, шемење итн.) Договорот планини поместуе, јас не сум против ебење настрана на сите ни се приебуе ама да не се лажеме и криеме ако веќе дошла работава коса до рамена па мора да се ебне нешто...то ми е муабетовВо едниот случај си се обврзал пред Господ, по пат на ритуал.
Сериозна врска ти е потпуно исто што и граѓански брак. Нема разлика.Ај да не чекам трета страна ...
која е разликата помеѓу врска и сериозна врска. Дали работа на страна има разлика ако си во врска или во сериозна врска. Зашто постои врска и сериозна врска, а не постои брак и сериозен брак.Сега не ми текнуваат, а имав уште прашања.