...da ne ti kazuvaat decata deka ke imaat sestricka...mene na takvo nesto mi asocira ova...ne mora da se odnesuva na tebe , ama kaj vas vo familijata ,mozno e ...
--- надополнето: Aug 1, 2011 7:37 AM ---
pa i jas na toa pomisliv,ostanuva da vidime
--- надополнето: Aug 1, 2011 8:50 AM ---
nokeska soniv nekolku sona,posle sekoj son se budev i prodolzuvav da spijam i pak sonuvav i se taka,ne se sekavam mnogu jasno ama najverojatno toa sto e bitno go znam
son br.1
vo rodnoto mesto sum i imame nekoja slava,veselba
sakav da izbegam od guzvata i izlegov vo dvorot i kako da izleguvam od bolnica ili mozno e da beshe internat,poshto imashe mnogu mladi luge
pred mene imashe nekoja golemaa stara gradba,mislam deka se raboteshe za crkva
vidov kako nekoi decki se iskacuvaat po nea,sakaat da preminat od drugata strana na ulicata,pa pocnav i jas da se kacuvam
odednash se pojavi bratucetka mi i sakase da me ubedi da se simnam,jas prodolziv a nejze ja snema,potoa se pojavi brat mi i se kacuvashe nekoe vreme so mene i rece deka nemoze poveke,pritoa me ubeduvashe da prestanam ,opasno bilo....jas prodolziv i brat mi iscezna
uspeav da gi stignam tie dvajca sto se kacuvaa pred mene i zaedno site trojca se preflivme na drugata strana od ulicata
son br.2
pak sum na istata veselba i pak sum so bratucetkami i brat mi i naednash mi teknuva deka zaboraviv da go zemam pomaliot sin od gradinka,a casovnikot na dzidot pokaza tocno polnok
jas celata ispanicena,zagrizena izleguvam ama nadvor bese temno i mi bese strav da odam sama,ja viknav bratucetka mi da dojde so mene,izleguvame nadvor,pak crkvata stoi pred nas ama ovoj pat i dvete uspevame da ja preletame i koga stignavme od drugata strana imase edna mala kukicka,kako da bese napravena od karton i izleze edna mnogu stara baba,so golemi oci i belezi na ustata,dodeka izleguvashe nadvor pleteshe
babata ne pogledna i dvete a pozadi nea moeto since izleguva,ama zdebeleno mnogu i jadeshe kako da e zivotno,jas potrcav da go zemam ama babata pocna da me gleda i stana uste postrashna,jas od strav se vrativ nazat i pobegna se skriv nekade,a ma ja ostaviv bratucetka mi i poshto ne mi beshe seedno se vrativ i vidov kako babata i pravi magii i bratucetkami kako da spieshe so otvoreni oci,dodeka babata seushte baeshe jas skrishum si go zemav sinot i ja fativ bratucetkami za raka i na babata i upativ nekolku psovki
pak stignav do crkvata i se iskaciv nosejki gi i dvajcata na grb,imav neverojatna sila i pokraj toa sto cuvstvuvav tezina jas lesno se iskaciv,koga se vrativme vo kukata kaj sto imase veselba se si dojde vo normala
son br.3
odev noke po nekoj pat,bv so nekogo ama nemozam da se setam so kogo
patot najverojatno bese nekade nadvor od naseleno mesto zatoa sto od ednata strana imase planina,a od drugata udolnica
odednash pocna da me brka lav,lavot ne beshe bash realen, voopshto ne licese na lav, ama vo sonot beshe taka
i begav,trcav se kacuvav po planinata....i toa nemashe kraj
osobata koja beshe so mene samo kako nekoe prividenie mi se pojavuvashe od vreme na vreme za da mi kaze kade da begam i edno vreme lavot se smiri i pocna da odi nakaj udolnicata,jas go gledav celo vreme za da se osiguram deka ke si odi
lavot stigna do nekoja vikendicka i od nejze izleze covek,togash se ispaniciv,nemozev samo da gledam kako lavot ke mu ja otkine glavata na covekot,pocnav da trcam nakaj niv za da go spasam covekot vo kukata ama toj go gushna lavot i pocna da mu zboruva"ne se plashi milo moe nie sme edno,nie sme edno milo nemoj da se plashis od mene" poshto bev vo blizina covekot me vide i na lavot mu shepna neshto i normalno
pak lavot po mene i jas begam po planinata i se taka dur ne vidov svetlina vo forma na vrata
vlegov vo svetlinata i se razbudiv
son br.4
pak taa kuka i taa veselba... odam vo druga soba so nekoj decko,vo sonot sum ludo zaljubena vo nego
i pocnuvame da se ljubime,sakame da vodime ljubov,ama normalno nikoj da ne ne vidi,jas imam maz i deca i toj zena i deca
sakame da se sobleceme goli,ama nikako nemozeme,celo vreme imav obleka na sebe koja me stegashe,ke soblecev neshto i ushte tolku stanuvav pooblecena i taka celo vreme
potoa odlucivme da ne se soblekuvame goli da vodime ljubov vaka kako sto sme
i bash vo toj moment izleze nekoj od plakarot,toa bil negov drugar i vo momentot mi teknuva deka toa bea tie dvajca od prviot son,so niv se iskacuvav po crkvata...
nekoj vleze vo sobata i site trojca se sokrivme vo plakarot i jas rekov deka moze ne ni bilo sudeno,a toj me pogledna i mi rece deka nikogash ne mozeme da znaeme