Одлична игра и предсезонски мечеви одиграни без ниту еден примен гол, можеби не од големо значење но импресивно.
Задоволен сум како се одвиваа работите на теренот и играта се одлично развиваше во текот на целиот натпревар, многу ми се допаѓа како Челзи сега се снаоѓа во мал простор, имавме одлични проигрувања и добри акции, на тимски план одлично одиграно.
Индивидуално морам да ги пофалам МекЕхран и Стариџ кои се покажаа одлично и блескаа на целиот натпревар, едноставно покажаа дека заслужуваат место да се борат за место во првите 11 сезонава, МекЕхран посебно импресионираше, особено ми е мило што постигна гол кој одлично ќе влијае на него а и добро се носеше со новата позиција во тимот(8ца) која му е омилена и го изјави тоа вчера на прес-конференција и Боаш му го дозволи тој луксуз да игра на местото на Лампард и овај се одлично снајде.
Истотака да го пофалам и нашиот Френки, кој е далеку од формата во која некогаш беше но неможам тимов да го замислам без него, едноставно заедно со Тери се главни лидери во тимов, само какви проигрувања имаше со Стариџ и Анелка, па и МекЕхран.
Одбраната солидно одигра како и целата предсезона.
Задоволен сум, честитки за тимот, честитки за Боаш и се надевам работите конечно ќе почнат да се одвиваат во вистинска насока и Челзи ќе се врати како еден од најголемите клубови со својот фиар фактор, а и дека Абрамович ја слушнал изјавата на Хидинк вчера.
Инаку јасно е според мене како и што пишав погоре за Пасторе дека тоа беше мамка за управата на Тотенхем за да омекнат и да увидат дека сега им е шансата да спечалат на Модриќ, и секако правилен избор на управата е што Модриќ го ставија пред Пасторе, затоа што Лука е веќе докажан во ПЛ, одличен креативец кој би играл и подлабоко а Лампард и МекЕхран да играат понапред, едноставно подобра опција здравје, дај боже да дојде.
Инаку индивидуално за Пасторе и неговите фудбалски квалитети неможам да коментирам бидејќи не сум го гледал, но едно е сигурно, има голем страв од неуспех и е алчен по пари..зошто?
..Затоа што ако дојдеше во Челзи ќе мораше да се докажува и бори за место во првите 11, ќе беше под огромен притисок и цело време под тотален мониторинг, но во ПСЖ освен што ќе зема поголема плата, ќе игра во послаба лига воедно што значи дека ќе може да игра под помал притисок и не би се трудел нешто особено да се докажува.
Тоа е моето лично мислење.
KTBFFH !