Очајот на македонската љубовна сцена

А

Антоние

Гостин
Глупост.
Тешка глупост.
Доминацијата на мажите не се должи на нивната ментална супериорност, туку на строгото патријархално општество во кое се живеело низ времето.
А за тоа најголем кривец се религиите кои пропагирале таков патријархален систем на живеење.

Жените стануваат се повлијателни, но ќе треба да уште многу време да дојдат до тој степен на кој се мажите.
Магаренце.

Жените треба да гледаат на успехот на Феминизмот како нивната Голема Одметнатост. Феминизмот ја држи теоријата дека мажите, и ЗЛОБНАТА сексуалност која што мажите ја импозираат на жените, управува со светот во широка патријархија. Ако ова беше точно, феминизмот не би имал шанса за опстанок, или во најмала рака би се соочил со жестоко противење од 'патријархијата'. Но. историски најголемите критичари на феминизмот биле жени. Мажите пасивно го прифатиле. Ова покажува дека додека мажите го освојуваат светот, жените ги освојуваат мажите. Проблемот со мажите денес е дека се премногу фини, премногу мутави. Пуштајќи го феминизмот да беснее, мажите покажуваат дека ние сакаме да ги удоволиме жените и дека мажите се толку многу зависни од жените што феминистите не сакаат ни да признаат. Дури би се осмелил да кажам дека Феминизмот е единственото модерно движење кое што ги опишува мажите точно како што би сакале да бидат опишувани: како опасни, освојувачки, владетели. Во реалноста, на мажите, од страна на жените им е закачен ист статус како магаренца.
Најсимпатичното и највредно магаренце победува!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Магаренце.

Жените треба да гледаат на успехот на Феминизмот како нивната Голема Одметнатост. Феминизмот ја држи теоријата дека мажите, и ЗЛОБНАТА сексуалност која што мажите ја импозираат на жените, управува со светот во широка патријархија. Ако ова беше точно, феминизмот не би имал шанса за опстанок, или во најмала рака би се соочил со жестоко противење од 'патријархијата'. Но. историски најголемите критичари на феминизмот биле жени. Мажите пасивно го прифатиле. Ова покажува дека додека мажите го освојуваат светот, жените ги освојуваат мажите. Проблемот со мажите денес е дека се премногу фини, премногу мутави. Пуштајќи го феминизмот да беснее, мажите покажуваат дека ние сакаме да ги удоволиме жените и дека мажите се толку многу зависни од жените што феминистите не сакаат ни да признаат. Дури би се осмелил да кажам дека Феминизмот е единственото модерно движење кое што ги опишува мажите точно како што би сакале да бидат опишувани: како опасни, освојувачки, владетели. Во реалноста, на мажите, од страна на жените им е закачен ист статус како магаренца.
Магаренце, феминизмот се појавува на почетокот на дваесетиот век, досега траел еден век, тоа не е ни триесетина од целокупната човечка историја (запишана).
Али во ред, теши се дека мајка ти, сестра ти и се женско што познаваш е ментлно инфериорно спрема тебе, а ти си алфа-мажјакот во средината кој треба да носи храна, пари, да мудрува итн итн.

I

indigo child

Гостин
Тешка глупост.
Доминацијата на мажите не се должи на нивната ментална супериорност, туку на строгото патријархално општество во кое се живеело низ времето.
А за тоа најголем кривец се религиите кои пропагирале таков патријархален систем на живеење.

Жените стануваат се повлијателни, но ќе треба да уште многу време да дојдат до тој степен на кој се мажите.

Немаат врска религиите.
Имаат врска органите наречени „гради“ што ги има секоја жена и фактот дека мајката после пороѓај седи 9 месеци дома и одмара, а не таткото. За тоа време, таткото иде на работа и се надоградува.
Како што се мажите физички супериорни, така се и ментално.
Ментално = психички. Издржуваат поголема емоционална болка, издржуваат поголем притисок, стрес итн.
Воопшто не се мисли на тоа дека се попаметни од жените (поинтелигентни).
Жените нема никогаш да бидат толку влијателни (економски) како што се мажите, баш од таа причина што ја спомнав погоре.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Немаат врска религиите.
Имаат врска органите наречени „гради“ што ги има секоја жена и фактот дека мајката после пороѓај седи 9 месеци дома и одмара, а не таткото. За тоа време, таткото иде на работа и се надоградува.
Ментално = психички. Издржуваат поголема емоционална болка, издржуваат поголем притисок, стрес итн.
Жените нема никогаш да бидат толку влијателни (економски) како што се мажите, баш од таа причина што ја спомнав погоре.
Границите на твоите ментални способности ги црташ ти и само ти.
Во ред е ако ти лично мислиш дека помалку издржуваш притисок и стрес од повеќето мажи, но се надевам кога ќе имаш ќерка нема да и ги набиваш своите стереотипи и комплекси на нижа вредност во однос на мажите.
Жал ми е што (пре)многу девојки размислуваат исто како и ти.

П.С. Читни малце за Маргарет Тачер.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Глупост.
Тешка глупост.

А се живеело во патријархално општество пошо жените уствари биле надмоќни али биле толку добри што ги оставале мажите да се фураат.

I

indigo child

Гостин
Границите на твоите ментални способности ги црташ ти и само ти.
Во ред е ако ти лично мислиш дека помалку издржуваш притисок и стрес од повеќето мажи, но се надевам кога ќе имаш ќерка нема да и ги набиваш своите стереотипи и комплекси на нижа вредност во однос на мажите.
Жал ми е што (пре)многу девојки размислуваат исто како и ти.

П.С. Читни малце за Маргарет Тачер.
Сакаш да ми кажеш дека треба да се огледам на неа? Да дочекам утре ден ќерка ми да биде дел од оваа очајна љубовна сцена?
Еве цитат од ќерката на Маргарет: I like being permanently single. It fits me perfectly.
Синот на бароницава, разведен. Со две деца и тоа.

Типкава што ми ја посочи наместо да ја научи ќерка ѝ дека семејството и децата ѝ се најголемото богатство на светот, таа ја научила како да пишува колумни у весници, книги и да дава изјави како горенаведената.
Кујзнае и тоа дали ја учела, детево само научило, гледајќи ја мајка ѝ како се бори за моќ и пари.
Повеќето од родителите се вакви. Повеќето од младите се вакви.
Со амбиции за моќ и пари, наместо љубов и внимание.
Па после: „Од каде очајнава љубовна сцена?“

А и да. Кога ќе имам ќерка, ќе ја научам да биде мудра, а другото само по себе ќе си дојде.
Нема да ја учам да биде како Margaret Thatcher.

С

Сатори

Гостин
Толку очајно се обидував да не постирам на темава ... а љубопитството е она кое што ја убило мачката.
Затоа што е комплетно блатантно да ги опишуваме детално машките и женските карактеристики, бидејќи се ноторни факти, ќе се префрлам веднаш на едно многу едноставно тврдење кое што мажите овде го исфураа како да е императивно, детерминирано и тоа не само од еволуцијата, туку и од природата, очигледно намерно изоставувајќи го фактот дека во истиот тој развој имаше и период наречен матријахат.

Енивеј, јас стојам зад тоа дека се тоа е пренесена социјализација и традиција и дека биологијата, освен раѓањето на деца де, нема апсолутно ништо со тоа.Затоа што само културата е таа која што ги детерминира улогите на половите во едно општество.
Земето го племето на Арапешите во Нова Гвинеја, таму и двата пола имаат нели, женски карактеристики, сите се пасивни, мирољубиви, емоционални, осетливи, се грижат за другите, наспроти племето на Мундугуморите кои живеат 80 милји од Арапешите каде и двата пола се активни, агресивни, насилни, антагонистички настроени.
Еххх што ти прави природата ... да се замисли дури човек.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Магаренце.

Hmmm...samo na forumov ima eden kup zenski clenki koi se superiorni vs. tebe po intelekt, sudejki prema postovite sekako....i so praime sega !?
Nema vrska feminizmot so sostojbata na `scenata`...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Hmmm...samo na forumov ima eden kup zenski clenki koi se superiorni vs. tebe po intelekt, sudejki prema postovite sekako....i so praime sega !?
Nema vrska feminizmot so sostojbata na `scenata`...
И што праиме сега?
Сега ќе глобализирамеееее.
Не ми докажувај поента дека жените се > мажите со тоа што ќе ми кажеш дека Сатори е по паметна од Буцио.
Погледни ја состојбата во светот.
Глобално ниво.
Било кое поле од нашето суштествување како луѓе на земјава издвои ми, мажи доминираат.
Било кое. Дури и на листата за најдобри кувари на светот доминираат мажи.
Дури и статистички гледано на глобално ниво мажите имаат поголем IQ од жените. (разликата не е мала)
Што сакаш повеќе од ова, објасни ми?
На што се должи тоа, ме боли курот. Онака стварно ме боли курот.
Не се ни труди да ми објаснуваш на што се должи тоа, едноставно аргументите ми се премногу јаки и помири се со тоа.
Незнам што кур толку се вреѓате со тоа. Не ви вадам ја муабети од ракав, консултирај си се со чичко гугл и ќе видиш дека и он е на моја страна.
Еј, чекај? ГУГЛ ГО ИЗМИСЛИЈА МАЖИ!! ГУГЛ СИГУРНО Е СУБЈЕКТИВЕН И НАКЛОНЕТ НА СТРАНАТА НА МАЖИТЕ!!
Just go fuck yourself.
Драпате мадиња а никаков папир не ми извадивте.
И, за крај. Не велам дека жените се глупи. Не велам дека се неспособни, дека се непотребни. Ништо слично не велам.
Само објективно посочувам кон фактите дека низ текот на историјата мажот се покажал подобар од жената на сите можни ебани полиња.
Get. Over. It.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Дури и статистички гледано на глобално ниво мажите имаат поголем IQ од жените. (разликата не е мала).
Not true.
Some studies have concluded that the overall IQ performances of men and women differ little.[16][17][18] In 1995, a report by the American Psychological Association concluded that "there are no important sex differences in overall intelligence test scores," but that differences were found in specific areas such as mathematics and verbal measures.[16]

Some studies have found a small male advantage on IQ tests, while others have found a small female advantage.
Од Википедиа.
И се отиде ептен оффтопик, не е темата кој е попаметен.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Not true.
Some studies have concluded that the overall IQ performances of men and women differ little.[16][17][18] In 1995, a report by the American Psychological Association concluded that "there are no important sex differences in overall intelligence test scores," but that differences were found in specific areas such as mathematics and verbal measures.[16]

Some studies have found a small male advantage on IQ tests, while others have found a small female advantage.
Од Википедиа.
И се отиде ептен оффтопик, не е темата кој е попаметен.
http://en.wikinews.org/wiki/UK_study_claims_men_have_higher_average_I.Q._than_women
--- надополнето: Jul 29, 2011 4:43 PM ---
Во секој случај, во право си :)
Темата не е да си ги мериме мадињата туку темата е за очајната состојба на Македонската љубовна сцена.. :)
Стигнавме до тука затоа што едни ја префрлаат вината на мажите, едни на жените.
Иако е јасно дека за врска навистина се потребни двајца, јас лично вината ја префрлам на мажите.
Зашто ја префлам на мажите, просто, незнам од кај да почнам -.-
....
Стварно незнам -.-

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
И што праиме сега?
Сега ќе глобализирамеееее.
Не ми докажувај поента дека жените се > мажите со тоа што ќе ми кажеш дека Сатори е по паметна од Буцио.
Погледни ја состојбата во светот.
Глобално ниво.
Било кое поле од нашето суштествување како луѓе на земјава издвои ми, мажи доминираат.
Било кое. Дури и на листата за најдобри кувари на светот доминираат мажи.
Дури и статистички гледано на глобално ниво мажите имаат поголем IQ од жените. (разликата не е мала)
Што сакаш повеќе од ова, објасни ми?
На што се должи тоа, ме боли курот. Онака стварно ме боли курот.
Не се ни труди да ми објаснуваш на што се должи тоа, едноставно аргументите ми се премногу јаки и помири се со тоа.
Незнам што кур толку се вреѓате со тоа. Не ви вадам ја муабети од ракав, консултирај си се со чичко гугл и ќе видиш дека и он е на моја страна.
Еј, чекај? ГУГЛ ГО ИЗМИСЛИЈА МАЖИ!! ГУГЛ СИГУРНО Е СУБЈЕКТИВЕН И НАКЛОНЕТ НА СТРАНАТА НА МАЖИТЕ!!
Just go fuck yourself.
Драпате мадиња а никаков папир не ми извадивте.
И, за крај. Не велам дека жените се глупи. Не велам дека се неспособни, дека се непотребни. Ништо слично не велам.
Само објективно посочувам кон фактите дека низ текот на историјата мажот се покажал подобар од жената на сите можни ебани полиња.
Get. Over. It.
Abe ti cel film si naprai, epic moment bese sto sum se vregal od iznesenoto...:D
Jas replicirav na tvrdenjeto okolu feminizmot kako navoden krivec za situacijata.
IQ doesn`t mean shit. No da ne odam off-topik...
I needn`t get over something that need not be get over.
Muabetot se vrskite i nivnoto nefunkcioniranje na ovie prostori a ne statisticki analizi za polovata raspredelenost na poleto na invenciite kade sto sekako dominiraat mazi.
Tragicni razmisluvanja za superiornost i dominacija isto taka ne mi se potrebni, posebno koga doagaat od eks-viznoto geto RM kade uste se `osvojuvaat` picki, site se ebaci i site se nevini.
A nekade imas i zeni koi nesto posebno i ne mora da gi osvojuvas nitu da kopas rovovi okolu niv. SI zemaat 2000 evra prosek, furaat Fiesta ili random kola i si teraat zivot. A kaj nas.......well....tuzno...

Tocno,poveketo zeni tuka se palat na dominacija.
I da,poveketo mazi fejkaat dominantni.

Rezultatite zboruvaat sami za sebe.
Ali ima vreme za nekoja godina ke ti tekne...zdravje...:)

Jebao te gugl i iskustvoto so go nemas...:D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Abe ti cel film si naprai, epic moment bese sto sum se vregal od iznesenoto...:D
Jas replicirav na tvrdenjeto okolu feminizmot kako navoden krivec za situacijata.
IQ doesn`t mean shit. No da ne odam off-topik...
I needn`t get over something that need not be get over.
Muabetot se vrskite i nivnoto nefunkcioniranje na ovie prostori a ne statisticki analizi za polovata raspredelenost na poleto na invenciite kade sto sekako dominiraat mazi.
Tragicni razmisluvanja za superiornost i dominacija isto taka ne mi se potrebni, posebno koga doagaat od eks-viznoto geto RM kade uste se `osvojuvaat` picki, site se ebaci i site se nevini.
A nekade imas i zeni koi nesto posebno i ne mora da gi osvojuvas nitu da kopas rovovi okolu niv. SI zemaat 2000 evra prosek, furaat Fiesta ili random kola i si teraat zivot. A kaj nas.......well....tuzno...

Tocno,poveketo zeni tuka se palat na dominacija.
I da,poveketo mazi fejkaat dominantni.

Rezultatite zboruvaat sami za sebe.
Ali ima vreme za nekoja godina ke ti tekne...zdravje...:)

Jebao te gugl i iskustvoto so go nemas...:D
Тоа со вреѓањето не се однесуваше до тебе, туку до жените што се вреѓаат од изнесените факти.

Друго, ако имаш намера да дебатираш, ондак треба да ти биде кристално јасно дека #1 правило во дебатирање е дека е ЗАБРАНЕТО МЕШАЊЕ НА АФТОРИТЕТИ.
Што значи, многу е бедно од твоја страна да ми маваш по години и твоето искуство афторитативно да ми го пласираш како "мене муабетот ми е точен пошо сум постар.".
Тој муабет на децата у маало, ако уопште имате деца у маало таму во туѓина.
Со мене не пробувај да си го мериш "Ама Обама вика вака, Обама мора да е во право" па "Чак Норис вика вака, Чак Норис е секогаш во право." или "Ја сум во право пошо сум постар и по искусен." пошто ме вреѓаш а те сметам за пријател.
Значи. Факти. И Боговите се клањаат пред факти.
Што е факт во дискусијава?
Факт е дека мажите се по докажани на сите можни полиња, земено на глобално ниво. (Ова читајте го како што пишува и никако поинаку. Ако не се слагате, бујрум, статистики.)
Исто така факт е дека Македонската љубовна сцена е очајна.
Зошто е очајна?
Бујрум, тука биди колку сакаш субјективен и извлекувај закључоци од твоето искуство.
Мене искрено ме интересира чива страна завземаш и искрено сакам да споделам размислувања со тебе на темата.
Само не ми мешај капитализам и лоботомија, те замолувам однапред.

S

smexy

Гостин
Немаат врска религиите.
Thats what she said,when she forgot about Theodora,Justinians Wife :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас лично не сметам дека жените се понеителегентни од мажите. Мислам дека интелегенцијата на глобално ниво е поденакво дистрибуирана помеѓу машкиот и женскиот пол. Во друго е проблемот зошто се жените неспособни да создадат големи дела од филозофски, уметнички или научен карактер, меѓутоа тоа нема врска, или многу малку има врска, со патријахалниот карактер на општествата од минатото.

Работата со жените е дека тие немаат метафизички проблем. Нив постоење само по себе не им е загатка. Тие не се чудат над животот, затоа што се самиот живот. Без тоа чудење, нема големи дела. Се што е вредно во историјата на науката, филозофијата или уметноста е директна последица на тој метафизички немир. Жените го немаат, не го убавајте гласникот, само констатирам факти. Жените не ствараат такви дела, затоа што едноставно генетски не се мотивирани. Жените ствараат живот. Сите феминистички и полуфеминистички бладања се последица на занемарувањето на овој едноставен факт.

Ниту една жена во историјата не се самоубила од метафизички причини, затоа што на пример заклучила дека животот не е вреден за живеење.

Kajgana Shop

На врв Bottom