Очајот на македонската љубовна сцена

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Преку кур од патлаци шо си зимаат за право секој неуспех да го оправдуваат со "Ме откачи пошо неам кеш и добра кола", а у суштина ги откачила пошо се муфлари.
Да си ми жив и здрав! :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Read your last post then rewrite this.
Уствари чекај ќе ти помогнам
Тоа е НОРМАЛНО.
Тоа е ПРИРОДА.
Тоа се гени.
Humanity is an error bitch <3
A flaw.
Virus.
Yeh, многу глеаш матрикс :) Ама да не идеме сеа таму xD

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не брат.Се дур жестоката желба за пиче и љубовта се способни да ти го поматат разумот...imperfection :vozbud:
Никој никаде у темава не спомна перфекција.
Незнам као се убаци со муабетов..
Ме правиш да праам офтопици..
Ме правиш по лош човек... etc..etc...
Let's stop it nao :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
GoD.HateUSaLL напиша:
Дугачкиот добар пост
Токатер, Вот, ДМТ сфатија, ти не сфаќаш. Зашо бе така?

Ќе пробам да скратам, не се работи за тоа дека цената на пичката е висока. Не е висока, напротив, во Македонија никогаш поефтина не била. Во денешно време можеш да дојдеш до секс премногу лесно и тоа е добро што е така. Праиме муабет за врска со девојка... со квалитетна девојка. За тоа е темава, зошто веќе нема квалитетни врски, или по мое, зошто девојките веќе не се способни да бидат дел од квалитетна врска.

Сакаш со пазарче пак? :) Квалитетна девојка за врска е патлиџанот којшто ти го бираш, зашто не може да ти биде убаво со секоја девојка што ќе ја сретнеш.
Курвичка е краставицата одма до патлиџаните. Свети краставицава и ефтина е плус. Ама за шопска да напраиш, поред тоа шо ти треба добра и вкусна пич... овај, краставичка, ти треба и квалитетен патлиџан. А патлиџанов ти е ем скуп, ем расипан.

Така сите ние, вклучувајќи ти е и тебе, се задоволуваме со occasional sex, без обавези, без емоции. Затоа што шопската, то ест квалитетната врска, то ест љубовната сцена... ни е во очај. Заради расипаниот патиџан...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Пеер, не губам од вид.
Кај виде дека го спорам тоа?
Напротив, и го потенцирам!
Жената го бутка мажот напред!
Ебан факт е пеер, и го кажав.
Ебан факт е дека сме умствено и физички по супериорни (за некоја нијанса), мислам, не ме терај сеа да вадам факти почнувајќи од спортови завршуваќи со наука.
99% од работите што ги гледаш околу тебе се смислени и изработени од мажи.
Ама е факт дека 90% од работиве немаше да бидат смислени нити изработени од мажи да немаше жена дома што домот го грее и љубов ти дава. Жената е таа што те инспирира, жената е таа што прави тешката работа да ти биде исплатлива. Жената те прави подобар.
Маж неможе на жена да и парира за естетски работи, додека жена неможе на маж да му парира за практични работи. Самиот факт дека практиката денес повеќе се цени од естетиката (всушност не само денес) не не прави ништо по добри, затоа што една без друга не идат.
Ултимативно никој не е подобар, едни со други се надополнуваме.
Мажи што се жалат дека жените се срање ми се како родители што се жалат дека децата им се срање.
И жити се, немој нешто creepy да извлечеш од последнава компарација овој пат.
Тоа што мене ми боде очи е првиот болд дека сме умствено посупериорни со што воопшто не се слагам и тврдам дека не сме, тоа е МИТ.

Другото ти е сосема во ред.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Така сите ние, вклучувајќи ти е и тебе, се задоволуваме со occasional sex, без обавези, без емоции. Затоа што шопската, то ест квалитетната врска, то ест љубовната сцена... ни е во очај. Заради расипаниот патиџан...
Ахаааа, значи само патлиџанот бил виновен. :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Токатер, Вот, ДМТ сфатија, ти не сфаќаш. Зашо бе така?

Ќе пробам да скратам, не се работи за тоа дека цената на пичката е висока. Не е висока, напротив, во Македонија никогаш поефтина не била. Во денешно време можеш да дојдеш до секс премногу лесно и тоа е добро што е така. Праиме муабет за врска со девојка... со квалитетна девојка. За тоа е темава, зошто веќе нема квалитетни врски, или по мое, зошто девојките веќе не се способни да бидат дел од квалитетна врска.

Сакаш со пазарче пак? :) Квалитетна девојка за врска е патлиџанот којшто ти го бираш, зашто не може да ти биде убаво со секоја девојка што ќе ја сретнеш.
Курвичка е краставицата одма до патлиџаните. Свети краставицава и ефтина е плус. Ама за шопска да напраиш, поред тоа шо ти треба добра и вкусна пич... овај, краставичка, ти треба и квалитетен патлиџан. А патлиџанов ти е ем скуп, ем расипан.

Јасно јасно, те сфатив од прва, нема фрка :)
Само, пеер, муабетот дека нема добар патлиџан ми е ептен груб...
Незнам, јас искрено мислам квалитет има, нормално, во мали дози, затоа и претставува квалитет, затоа што е раритет, но, си има своја цена.
Дали можеш да го купиш? :)
Те сфаќам шо сакаш да ми продадеш и не ми се љути шо не ти го купувам, ама, некако сумњам дека си разочаран што нема квалитет, некако мислам дека си разочаран шо не си успеал да го ќариш :)
Како и да е, не сакам на слепо да сумњам во твојот swagger, можеби сум малку по амбициозен ради годините :)
<3
--- надополнето: Jul 28, 2011 2:09 PM ---
Тоа што мене ми боде очи е првиот болд дека сме умствено посупериорни со што воопшто не се слагам и тврдам дека не сме, тоа е МИТ.

Другото ти е сосема во ред.

Колку жени има во листава?
На. Изброј ги.
Ова е листа на 100 нај инфлуентни луѓе во историјата.
Листа што не сум ја правел ЈА.
Можеме цел ден да се натегаме-што како али 2 работи се точни.

1. На листава доминираат мажи.
2. Маживе на листава немаше да бидат на листава да не им беа жените до нив.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Јасно јасно, те сфатив од прва, нема фрка :)
Само, пеер, муабетот дека нема добар патлиџан ми е ептен груб...
Незнам, јас искрено мислам квалитет има, нормално, во мали дози, затоа и претставува квалитет, затоа што е раритет, но, си има своја цена.
Дали можеш да го купиш? :)
Те сфаќам шо сакаш да ми продадеш и не ми се љути шо не ти го купувам, ама, некако сумњам дека си разочаран што нема квалитет, некако мислам дека си разочаран шо не си успеал да го ќариш :)
Како и да е, не сакам на слепо да сумњам во твојот swagger, можеби сум малку по амбициозен ради годините :)
Е ај да не било до годините :)

А

Антоние

Гостин
Сите биваме фрлени во ова море на Природата. Многумина не го разбираат пливањето, па затоа излегуваат од вода и анализираат се и сешто и викаат колку "грешно" и "неидентификувано" све е. Овие се нашите философи.

Теорија! Бескрајна теорија! Сакам да се преселам во оваа земја Теорија од каде што излегувате вие интелектуалците што ги пишувате овие искри на мудроста. Затоа што во Теорија, се е точно.

А очајот?
Љубовните врски помеѓу "Новиот" Маж и "Новата" жена се две андрогени суштества кои што разменуваат фалус. "Јас ќе бидам Мажот денес, душо." "ОК драга, но јас го добивам во четврток пошо имам деловен состанок."

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Колку жени има во листава?
На. Изброј ги.
Ова е листа на 100 нај инфлуентни луѓе во историјата.
Листа што не сум ја правел ЈА.
Можеме цел ден да се натегаме-што како али 2 работи се точни.

1. На листава доминираат мажи.
2. Маживе на листава немаше да бидат на листава да не им беа жените до нив.
Доминираат затоа што некој дома им гледа куќа и деца за они да се бават со наука и бизнис (втората точка).

Жена што ќе реши да гради кариера од тој тип треба да жртвува фамилија и повеќето жени не се спремни за таква жртва. И тоа нема врска со интелектуална супериорност или инфериорност туку со избор на фамилија наместо кариера.

У краен случај не е ни битно, не мора да се сложиме а и не е мое да убедувам било кого дали се жените инфериорни или не.

Моето искуство е дека не се а твоето дека се и нека остане така.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.925
Љубовните врски помеѓу "Новиот" Маж и "Новата" жена се две андрогени суштества кои што разменуваат фалус. "Јас ќе бидам Мажот денес, душо." "ОК драга, но јас го добивам во четврток пошо имам деловен состанок."
Како да не бе...
Ова можда у Луксенбург е така.
Женет си?

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Пеер, не губам од вид.
Кај виде дека го спорам тоа?
Напротив, и го потенцирам!
Жената го бутка мажот напред!
Ебан факт е пеер, и го кажав.
Ебан факт е дека сме умствено и физички по супериорни (за некоја нијанса), мислам, не ме терај сеа да вадам факти почнувајќи од спортови завршуваќи со наука.
99% од работите што ги гледаш околу тебе се смислени и изработени од мажи.
Ама е факт дека 90% од работиве немаше да бидат смислени нити изработени од мажи да немаше жена дома што домот го грее и љубов ти дава. Жената е таа што те инспирира, жената е таа што прави тешката работа да ти биде исплатлива. Жената те прави подобар.
Маж неможе на жена да и парира за естетски работи, додека жена неможе на маж да му парира за практични работи. Самиот факт дека практиката денес повеќе се цени од естетиката (всушност не само денес) не не прави ништо по добри, затоа што една без друга не идат.
Ултимативно никој не е подобар, едни со други се надополнуваме.
Мажи што се жалат дека жените се срање ми се како родители што се жалат дека децата им се срање.
И жити се, немој нешто creepy да извлечеш од последнава компарација овој пат.
99 % од работите се измислени од мажи бидејки во времето владеел тежок шовинизам, жените се третирале како секс објекти, немале право на глас туку нивната улога им била да одгледуваат деца и единствен женски научник е Марија Кири, која немало да биде научник ако немала поддршка од нејзиниот маж. Не можете да знаете колкав потенцијал поседува еден човек, доколку не му дозволите да го искористи. Сега работите се менуваат, па се повеке во документарците на Discovery гледаме и жени.

Толку имав да кажам за темава, за очајот на Македонската љубовна сцена не се чувствувам доволно компетентна да дискутирам, бидејки мене ми е супер, овде вие дискутирајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom