Терористички напад во Осло

• Креатор на темата Креатор на темата TITTANIK
  • Време на започнување Време на започнување
Кој црни хулигани па гледај во Европа секаде тие ја подгреваат ситуацијата сакаш примери !?!?!
1.Албанци во Тетово нападнале Македонци дечко и девојка само ради тоа што се Македонци
2.Во Струга тепачка во Нико Нестор ради тоа што тамошните албанци го славеле независно косово
3.Кавкази претепале руси во метро само ради тоа што се Христијани
4.Во Берлин арабјани крадат мобилен телефон на германец а потоа и до смрт е претепан
Овакви има милион примери кажи каде пишува дека Христијанин или европеец (домородец) каде што нападнал и претепал некој емигрант иако знаат дека секој ден иде ефтина работна сила и им ја зимаат работата се бават со нечесни работи и многу други ствари
Каде пишувало... на youtube сигурно не пишува. Причините зошто доаѓа до такви ситуации се далеку покомплексни од твоето сваќање: белото-добро / црното-лошо и христијаните-фини / муслиманите-радикални. Нешто ти нафрлив, твое е дали ќе размислиш или слепо ќе се држиш до предрасуди и youtube избрани сказни.

Каде пишувало... на youtube сигурно не пишува. Причините зошто доаѓа до такви ситуации се далеку покомплексни од твоето сваќање: белото-добро / црното-лошо и христијаните-фини / муслиманите-радикални. Нешто ти нафрлив, твое е дали ќе размислиш или слепо ќе се држиш до предрасуди и youtube избрани сказни.
Изнасилено балансирање за атер на некаква еквидистанца, не помага многу-многу и наводната објективност притоа, е само маска, без допир со реалноста.
На пример, не можеш да кажеш дека и Евреите и Нацистите се подеднакво криви за тоа што се случи во Аушвиц.

Абе кој предрасуди ?!?! Истите ти што ги браниш и одобруваш тие ја создаваат омразата кога ќе се доселат на туѓа територија на Норвежанецот не му треба омраза тој има добра плата НОРМАЛНО семејство по 4,5 члена не му треба тепачки на него , и сам знаеш а се правиш на тошо дека омразата ја прават доселениците во секоја земја со нив носат уште 10 деца наеднаш мора цела влада да ги згрижи нив а за (домородецот) кој што живее тој не е греота тој немора да работи и ред др ... свести се секој паметен знае како и што е

Изнасилено балансирање за атер на некаква еквидистанца, не помага многу-многу и наводната објективност притоа, е само маска, без допир со реалноста.
На пример, не можеш да кажеш дека и Евреите и Нацистите се подеднакво криви за тоа што се случи во Аушвиц.
Не бе, само не сум расист тоа е се.
И кој кажал дека Евреите се криви за тоа што се случило во Аушвиц? Од кај ја извлече споредбава? Во Аушвиц имаш ситуација на џелат и жртва, проблемите за кои зборуваме на темава се далеку од црно/бели какви што сакате а ги претставите.
--- надополнето: Jul 26, 2011 1:50 PM ---
Абе кој предрасуди ?!?! Истите ти што ги браниш и одобруваш тие ја создаваат омразата кога ќе се доселат на туѓа територија на Норвежанецот не му треба омраза тој има добра плата НОРМАЛНО семејство по 4,5 члена не му треба тепачки на него , и сам знаеш а се правиш на тошо дека омразата ја прават доселениците во секоја земја со нив носат уште 10 деца наеднаш мора цела влада да ги згрижи нив а за (домородецот) кој што живее тој не е греота тој немора да работи и ред др ... свести се секој паметен знае како и што е
Еве сега ќе се свестам само да ручам прво.

Не бе, само не сум расист тоа е се.
И кој кажал дека Евреите се криви за тоа што се случило во Аушвиц? Од кај ја извлече споредбава? Во Аушвиц имаш ситуација на џелат и жртва, проблемите за кои зборуваме на темава се далеку од црно/бели какви што сакате а ги претставите.
--- надополнето: Jul 26, 2011 1:50 PM ---

Еве сега ќе се свестам само да ручам прво.
И наручај го Букефал од мене ;) за да можеш до тастатура побрзо да стигнеш

^ @internista Проблемите бараат реално согледување. На пример, ако статистиката вели дека Албанците напаѓаат 50 Македонци годишно, а Македонците напаѓаат 5 Албанци, тогаш кога ќе ми дојде некој wanna-be либерал од НВО за драпање мевој и ќе ми дава изјави од типот - двете заедници треба да ја смират топката, и дека за тепачка се потребни двајца, ми се повраќа од безрбетничкото лицемерие кои стои зад наводно либералната маска.

И наручај го Букефал од мене ;) за да можеш до тастатура побрзо да стигнеш
Чиста поезија...

^ @internista Проблемите бараат реално согледување. На пример, ако статистиката вели дека Албанците напаѓаат 50 Македонци годишно, а Македонците напаѓаат 5 Албанци, тогаш кога ќе ми дојде некој wanna-be либерал од НВО за драпање мевој и ќе ми дава изјави од типот - двете заедници треба да ја смират топката, и дека за тепачка се потребни двајца, ми се повраќа од безрбетничкото лицемерие кои стои зад наводно либералната маска.
Се слагам, работите бараат реално согледување. Не верувам дека ситуацијата на балканот и онаа во западна и северна европа може да се стават во ист кош, се работи за различни проблеми и различни фактори.

Се слагам, работите бараат реално согледување. Не верувам дека ситуацијата на балканот и онаа во западна и северна европа може да се стават во ист кош, се работи за различни проблеми и различни фактори.
Реално согледување е дека сегде по Европа Муслиманите прават гета каде власта нема авторитет и пристап и дека често се организираат во криминални групи под изговор дека се дискриминирани од државата бидејќе не сакаат да се интегрираат и имаат за цел ширење на шеријатот. Понатаму потплатуваат политичари, напаѓаат жени затоа што не им се допаѓа начинот на живот на западот и често извикуваат пароли против државата домакин (како на пример вчера кај нас на Метапург и со Партизан кога се играше).
Албанците односно муслиманите во Македонија и Косово се бават 90% со нечисти работи од шверцање дрога и оружје па до шверцање човечки органи... голем дел од корупцијата во Македонија е последица токму на дозволата на европските либерали да ни се напикаат довчерашни терористи во парламент кои треба да носат закони, а истите до вчера (а Бога ми и денес) не ги почитуваат. :tapp:

Сериозно мислиш дека полицијата во било која ебена држава на светов не знае кој, каде и како произведува и дила дрога? Ако светските политичари не беа корумпирани до коска, овој проблем може да седнат на маса и да го решат одма. За жал, големите државите заработуваат од продажба на оружје и дрога, ним им одговара состојба на војни, нетрпеливост, омраза... било какви проблеми всушност, да има што да се решава, да се врти парата...Забегавме малку со темата. И онака си имаме наши проблеми, не вреди да дремеме тука и да им ги решаваме проблемите на Европљаните...

E pa ke si go sredite toa vie, risjanite i tie, muslimanite....bezboznicite i poklonicite na rogatiot ke gledaat od strana....:D
Na primer oti ne se ugledate na vasite filipinski kolegi po vera (do nekade, bidejki se katolici) pa da si zgolemite natalitet...svetlite tradicii na Erusalimskoto kralstvo i slicno...
So ti e tebe bitno so rekle od ngo ili na tv, zarem baras poddrska od ngo-a i nivno lamentirnje nad risjanskata zagrozenost?Nisto...kondomite v gjubre, krstot na gradi i puskata na ramo...
Ama pobrzo, guzva pred rajot ima, plus i onie hindu ubivat poveke risjani nego muslimanite...a i muslimanite ubivat poveke muslimani nego risjani...i hindu ubivat muslimani i vice versa...i sikite se tuka kako zacin...

This guy drives a car full of explosives, left it outside a government building, undetected, got himself over to the camp (on an island). Dressed as a cop, got onto the heavily fortified island (because it was full of agents, and military due to the ex prime ministers trip tomorrow) and managed to shoot 90 people. He managed to plant more explosives on the island too. there appears to have been a bomb in the basement of the building in oslo as well as the car bomb, judging by the damage to the building (at the top, suggesting that the blast escaped from the top of the building, there was work being done on sewers the days before, and no explanation given for how a car bomb could inflict damage at the top of a 5 or 6 story building.

also why did it take 2 hours for any kind of response from the police/military? this place is 10 minutes by helicopter from oslo. there were journalists in helicopters filming the shooting as it happened, how come the military couldn't get a couple of snipers in choppers there?

also there was a staged terror exercise the day before at the very building in oslo where the bomb/s exploded. as happened 7/7 and 9/11. it was on TV here in norway even, this terror excercise, and has been mentioned in aftenposten (a broadsheet newspaper).

also the guy apparently paid no tax in the most recent tax year (that info is all public in norway). even if you are unemployed in norway, the tax you pay would show up, so where has he been getting money?

also the facebook and twitter accounts are brand new, bit odd.

lot of oddities to my mind here.

http://www.cluesforum.info/viewtopic.php?f=24&t=1022&start=45

Кога Европејците и Американците ќе ги остават луѓево на раат во сопствена држава да си жиевеат како што треба, тогаш имат право да се бунат, нека не ги дираат едно време, па ќе ги видам јас европејците после како ке цркнат за парче леб. Арапските земји го имат најголемото богаство во светот(Нафтата), Европејците од нив цицат нафта без пари, и затоа они имаат добри економи, најдобар стандард, плати ова она, бидејќи ги плачкат, а и се бунат после дека имало премногу црнци, мусилмани, радикални, ова она на нивна држава, а заборават дека нивната држава е во војна.

This guy drives a car full of explosives, left it outside a government building, undetected, got himself over to the camp (on an island). Dressed as a cop, got onto the heavily fortified island (because it was full of agents, and military due to the ex prime ministers trip tomorrow) and managed to shoot 90 people. He managed to plant more explosives on the island too. there appears to have been a bomb in the basement of the building in oslo as well as the car bomb, judging by the damage to the building (at the top, suggesting that the blast escaped from the top of the building, there was work being done on sewers the days before, and no explanation given for how a car bomb could inflict damage at the top of a 5 or 6 story building.

also why did it take 2 hours for any kind of response from the police/military? this place is 10 minutes by helicopter from oslo. there were journalists in helicopters filming the shooting as it happened, how come the military couldn't get a couple of snipers in choppers there?

also there was a staged terror exercise the day before at the very building in oslo where the bomb/s exploded. as happened 7/7 and 9/11. it was on TV here in norway even, this terror excercise, and has been mentioned in aftenposten (a broadsheet newspaper).

also the guy apparently paid no tax in the most recent tax year (that info is all public in norway). even if you are unemployed in norway, the tax you pay would show up, so where has he been getting money?

also the facebook and twitter accounts are brand new, bit odd.

lot of oddities to my mind here.

http://www.cluesforum.info/viewtopic.php?f=24&t=1022&start=45
Доста интересни работи прочитав на форумот. Обично нејќам вакви конспираси теории али гледајќи ги сликите се подзамислив.

art-norway3-420x0.jpg

art-norway1-420x0.jpg

Истите двајца во позадина...

norway-bombing-2jpg-0334ddcff243b274.jpg

двете девојчиња што се пред автобусот кај што едната ја гушка другата
165348173.jpg

пак истата поза на друго место...

Ова станува симптоматично, се случи и во бомбашките напади во метрото во Лондон колку што памтам.

Тоа со позите не го разбирам, очигледно се работи за слики на истото место од друг агол, со мала временска разлика...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom