Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
И јас да пишам мое мислење....
ЛИВЕРПУЛ- мојот клуб- Би сакал борба за титула ама мислам оти ке се бориме за 4то место...предност наша пред конкурентите е то шо не играме во европските купови (воопшто не би ме чудело ако лани Ливерпул намерно на крајот од сезоната не го победи Тотенхем) шо значи ке имаме помалку уморени играчи, друга предност е то шо нашата екипа е пред се тимска екипа нема индивидуалци (дури еден Суарез се врака назад да покрива), и како шо кажа погоре еден член дека ке играме типична англиска игра со многу центаршути од Даунинг и Хендерсон ( ако го игра Кени десно крило) и директни топки во простор за Суарез.....
ЈУНАЈТЕД- Ферги пазареше паметно го купи Де Геа замена за Ван Дер Сар, Јанг според мене најдоброто Англиско крило, и Џонс е тој трансфер ме зачуди бидејки тој веке ги има Видич,Фердинанд,Смолинг и Еванс, а очекувам до крајот на преодниот рок да купи уште еден играч од средината....според мене (иако најмалку го сакам ова) тие се најголемите фаворити за титула
АРСЕНАЛ- Стариот Арсенал стариот Венгер со едно до две засилувања во лето....мн важно ке биди за нив да ги задржат Фабрегас и Насри оти ако ги продат нив мислам оти нема да бидат ни во првите 4ри....
ЧЕЛЗИ- Се зависи од Вилаш Боаш дали ке можи да го издржи притисокот кој ке му се наметни и дали ке можи да ги контролира звездите на Челзи не очекувам голема нивна трансфер активност
СИТИ- Премногу индивидуална екипа и мислам оти то е нивниот најголем проблем па уште Тевез ако му замини, тој му е носител на играта, стварно пак не очекувам да се борат за титула ама секако ке се борат за топ 4......

Стварно ке биди интересно вгодина имаме 5 скоро изедначени екипи, го имаме Тотенхем кој исто така е многу добра екипа,екипите кои влегоа во ПЛ не се наивни екипи и според мене клучот за екипите кои ке се борат за титула или за лига на шампиони ке бидат домашните утакмици, на пример лани Јунајтед лигата ја освоит само заради 18те победи на домашен терен...како и да е не очекува супер атрактивна интересна и неизвесна сезона, СО СРЕКА НЕКА ВИ Е БЕЗ РАЗЛИКА КОЈ ТИМ ГО ПОДРЖУВАТЕ.....BRING IT ON NEW PL SEASON !!!!
YNWA

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Жервињо мада фака ! :cuc: Засилување до 100.Уште едно до две засилување и ќе сме топ :)

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Нема нивоа, има поединци од кои некој има понешто во мозокот, некој ништо, релативна работа сето.

Едноставно кога Манчестер Јунајтед е во таков приказ да победува и останува непоразен со никаква игра, тогаш е јасно дека се на нивна фреквенција. Секако дека очекував дебакл на англиските екипи во ЛШ, што и релативно се случи, ако видиме дека во истите тие расправии или како сакаш наречи ги, го издвојував Манчестер Јунајтед како тим кој колку-толку ќе пробива од англиските, другото сето рано во аут, т.е. дебакл, а дека шпанските ќе поминат (Валенсија зариба додуша, ама Мадрид и Барселона крајно очекувано). Ко се сеќаваш на тие муабети, сигурно се сеќаваш и на то.
ФА е само пропратно, рачунав дека сите 30 играчи на Манчестер Јунајтед се доволно способни за сите противници во Англија и ротацијата ќе проработи, ама не бидна, па Сити помина, дали моќен или не, не знам, ама поминаа.
За поразите и јас не знам, стварно ме чуди шо се случи, можеби претходново за ФА важи и овде. Иако не гледам како 4 порази се многу.
А шо направил (без наводници) очајниот Челзи, шо тоа по ѓаволите го трга од очајноста, една победа над Манчестер Јунајтед? Не биди смешен.

Секако дека битно е какви се тимовите по трансфер-пазарот. Не напад, ама тој шо има тим 99 ќе растура. Моментално Манчестер Јунајтед е тука негде, другите се поприлично назад.

Немаме лоши карти, само 7ки, 8ки и 9ки.
Дека Торес бил желба, си згрешил нешто во пресметките. Толку еднодимензинален играч чија единствена димензија полека е неупотреблива никој со мозок не би посакувал за такви пари. Ама то е, бидна.
Да, има поединци. А има И поединци шо неможат се да прифатат па мислат дека тие поединци се без мозок и ги прават шупави. На некои поединци им пречат некои маабете, неможат да ги поднесат, па се стварат расправии. Стига се лажааме, сите сме човеци, некои повеќе, некои помалко, у принцип сите сме исти гомна и си го штитеме тва на коо страна стооме. :) Едноставно, оште го мислам тва за картите... Додека не видете флопо не дигате влог и слабо играте, а ви дојдеа ли карти одма рипате как зајци и најјаки сте. За тва колко и да сме човеци, не очекувајте да гледате флоп, барем не од фанови на Јунајтед. Нели имаме најного чипове... :)

Сепак да го сочекаме Жозе до 70 години што ќе направи, шо викаш, а ? :D
Треба да го чекаме 25 години. Или евентуално 24, ако остане у Реал оште толко. И на крај пак ќе се јаве некој как тебе и ќе меша баби и жаби. :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Треба да го чекаме 25 години. Или евентуално 24, ако остане у Реал оште толко. И на крај пак ќе се јаве некој как тебе и ќе меша баби и жаби. :)
Абе ајде, не заебаваш ? :vozbud:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
убао му напраи :)

F

fantomX

Гостин
Да, има поединци. А има И поединци шо неможат се да прифатат па мислат дека тие поединци се без мозок и ги прават шупави. На некои поединци им пречат некои маабете, неможат да ги поднесат, па се стварат расправии. Стига се лажааме, сите сме човеци, некои повеќе, некои помалко, у принцип сите сме исти гомна и си го штитеме тва на коо страна стооме. :) Едноставно, оште го мислам тва за картите... Додека не видете флопо не дигате влог и слабо играте, а ви дојдеа ли карти одма рипате как зајци и најјаки сте. За тва колко и да сме човеци, не очекувајте да гледате флоп, барем не од фанови на Јунајтед. Нели имаме најного чипове... :)
Настрана филозофирањето за човековите ликови и само ликовите од луѓе, ова со картиве да видиме. Каков бре флоп од фанови на Манчестер Јунајтед? Абе не лупај зелени, кој си бре ти или некој друг гомнојадач од фан на Манчестер Јунајтед? Аналогно, кој сум бре јас како фан на Челзи? Работата е шо се прај таму горе да речам, или внатре, во клубовите. Таму гледаме флопој ко шо велиш, а не од некои со фаној, мада вклучувањево на овај термин овде ми е чудно и несоодветно. И кога веќе одиме со покерски речник, секако дека со убај карти се форсира игра и се пушта влог. Блефирањето е зезната работа, и ако некој има поарни карти од тебе и оди до крај со нив, џабе ти е и блеф и се.
Не знам колку чипој има Манчестер Јунајтед (значи не вие фанојте, вие ништо немате), ама карти бар засега има убедливо најјаки.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
ЗА ИЗМИНАТИОВ ВИКЕНД:

23 ЈУЛИ:

Што велат весниците до крајот на преодниот рок само на superpremierleague.blog.mk. Дневните шпекулации и трансфер вести на едно место.

Daily Mirror
• Дидие Дрогба инсистира дека ќе се бори за место во Челзи – и вели дека посакува кариерата да ја заврши на Стемфорд Бриџ.
• Пабло Забалета се договорил со Манчестер Сити за нов 3 годишен договор.
• Евертон ќе се обиде да го задржи Фил Јагиелка на Гудисон Парк.
• Свонси преговараат со Ешли Вилијамс за нов договор.
• Барселона планира продавање на неколку фудбалери во ПЛ со цел да го финансира преминот на Цеск Фабрегас.
• Алекс Меклиш прави неочекувани обиди за ангажман на Аиден Мекгеди, откако обидите за ангажман на Нзогбиа заминаа во погрешна насока.
• Вулверхемптон го посакува Стипен Кар, откако бекот ја разгледува својата иднина во Бирмингем.
• Дани Пачеко вели дека неговите денови во Ливерпул се одбројани.
• Свонси не успеале да се договорат со слободниот агент, Мариано Павоне.
• Блекпул подготвува ангажман на младите фудбалери на Манчестер Јунајтед, Дени Дринквотер и Оливер Норвуд.
The Sun:
• Самир Насри е подготвен да го одработи договорот со Арсенал и наредното лето да замине како слободен агент.
• Арсен Венгер вели дека прави напори да го реши проблемот со дефанзивата.
• Хари Реднап инсистира дека Лука Модриќ вреди повеќе 35 милиони фунти.
• Вилас Боас посакува да ги ангажира најдобрите таленти од Англија, бидејќи ’Сините’ немаат право на ангажман на фудбалери од странство.
• Чарлс Нзогбиа не отпатува на турнејата на Виган во Австрија.
• Нил Ворнок посакува ангажман од соништата на Питер Крауч.
• Нил Ворнок е многу блиску до ангажман на Крис Иглс и Тајрон Мирс од неговиот поранешен клуб Барнли.
• Арсенал ќе се насочи кон Санти Касорла од Виљареал околку го загубат Цеск Фабрегас.
Daily Star:
• Манчестер Сити е во пол позиција за ангажман на Кун Агуеро вреден 40 милиони фунти.
• Артета е среќен што играчите на Евертон не биле дел од поголемите трансфери ова лето.
Daily Mail:
• Емануел Адебајор може да направи сеонзационално враќање во Лондон, но да игра за Тотенхем.
• Роберто Манчини смета дека треба да има поголема контрола врз аферите на тимот доколку посакуваат да донеси успех.
• Играчот на Ливерпул, Милан Јовановиќ доби понуда од тимот на Ал-Шабаб Риад.
• Томас Хитлзбергер се наоѓа на мета на Вулверхемптон, КПР и Фулам.
• Поранешниот голман на Челзи, Ивес Ма-Калембеј е трансфер цел на Милвол и Престон.
Daily Express:
• Самир Насри и понатаму верува дека ова лето ќе премине во редовите на Манчестер Сити.
• ВБА се надева дека ќе ги комплетира трансферите на Шејн Лонг и Бен Фостер до крајот на неделата.
• Чарлс Нзогбиа им препорачал на луѓето од Виган дека сака да премине во Астон Вила.

24 ЈУЛИ:

Што велат весниците до крајот на преодниот рок само на superpremierleague.blog.mk. Дневните шпекулации и трансфер вести на едно место.

Daily Mirror:
• Сер Алекс Фергусон верува дека е жртва на ФА.
• Ливерпул најверојатно својата сезона ќе ја започнат без повредениот Стивен Џерард.
• Челзи ја пополна дупката после повредата на Микел Есиен со ангажман на Ориел Ромеу од Барселона вреден 4.5 милиони фунти.
• Иднината на Најџел Де Јонг е под знак прашалник откако пропаднаа преговорите за нов договор.
Daily Star Sunday:
• Челзи синоќа доставил понуда од 27 милиони фунти за услугите на Лука Модриќ, плус младиот напаѓач Даниел Стариџ кој е проценет на 10 милиони фунти.
• Галатасарај испратил понуда за Емануел Ебуе од Арсенал во вредност од 4 милиони фунти.
• Играчот на Атлетик Билбао, Хави Мартинез е на радарот на Арсенал.
• Напаѓачот на Арсенал, Маруан Шамак е трансфер цел на ПСЖ.
• Лил во последен момент се обидува да го ангажира Милан Јовановиќ од Ливерпул.
• Арсенал може да ја добие битката за Фил Јагиелка од Евертон.
• Стоук ги следи фудбалерите на Тотенхем, Вилсон Паласиос и Питер Крауч.
• Блекбурн постави цена од 15 милиони фунти на Крис Самба.
The People:
• Најџел Де Јонг синоќа му препорачал на Роберто Манчини дека е спремен да ги следи стапките на Карлос Тевез.
• Сем Алардајс вели дека неговиот сон да води еден од големите клубови од Англија е далеку од реалност.
• Барселона ја зголеми понудата за Цеск Фабрегас на 33 милиони фунти.
• Серхио Агуеро се очекува да го комплетира преминот во Манчестер Сити во наредните 48 часа во трансфер вреден 38 милиони фунти.
• Челзи го посакува Јан Мвила од Франција.
• Вест Хем влезе во трката за Овен Харгривс.
• Менаџерот на Астон Вила, Алекс Меклиш ги има Џејмс Мекфеден и Метју Апсон како можни трансфер цели.
• Тотенхем повторно тргнува по Диего Форлан.
• Болтон подготвува изненадувачка понуда за Давид Нгог од Ливерпул.
• Микел Артета може да побара од Евертон трансфер назад во Шпанија.
• Ливерпул го посакува напаѓачот на Виган, Хуго Родалега за кој ќе мораат да одвојат 9 милиони фунти.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Настрана филозофирањето за човековите ликови и само ликовите од луѓе, ова со картиве да видиме. Каков бре флоп од фанови на Манчестер Јунајтед? Абе не лупај зелени, кој си бре ти или некој друг гомнојадач од фан на Манчестер Јунајтед? Аналогно, кој сум бре јас како фан на Челзи? Работата е шо се прај таму горе да речам, или внатре, во клубовите. Таму гледаме флопој ко шо велиш, а не од некои со фаној, мада вклучувањево на овај термин овде ми е чудно и несоодветно. И кога веќе одиме со покерски речник, секако дека со убај карти се форсира игра и се пушта влог. Блефирањето е зезната работа, и ако некој има поарни карти од тебе и оди до крај со нив, џабе ти е и блеф и се.
Не знам колку чипој има Манчестер Јунајтед (значи не вие фанојте, вие ништо немате), ама карти бар засега има убедливо најјаки.
Активноста и маабето на фановите на Челзи тука на форумо, как и на другите „играче“ ги споредувам со покер. Нејќам ного да се замарам, ако веќе до сега не си сфатил... На пример покерџиите од Ливерпул сега ставуват голем улог и само дигат и дигат, ептен сигурни се оти сезоната пред нас ќе биде нивна. Не ми е маабето за них, туку за вас, за ланската па и за таа сезона сега. Них ги користам да ти га објаснам мојта „филозофија“ у покер маабето. Уживи :)

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Жервињо мада фака ! :cuc: Засилување до 100.Уште едно до две засилување и ќе сме топ :)
значи оваа сезона освојувате и дефинитивно? :X3:
да гласам за вас? немој после да се избрукам на крај на сезоната :D

F

fantomX

Гостин
Активноста и маабето на фановите на Челзи тука на форумо, как и на другите „играче“ ги споредувам со покер. Нејќам да се замарам, ако веќе до сега не си сфатил, ама на пример покерџиите од Ливерпул сега ставуват голем улог и само дигат и дигат, ептен сигурни се оти сезоната пред нас ќе биде нивна. Не ми е маабето за них, туку за вас, за ланската па и за таа сезона сега. Них ги користам да ти га објаснам мојта „филозофија“ у покер маабето. Уживи :)
Многу е битно вие (или ние можам да речам, сеедно) какви покери мавате (маваме) овде за клубојве, ама ништо ни менуваме ни можиме да смениме од то шо стварно се случува.

G

Gray Foxx

Гостин
Работата е шо ти го вртиш газот на две страни.
Викаш дека Манчестер се слаби, веза немаат ама истовремено дека и Челзи се бетер. Така да не остааш место за критики, опсесивен си со себе. Со тоа стално на крај да испаднеш во право. И после кога веќе се гледа кој е кој, значи го снемува нигде нашето експертче после утакмицата у ЛШ (едино ако стварно си не можел да се уклучиш и еден абер да пуштиш дека сме биле мн појаки), едноставно да го потврдиш тоа што веќе си го дробел пола сезона. :)
Нема веза, не дека ми пречи мене тоа. Пу пу скраја да е.

F

fantomX

Гостин
Работата е шо ти го вртиш газот на две страни.
Викаш дека Манчестер се слаби, веза немаат ама истовремено дека и Челзи се бетер. Така да не остааш место за критики, опсесивен си со себе. И после кога веќе се гледа кој е кој, значи го снемува нигде нашето експертче после утакмицата у ЛШ (едино ако стварно си не можел да се уклучиш и еден абер да пуштиш дека сме биле мн појаки), едноставно да го потврдиш тоа што веќе си го дробел пола сезона. :)
Нема веза, не дека ми пречи мене тоа. Пу пу скраја да е.
Се си има агол на гледање, Манчестер Јунајтед, не е веза да нема, ама е слаб во однос на Реал Мадрид и Барселона. Слаб, и то стварно слаб. Додека пак за англиски прилики, Манчестер Јунајтед е класа напред пред најблиската тројка (Сити, Челзи и Арсенал). Шо да биди појасно од ова?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom