Потполно се слагам со тебе и за Сонг.
Значи никогаш не реков дека Џуру е катастрофа или нешто друго али сепак не е тоа тоа.Не е како тие што ти ги набројав
Македонец_7 ова за тебе
Спореди ги Џуру со Кембел или Адамс и
Сонг со Виера и Жилберто Силва

И после ако сакаш изврши самоубиство
Ама брат не можиме да правиме такви споредби, да не речам глупи... Секоја индивидуа си е единствена на овој свет, како што сме јас и ти.. Нигде нема копии, така ни за ова. Џури напредна многу минатата сезона, и апсолутно мислам дека може да биде предводник на одбраната. Негови предности се висината, играта со глава, добрата координација, но негови маани се брзината и брзоплетоста, нешто што може да се подобри. И ако веќе така сакаш, Кембел имаше висина, добра координација, беше стабилен, јак, цврст, но немаше брзина, ниту пак мозок. За Адамс ниту јас, не можам да кажам каков бил, бидејќи не го фатив многу, освен 2-3 сезони, каде не ми остави некаков впечаток, иако е легенда на клубот.
Сонг со Виера не можиш да ги споредиш ниту во најмала мера, бидејќи Виеира е еден и единствен. Но, ниту пак можиш Виеира да го споредиш со Вилшир, што а негова возраст е фантастичен. Виеира веројатно тогаш се мачеше во некоја треторазредна лига, или пак во Милан, каде не се снајде. Слично и за Силва, кој освен некоја (1до 2) добри сезони, не остави некој голем печат. Се сеќавам на него, како најслаба алка во тоа време во тимот, кога имавме топ состав. Подоцна играше многу важна улога во тимот, капитенска и изведувач на пенали, дури имаше и двоцифрен број на погодоци.
Секој за себе, сите сакаме титули, но мислам дека Џуру, заедно со Волкот, Фабрегас и Ван Перси ќе ја играат важната, најважната улога во тимот сезонава. Од втор план се Насри и Вилшир. Ако ни работи офанзивата, тогаш одбрана и не ни треба. Најдобрата одбрана е нападот !