Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ее со албанциве е заебана работа... кој се навикнал да живее во струга ова е секојдневие т.е. беше секојдневие

x.gif

x.gif
x.gif

x.gif

x.gif
x.gif

x.gif

Четкар го одбележа 20-от роденден на Аквариус
среда, 20 јули 2011

x.gif

Минатата недела македонскиот џез музичар Четкар настапи во Аквариус во Охрид по повод 20 години работење на оваа култна кафе/тераса

cetkar-aquarius-1.jpg
Меѓу видните гости таа вечер беше и Македонскиот Претседател Ѓорге Иванов како и голем број македонски музичари меѓу кој Калиопи, Олгица Христовска, Георги Шарески, Александар Ристевски - Принц и многу други.
Следните македонски дестинации каде Четкар ќе настапи се Кавадарци на 23-ти јули во „Паб Блу“ и Охрид на 30-ти јули на плажата Метрополис.

Четкар настапува заедно со Оливер Јосифовски на бас и Гоце Стевковски на тапани.
cetkar-aquarius-2.jpg
cetkar-aquarius-3.jpg

Охрид Њуз по не знам кој пат со последнава репортажа се покажа дека е убедливо најдобар и единствен објективен медиум во охридско-струшкиот регион. Секоја чест за критичкиот став кон локалната и нејзините моќници/функционери, но и кон дел од нас охриѓани кои придонесуваме за ваквата грда слика на нашиот град.
Потребни се коренити проблеми во менталитетот и во начинот на раководење со Охрид, особено во периодот од 1 јуни до 31 август!

Охрид Њуз по не знам кој пат со последнава репортажа се покажа дека е убедливо најдобар и единствен објективен медиум во охридско-струшкиот регион. Секоја чест за критичкиот став кон локалната и нејзините моќници/функционери, но и кон дел од нас охриѓани кои придонесуваме за ваквата грда слика на нашиот град.
Потребни се коренити проблеми во менталитетот и во начинот на раководење со Охрид, особено во периодот од 1 јуни до 31 август!
Да, ја иако не сум од Охрид, сметам дека порталот е меѓу по океј сајтовите у Македонија (од аспект на објективност, издржаност на ставовите и сл.)

Да, ја иако не сум од Охрид, сметам дека порталот е меѓу по океј сајтовите у Македонија (од аспект на објективност, издржаност на ставовите и сл.)

Реални до крај.Макар и во вакви идиотски случаи.А овде е крив и тој шо запалил,ама и тие таленти шо поставиле ПЛАСТИЧНИ КОНТЕЈНЕРИ за неандерталци.

Уште непоставени, новите пластични контејнери почнаа да се уништуваат. На бул. „Туристичка“, наспроти Историски архив, нешто по 23 часот синоќа запален е еден од новите пластични контејнери. Реагирале случајни минувачи, но доцна, дното од контејнерот веќе било растопено. За среќа покрај запалениот контејнер немало ништо друго, па огнот не се проширил.

1.jpg

2.jpg

Уништен нов пластичен контејнер

OhridNews
фото: Васко Бујароски​

22.07.2011 00:06​

Прочитана е : 296 пати​

© 2011 Ohridnews.com.

Железни ќе го кренат за старо железо хахаха, а пластичниве ко да му сметет пак ќе ги горе.. Срамота е ова.

Реални до крај.Макар и во вакви идиотски случаи.А овде е крив и тој шо запалил,ама и тие таленти шо поставиле ПЛАСТИЧНИ КОНТЕЈНЕРИ за неандерталци.

Уште непоставени, новите пластични контејнери почнаа да се уништуваат. На бул. „Туристичка“, наспроти Историски архив, нешто по 23 часот синоќа запален е еден од новите пластични контејнери. Реагирале случајни минувачи, но доцна, дното од контејнерот веќе било растопено. За среќа покрај запалениот контејнер немало ништо друго, па огнот не се проширил.

1.jpg
2.jpg
Уништен нов пластичен контејнер​

OhridNews​
фото: Васко Бујароски​

22.07.2011 00:06

Прочитана е : 296 пати

© 2011 Ohridnews.com.

З`ш ре, арни се контејнерине, тие шо ги запалвет се за ќотек. А зн`јш дека мојт да се некој од она збеснатине скопјанишча...

Толку не сме способни да се справиме со најобични проблеми , чудо едно. Не сум против тезги , но треба да се организира сета таа работа а не кој како ќе стигне. Треба градот да ги унифицира тезгите како оние што се за книги на пример во Скопје. Освен тоа не треба да се дозволи да се продава и нуди се и сешто , туку тоа треба да биде исто така контролирано ... Единствено што би дозволил слобода тоа е на уметниците кои продават рачно изработени сувенири. Како и да е поради една шака народ Охрид а и цела држава има последици. Зошто од една страна рекламираме и сакаме да нудиме културен туризам од друга страна сервираме најниско ниво на панаѓур. Ситуацијата е иста и на Свети Наум каде што не се знае кој јаде кој пие и на крај место да уживаш во убавината на природата и манстирот ти си одиш изморен од препродавачите кои буквално те малтретират на секој чекор. Да биде уште полошо ниту на Билјанините извори не е како што беше туку место едно кајче онаа на Никола сега возат десетина со сумливи типови кои само господ знае колку ќе ти земет и што ќе ти објаснат. Згора на се од народ и овој природен рај кој пленеше со тишина е претворен во панаѓур.Потоа одиш во манастирот и се надеваш ај барем таму нема да налетам на џиџи миџи кога истите бижутерии се продават и таму , сумливи бројаници, најверојатно увезени од Кина , икони исто така штанцани сериски , во секој случај истата роба која може да се купи и кај оние погоре спомнати препродавачи. Срамота навистина , таков манастир , место да продават рачно изработени сувенири , како на пример во манастирот во Вељуса , тие во најпосетениот манастир во Македонија продават КИЧ. И на крај капак на се одам да јадам во тие импровизираните ресторани кои се наоѓат веднаш до импровизираните тезги , кога таму ме дочекуват со турбо фолк, веднаш ми се одјаде и морав да му кажам на конобарот да смени музика, и за чудо веднаш пушти македонско па така успеав да ја изедам некако плескавицата со гравче.

Во охрид бев јуни 20/21 тука некаде не памтам добро ..на 1 ден , на враќање од албанија ..
прво на овој музеј на вода ...исто така многу ми се допадна
Потоа застанавме на Св.Наум ...прекрасно е ,,и поглед и све од горе...
и шетевме низ градот ..мн ветер дуваше тај ден ..но сепак имаше движење...
2 Пат бев ...ми се допаѓа градот ..би сакал да одам ама ај другата година ...во сезона ..сеа кога се најголемите журки да се испукам едно убаво ...xDастанавме на Св.Наум ...прекрасно е ,,и поглед и све од горе...

Градот си е ок ...али охриѓани шо не знаат да напраат пара - не знаат .... За *** не ги бива за бизнис водење ....

Најново браво до газдата на кадмо бич шо на концерт на Владо у место кај шо собира 500-600 души собира 402814012940194019401940190491 и буквално доведува до ГУЖВАЊЕ.

А да , и таксистите со цените вадени од ракав се царови :)) од Кадмо бич до Марела маркет 250 ми бараше една будала хахахах :D

Поздрав !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom