Bundesliga 2011/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Bayern Munich

Гласови: 47 48,0%
  • Borussia Dortmund

Гласови: 38 38,8%
  • Bayer Leverkusen

Гласови: 0 0,0%
  • Schalke 04

Гласови: 6 6,1%
  • Werder Bremen

Гласови: 3 3,1%
  • HSV

Гласови: 1 1,0%
  • VFB Stuttgard

Гласови: 2 2,0%
  • VLF Wolfsburg

Гласови: 1 1,0%

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Не бе, битолчанецу, таман си е, само што немаат шанси за титула со оној тим.:)
Зар ти очекуваше лани дека Дортмунд ке ја освои титулата? Не исклучувај никогаш такви тимови како Вердер, Шалке 04, Леверкузен, да речеше за Фрајбург, Нирнберг, Менхенгладбах ке те разберев, но Вердер, не знам, со кој тим? Па добар тим имаат, но секогаш имаат проблеми со повредени играчи, еве сега имаат тројца дефанзивци повредени (Силвестр е четвртиот дефанзивец повреден но не го сметам бидејќи е стварно тапа) и прашање е кога ке започнат со тренинзи тие играчи но важно одма реагираа и се засилија со капитенот на Нирнберг Волф и од Џенова, Гркот Папастопулос што значи дека сега имаат дури 5 централни дефанзивци а само 2 можат да играат а Вердер нема да игра ниту во Лига Европа па сега ти замисли, во средината ке купат уште некој, а ги имаат Хант, Марин, Екичи ова лето го купија, Бразилецот Весли го зедоа во јануари од Сантос но често беше повреден, во нападот Арнаутович веке време е да порасне и да ја сфати сериозно работата и да почне да дава голови, не да се кара и тепа со кој стигне, Пизаро си го имаат, Розенборг кој беше позајмен во Сантандер минатата сезона се врати, Сандро Вагнер - дете на Баерн Минхен, изненади минатата сезона, да не беа тој и Пизаро, Вердер ке испаднеше можеби во 2-та Бундеслига, дури премногу играчи имаат, многу добри играчи ке седат на клупа, треба Шаф да ги стегне, да го врати тимскиот дух (а тоа и го прави) и да го гледаме истиот Вердер што го гледавме изминатите 7 сезони, 4 години по ред (2004 - 2008) завршуваа на првите 3 места во Бундеслигата, 2009 завршиле на 10 место, 2010 повторно 3-то место зад Баерн и Шалке 04, и 2011 13-ти.

Не за друго, едноставно мило ми е да се зголемува конкуренцијата и да биде многу гадно интересно во следните сезони во Бундеслигата, не дека не ми било интересно изминативе сезони туку кога може да биде појако зошто да не, еве од септември 2012 ке гледаме 4 тимови од Бундеслигата во ЛШ што значи ке има јака борба во новата сезона за првите 4 позиции :sneaky:

P

PewDiePie

Гостин
Да Вердер и Шалке(овие посебно мислам ќе блеснат годинава) не треба да се отпишат пред време.

P

PewDiePie

Гостин
Ќе пренесуваат сезонава на Еуроспорт германско ?

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
dali nekoj od nasite mediumi ke gi prenesuva natprevarite od bundesligata

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.sueddeutsche.de/sport/fussball-vw-und-der-vfl-wolfsburg-das-fragwuerdige-vw-system-1.1126206

ДФЛ и Германските власти ќе истражуваат дали спонзорството на Волксваген во екипата Волфсбург е легално, има шпекулации дека годишно добиваат дури 100 милиони евра од нив.

Познато е дека кај Волфсбург и Леверкусен не важи правилото 50+1 на ДФЛ и дека овие два тима се во сопственост на двете корпорации. Не сепак си има лимит и правило колку може да вложуваат во нив.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.537
Поени од реакции
22.195
Ја мислам дека битката за титула ќе се води помеѓу Баерн, Дортмунд и Леверкузен. Ќе биде тесно, иако Баерн нормално е најголем фаворит.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
^
Шалке не смее да се заборави,може нема да се бори за титулата до крај ама ќе биде во топ 4 на крај.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
2
иако повекето го форсирате баерн затоа што е најбогатиот тим и има најмногу навивачи кај нас за разлика од другите тимови во бундеслигата, сепак дортмунд според играта прошлата сезона и сега во предсезоната покажува дека ке биде најголем фаворит и според мене ке ја одбрани титулата. одсуството на сахин воопсто не се осеќа поради доведувањето на гундоган и вракањето на кел од повредата, а и персич мислам дека ке биде одлично засилување во и така многу конкурентниот среден ред во тимот.

M

Mario Gómez

Гостин
иако повекето го форсирате баерн затоа што е најбогатиот тим и има најмногу навивачи кај нас за разлика од другите тимови во бундеслигата, сепак дортмунд според играта прошлата сезона и сега во предсезоната покажува дека ке биде најголем фаворит и според мене ке ја одбрани титулата. одсуството на сахин воопсто не се осеќа поради доведувањето на гундоган и вракањето на кел од повредата, а и персич мислам дека ке биде одлично засилување во и така многу конкурентниот среден ред во тимот.
Според мене Дортмунд се многу посилни од лани, иако Сахин си замина. Илкај Гундоган е многу јак играч, а тука е и капитенот Кел. Од повреда исто се враќа и Мохамед Зидан, одличен играч кој долго време и беше најдобар у Дортмунд. Tука е и Перишиќ, ќе видиме како ќе се снајде. Средниот ред им е многу јак. Се се тоа млади играчи, најмладиот тим што некогаш го имам видено. Секако дека се први фаворити за титулата.

Roman Weidenfeller

RIGHT-BACK
CENTRE BACK
CENTRE BACK
LEFT-BACK

Lukasz Piszczek​

Neven Subotic​

Mats Hummels​

Marcel Schmelzer​

DEFENSIVE MIDFIELD
DEFENSIVE MIDFIELD

Sven Bender​

Ilkay Gundogan​

RIGHT WING
ATTACKING MIDFIELD
LEFT WING

Mario Gotze​

Shinji Kagawa​

Kevin Grosskreutz​

CENTRE FORWARD

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Според ова омилена формација на Германциве им е 4-2-3-1. Истата ја практикуваат Баерн М,Борусија,Баер,Шалке,Хамбург и голем дел од останатите екипи..

M

Mario Gómez

Гостин
Точно, 90% од тимовите не само во Германија туку и секаде преферираат 4-2-3-1.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
4-2-3-1 во последниве 2 години е најпопуларна формација општо во Европа не само во Германија.

Kajgana Shop

На врв Bottom