Windows 7

A

Auditore

Гостин
Како сте задоволни од 7цата, пишете некои свои дешавки со овој ОС, дали ви се допаѓа, што ви е најинтересно и слично, малку да ја заживиме темава..
Јас сум задоволен од седмицата затоа што и не ја користам многу затоа што е на лаптоп кај сестра ми па да и најдам некои недостатоци во однос на ХП кога би рекле, или Виста да речеме, сега сум во план да го ставам и на мојот пц да најдам време.
Најинтересно ми е аеро-то.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имам добар компијутер а windows-от ми е 32 битен.. Подобро е да е 64 и што добивам со тоа?

A

Auditore

Гостин
Имам добар компијутер а windows-от ми е 32 битен.. Подобро е да е 64 и што добивам со тоа?
x86 или 32 битен ОС се користи на компјутерски конфигурации кои се постари или пак послаби, поточно оние кои имаат ДО 3 ГБ РАМ.
x64 или 64 битен ОС се користи на компјутерски конфигурации кои се понови кои обично се и поскапи, со јаки процесори и РАМ над 3ГБ.
Перформансите секако дека се подобри на 64 битен ОС, затоа е и поскап, и побрз, но глобално 32 битни ОС, т.е такви конфигурации се повеќе распространети и одлично функционираат.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
4 гб ддр3 рам и и5 760м 2.8 процесор имам значит 64 битен да ставам...

A

Auditore

Гостин
4 гб ддр3 рам и и5 760м 2.8 процесор имам значит 64 битен да ставам...
Ставај 64 битен, Windows 7 ти препорачувам најдобро ќе ти врши работа.
Сега кажи ми, како го користиш пц-то, за музика, игри, филмови, или си програмер у успону?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
За музика интернет игри и филмови како што кажа.. Има некаква врска?

A

Auditore

Гостин
За музика интернет игри и филмови како што кажа.. Има некаква врска?
Да, затоа што сите ставаат Windows 7 Ultimate без ни малку да размислат зошто воопшто го ставаат, таа верзија е наменета за адванс корисници или програмери речи ги.
За нормалните како мене и тебе кои пц-то го користиме за музика, интернет, игри и тако даље најпрепорачливо е Windows 7 Home Premium, затоа што содржи се што ти е потребно за такво користење, без да ти работат процеси во позадина кои никад нема да ги користиш и да имаш еден куп глупости во ОС што нема да ги користиш.
Ако сакаш можам да ти пратам линк да ја симнеш по ПП.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Да, затоа што сите ставаат Windows 7 Ultimate без ни малку да размислат зошто воопшто го ставаат, таа верзија е наменета за адванс корисници или програмери речи ги.
За нормалните како мене и тебе кои пц-то го користиме за музика, интернет, игри и тако даље најпрепорачливо е Windows 7 Home Premium, затоа што содржи се што ти е потребно за такво користење, без да ти работат процеси во позадина кои никад нема да ги користиш и да имаш еден куп глупости во ОС што нема да ги користиш.
Ако сакаш можам да ти пратам линк да ја симнеш по ПП.
Искрено ќе почекам малце, нов ми е компијутеров сега и испробрам све што е како е и за 1 месец ќе требит да се форматират па тогаш ќе види ме.. А линкот прати го ак не те мрзит..

A

Auditore

Гостин
Искрено ќе почекам малце, нов ми е компијутеров сега и испробрам све што е како е и за 1 месец ќе требит да се форматират па тогаш ќе види ме.. А линкот прати го ак не те мрзит..
Зошто викаш дека треба да се форматира за 1 месец, терај некое време па тогаш кога ќе форматираш снимај 7ца и крај.
Линкот ќе ти го пратам по ПП.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Од каде да ја симнам и како да ја инсталирам темава Alienware за Windows7?
Пробав со видеа на youтубата ама ништо не помогна, таму батките си имат симнато фајлови и си инсталираат, ама од каде тие фајлови? :(

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Зошто викаш дека треба да се форматира за 1 месец, терај некое време па тогаш кога ќе форматираш снимај 7ца и крај.
Линкот ќе ти го пратам по ПП.
Да отседи малце.. Да фати прашинка, да се привикне на домашен амбиент.. Ти на нов компјутер ако му напрајш одма формат.. еба векот.. после треба на ЦеПеУ-то да му прајш бајпас.. и да премостуваш џампери :)

Тапа сте, мајке ми.

A

Auditore

Гостин
Да отседи малце.. Да фати прашинка, да се привикне на домашен амбиент.. Ти на нов компјутер ако му напрајш одма формат.. еба векот.. после треба на ЦеПеУ-то да му прајш бајпас.. и да премостуваш џампери :)

Тапа сте, мајке ми.
Па што му реков јас, а ти колку планираш со нов пц без формат да тераш 2 години?
Мислив на одреден период, читај 6-7 месеци па тогаш да го форматира.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Па што му реков јас, а ти колку планираш со нов пц без формат да тераш 2 години?
Мислив на одреден период, читај 6-7 месеци па тогаш да го форматира.
Зависи, кога си го купив компјутерот, без формат терав скоро година дена, тогаш беше у ек 7ца па чекав да искочи фајнл. Искочи 7ца, го форматирав и од тогаш така ми е. Топ си работи.. Инаку толку.. 6 месеци максимум.. не би го форматирал.

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Значи да ве прашам :) Ја имам следнава конфигурација:
MB: Lite-On nr139
CPU: Intel(R) Celeron(R) 2.0 GHz

RAM: 1 GB DDR 450
Video: Nvidia GeForce MX 4000 128MB

Ќе ми кочи ли многу ако ја ставам најосновната верзија на Windows 7 ??

Kajgana Shop

На врв Bottom