„Разновидноста“ на производите на пазарот...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Tonchie;3656635[B напиша:
]Доколку сакате да имате мексиканско пиво и шпански паштети, и аргентинско... што и да е, УВЕЗЕТЕ СИ.[/B]
Во Македонија пазарот не е којзнае колку голем па да имаме миљон импортери кои ќе се трудат да донесат од пиле млеко од западниот а и од источниот свет. Плус тоа потоа се јавува потреба од маркетинг на истиот продукт, и така натаму. Не се разбирам баш во ова економијата, ама увозниците увезуваат она што сметаат дека ќе им се продава тука. Памтам пред 10 години имаше Dark Dog енергетски напиток кој беше за 30% поскап од Red Bull, и иако поквалитетен на крај престанаа да го носат во Македонија.
ти бе момак, чија страна браниш???
тамам работа секој што ќе посака сам да си увезува- ееееееееее браво бе-
наместо некаква си подршка за разновидност на продукти - ти фрлаш со стапои и камења по секој кој ќе посака нешто ново, поразлично, поинакво - само затоа што си ТИ задоволен од понуденото ( а и прашање е колку и дали си воопшто задоволен)
пазарот во Мк не бил којзнае колку голем- ајде де, а што е со Швајцарија, Малта, Словенија.....

http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/5/426/5426110_all.jpg
http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/5/426/5426371_all2.jpg
Vinomania бела и Vinomania црвена.
газиран вински коктел на основа на природно виноградно вино без никакви конзерванси.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Напамет зборувате.
Светот е глобално село и сите сме дел од него.
Ако нешто немаш на рафт, тогаш многу лесно можеш да го нарачаш. Ретко кои работи не ни се достапни.
Еден аргумент не дадовте освен ситници што некој бил во странство па таму има таков парфем тука нема...нарачајте си!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Асортиманот на производите ги диктира купувачот секаде, барем во лето господово 2010. Има причини зошто Армани, Луј Витон, Версаче, Ферари, итн немаат официјални претставништва во Македонија, а тоа е дека вкупно продаваат два модели преку некоја фирма репрезент во Македонија.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
se navrativ na temava - otkako prochitav -vo podforumot gurmansko katche za
Koja e најдобрата компанија за еурокрем?

sram mi e od ona shto ni go nudat- kako nekoi koi nerazbiraat od kvalitet , pa im e seedno shto ke kupat :mad:
( namesto oni da se zasramat):mad:
i ovde (eurokremot) kako i kaj se ostanato- hrana, obleka, tehnika.... kaj nas se nosi i prodava samo shkartot, vekje sum 100% uveren vo toa- pa duri i detergentot za perenje alishta- zamislete -majka mi go koristi dolgi godini persil na Henkel - no i toj ne e istiot kaj nas i onoj vo avstrija( koga si naracha od tamu - ja uvide drastichnata razlika) ili so sjajot za sadovi Mer( a i vekje go nema onoj siniot-i sega e vo srpska prepakovka :LOL:- znachi,,,,,,ista pesna
konkretno za eurokremot- osven nutelata se ostanato e divljak , ne se ni obiduvam da obrazlozham zatoa shto garant i povekjeto od vas shto probale znaat na shto mislam
i stvarno sheta - shto nekoj ni go servira seto ova- a narodot misli deka go dobiva originalniot proizvod i kvalitet

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Народот не мисли туку го купува најефтиното :).

П

Пепси_

Гостин
Нашиот пазар е 0 во споредба со европскиот пазар,разновидноста е максимум на 3 вида од некое си парче и толку.За квалитетот да не зборуваме тоа е уште по доле од 0 :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
За болдираново,мора да се сите исти.....бидејки составот на чоколадата е таков каков што е....може да биде диетална или нормална,бела или црна...но составот е исти.Доколку би се сменало неѓшто,тоа не би било чоколада,туку нешто друго....со вкус сличен на чоколадата.А постојат многу необични продукти...тргнувајки од зеленчуци и овошја....па до плескавици од месо од змија и стаорци.Меѓутоа дали има интерес за вакви продукти....и дали воопшто самиот би ѓи пробал?!:smir:
ти нешто многу сигурен си во ова !
но, пријателе не е така
сакаш доказ- е па повели
КОКА КОЛА НИЈЕ ИСТА ЗА ЗАПАДНУ И ЈУГОИСТОЧНУ ЕВРОПУ
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=38707
Velike prehrambene multinacionalne kompanije pakiraju pod istim imenom proizvode različite kvalitete za različita europska tržišta
Proizvodi koji su ušli u istraživanje su Coca Cola, čokolada Milka, papar i crvena paprika tvrtke Kotanyi, instant kava Nescafe Gold, kava u zrnu Jacobs Kronung i espresso kava Tshibo.
Što se tiče Coca Cole, cilj testova bio je provjeriti široko rasprostranjene tvrdnje da verzije tog pića u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj sadrže drugačiji, jeftiniji zaslađivač od onoga koji se koristi za to piće u Njemačkoj, Austriji, Poljskoj i Češkoj.
Nije zabilježen ni jedan slučaj da je proizvod lošije kvalitete išao na njemačko ili austrijsko tržište',

http://www.euractiv.com/en/food/food-multinationals-cheating-eastern-eu-consumers-news-504026

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
ти нешто многу сигурен си во ова !
но, пријателе не е така
сакаш доказ- е па повели
КОКА КОЛА НИЈЕ ИСТА ЗА ЗАПАДНУ И ЈУГОИСТОЧНУ ЕВРОПУ
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=38707
Чисто за Кока-колата, нашата беше одликувана со орденот „Најдобра Кока-кола во свет “ во 2009 година.

А остатокот - го имаме тоа што го има скоро секаде на балканскиот пазар (со исклучок на Бугарија). Мал избор и квалитет онаков каков што е - на некој производи одличен на некој производи далеку подпросечен. Dr. Pepper или Mountain Dew не сме ни пробале, да не збориме па за Reese's. Сеа да, амерички ствари набројав ама би очекувал бар во мал број да бидат увезувани, колку да се има разновидност. Исто така Fast food неаме избор (Пардон до сите 7мица и Кингбургер фанови), имаме едино McDonalds, а каде место за Burger King, White Castle, KFC ? Или па место за ланец како Starbucks.
Тоа е шо е, нас никој не не прашува шо сакаме да увезуваат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
se navrativ na temava - otkako prochitav -vo podforumot gurmansko katche za
Koja e најдобрата компанија за еурокрем?

sram mi e od ona shto ni go nudat- kako nekoi koi nerazbiraat od kvalitet , pa im e seedno shto ke kupat :mad:
( namesto oni da se zasramat):mad:
i ovde (eurokremot) kako i kaj se ostanato- hrana, obleka, tehnika.... kaj nas se nosi i prodava samo shkartot, vekje sum 100% uveren vo toa- pa duri i detergentot za perenje alishta- zamislete -majka mi go koristi dolgi godini persil na Henkel - no i toj ne e istiot kaj nas i onoj vo avstrija( koga si naracha od tamu - ja uvide drastichnata razlika) ili so sjajot za sadovi Mer( a i vekje go nema onoj siniot-i sega e vo srpska prepakovka :LOL:- znachi,,,,,,ista pesna
konkretno za eurokremot- osven nutelata se ostanato e divljak , ne se ni obiduvam da obrazlozham zatoa shto garant i povekjeto od vas shto probale znaat na shto mislam
i stvarno sheta - shto nekoj ni go servira seto ova- a narodot misli deka go dobiva originalniot proizvod i kvalitet
Искрено не знам што не ти е јасно. Имаме една Нутела и уште 25 "чкартни" еурокрема. Тие 25 крема се трошат едно 20 пати, пред воопшто една пратка од Нутела да се потроши. И која е логиката Веро да донесе уште еден high-end производ, кога и тој што го имаат не се продава толку добро како овие "чкартниве"?

Јас баш се чудев кој курац донеле Evian у Веро, ама сеа сфатив....специјално за тебе ја пратиле изглеа. :)

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Да има разноводни производи на пазар, јас на пример на пазар у ѓорче бев вчера и на една тезга 35 денари патлиџан а на друга 25, и ја ај земав од таму 25 демек поситен е, ама посе утредента идам пак и коа глеам таму кај 25 по изгед ја одма ги познавам патлиџаните не се тоа што беа и си земаф од тие од 35 сеа крупнисе јебига ама да ги пробам пошто вака на изглед беа добри, а некад и у кам идам и таму иимат патлиџани али тоа кога не ми се иде на пазар

Veela

The One ;)
Член од
19 јули 2011
Мислења
45
Поени од реакции
35
За разлика од другите држави морам да кажам дека сме гола вода. Навистина се едно исто.
Нешто што не сум го видела во МК, а би сакала да го има е:

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
За разлика од другите држави морам да кажам дека сме гола вода. Навистина се едно исто.
Нешто што не сум го видела во МК, а би сакала да го има е:

Фала Богу еден реален човек (y)

Veela

The One ;)
Член од
19 јули 2011
Мислења
45
Поени од реакции
35
Фала Богу еден реален човек (y)
Само кажувам тоа што го гледам. :) Еве слики од Брисел од неодамна кога бев. Кога ќе влезеш во продавница да не знаеш што попрво да купиш. :ROFLMAO: Што све нема...

Kajgana Shop

На врв Bottom