Па еве да го земеме пивото за пример,го има три до четири вида,Нашиот пазар е 0 во споредба со европскиот пазар,разновидноста е максимум на 3 вида од некое си парче и толку.За квалитетот да не зборуваме тоа е уште по доле од 0![]()
Зошто би ставале олово кога глутенот му се исплаќа повеќе?чисто ме интересира, што мислите што има плус додавано во црвениот мелен пипер
со што може да го мешаат за да добијат во тежина ????
ко што прават со вегетата- или како и да се вика поинаку тој зачин додаток кон јадењата- кога енормно ставаа сол обоена во жолто ..и шат-пат некој магданоз залутан
![]()
--- надополнето: 1 септември 2013 во 21:41 ---
ova go najdov
Do sada je najveći skandal izbio 1933. god. u Bugarskoj, kada je teško oboljelo oko 100 ljudi od otrovanja olovom, jer je mljevenoj paprici dodan minij, tj. crveni olovni oksid
http://www.val-znanje.com/modem/zdravlje-ljekovite-biljke-39.html
не мислев на олово- тоа беше само пример од БугаријаЗошто би ставале олово кога глутенот му се исплаќа повеќе?
Ова за локален пазар може само да се случи, од пазар без никаква контрола. На секоја единица влезена или излезена се зема мостра, така да сигурно ќе се примети ваков тип на додаток цигла дробенане мислев на олово- тоа беше само пример од Бугарија
туку прашав што би можеле да додаваат.
Инаку колку што се сеќавам- едно време се зборуваше дека во црвениот пипер ставале дробена цигла- заради тежина и сл