Јас имам проблем!!!!!!!! кога и да данлоадирам торент и брзината иде над 35 мбпс, т.е. реалтивно голема брзина, губам конекција т.е. интернетот паѓа!како да немаат сила модемиве за брзина над 40 мегабита ,
константен данлоуд, или можеби има некое лимитрање од нивна страна. Денеска и вчера над 20 пати ми падна нетот....
Еве што пробав до сега,
Сменија модем!
Сменив рутер!
Сменија сплитери!
Го проверија сигналот, ок е!
Сменивме 5 различни ферквенции, пак исто!
Сменија мак адреса како и друга ip неколку пати, и пак исто!
Значи незнам веќе што да пробам, интернетот е брз (просек со 3.5-4.0 мегабајти симнувам торенти, а некогаш иде до 5.3 мегабајти мада максималниот просек е негде околу 4.6/4.8 мегабајти) но после некои си 10/15 минути губам интернет, како да има некоја лимитација на трансферот, кога ќе дојдеш до голема брзина, или пак големиот број на конекции кои се прават при користење на p2p програми се премногу за модемиве, кои секако работат на спецификации за Docsis 3 а всушност се работи за Docsis1/2....т.е. модифицирани се...чекам одговор од левел 2/3 техничар утре..над 20 пати се јавив денеска. Еве сега 3 часа немам пуштено торент и нема дисконект! веќе научив све за мрежи/рутери/модеми за само 2 дена лол, дури и конфигурирање на модем и рутер
Би ги замолил оние што го имаат 50 мегабита пакетот, да ми кажат дали после константен данлоуд со голема брзина над 3/4 мегабајти во секунда, добиваат дисконект, или немаат проблем? обично ми се случува после само 5-15 минути од данлоадирање на одредени торенти, за да се тестира ова мора да аднете некој голем торент од 10-на гигабјти бидејќи кратките по 2 гигабајти не се доволни за тестот, (данлоадот ќе заврши пребрзо) фала однапред.
Едит, дури и Utorrent го конфигурирав идеално и пак нема позитивен резултат...