A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Дечки да се повторам:
Сакаме да направиме договор со кејблтел да земеме пакетот Фиксна + Интернет 8/200 тој што е за 600 денари..
Е сеа проблемот е тоа што ние имаме долг кон Т-Мобиле и уште од одамна ни го изгасија.. Дали сеа ние треба ПОВТОРНО да го активираме телефонот, за да овие од кејблтел ни дадат линија,
или...
и да немаме телефонски број од Т-Хоум, кејблтел не приклучуваат на нивната мрежа?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.205
Поени од реакции
6.245
Дечки да се повторам:
Сакаме да направиме договор со кејблтел да земеме пакетот Фиксна + Интернет 8/200 тој што е за 600 денари..
Е сеа проблемот е тоа што ние имаме долг кон Т-Мобиле и уште од одамна ни го изгасија.. Дали сеа ние треба ПОВТОРНО да го активираме телефонот, за да овие од кејблтел ни дадат линија,
или...
и да немаме телефонски број од Т-Хоум, кејблтел не приклучуваат на нивната мрежа?
Toj paket sto sakas da go zemes ne postoi poveke.Odi na nivnata strana i ke vidis koj e najevtiniot paket za digitalna televizija,neogranicen internet i pretplata za fiksen telefon.Sto se odnesuva do telefonot mrezata na Cabletel nema nikakva vrska so T Home bidejki preku eden kabel gi dobivas site 3 raboti.Edinstveno sto mozes da dobies e istiot broj sto ti bil na T Home da go aktiviras na Cabletel no za toa ke si prasas vo salonite na Cabletel kako odi postapkata.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Toj paket sto sakas da go zemes ne postoi poveke.Odi na nivnata strana i ke vidis koj e najevtiniot paket za digitalna televizija,neogranicen internet i pretplata za fiksen telefon.Sto se odnesuva do telefonot mrezata na Cabletel nema nikakva vrska so T Home bidejki preku eden kabel gi dobivas site 3 raboti.Edinstveno sto mozes da dobies e istiot broj sto ti bil na T Home da go aktiviras na Cabletel no za toa ke si prasas vo salonite na Cabletel kako odi postapkata.
Јас прашав во наплатниот пункт во кејблтел и ми кажаа дека можам тој да го земам, сеуште е активен...Ја прашав за оној што беше 8/80, ми кажаа тој го нема али го има овој..И така :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.205
Поени од реакции
6.245
Ok.Cim ti kazale taka togas zemi go ako ne ti treba digitalna televizija.Cenata mislam deka bese 900 den so vklucen ddv.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Имаше дигитална пак после тоа, ако е тој последниот со дигиталната земај го, ако не најевтиниот шо го имаат сега.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Не ми треба дигитална имам дримбокс 500с со шеринг дома :)

Не е 900 денари ми кажаа дека е 600...Сеа мене ми беше прашањето само тоа дали има врска некаква со т-хоум, чим нема, тогаш топ :D А не ми ни треба ни телефон имам од АЛо Ало од One тој што е на припејд, туку нема поевтин пакет зотоа :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да допунам:
Ете, денес склучив договор со овој интернет 8/200 и фиксна...600 денари месечно е на 12 месеци склучивме договор :) Едвај чекам...Таму во наплатниот пункт глеам пинг кон скопје 5ms :D Се здивев, едвај чекам да ми го намонтираат чудово...

А btw - пошо имам wireless рутер, мајсторите ќе ми го уштекаат у рутерот и немора после цело време да се најавувам така? Пошо ми треба за дримбоксот стално нетот да е онлајн (со исклучок коа ќе падне нели...), али во смисла воопшто да неморам да се пријавувам (само еднаш тоа на почетокот и крај) не секој ден...пошо имам дома лаптоп и дримбокс, и преку нив ако се најавувам (а за жал дримбоксот нема таква фукција)....отиде :D

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ако може едно лаичко прашање. Имам неограничен интернет со 20 Mbps брзина. Не го местев јас, моите газди го местеа и не знам подетални информации (само знам дека околу 1000 ден масечно бил) Прашањето е следно: Зошто пакетот е напишан со 20 Mbps а на SpeedTest несака да мрдне од 3,5 Mbps? Треба да се јавам и да им кажам да ми појачат брзина или што?

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
224
Поени од реакции
647
Ако може едно лаичко прашање. Имам неограничен интернет со 20 Mbps брзина. Не го местев јас, моите газди го местеа и не знам подетални информации (само знам дека околу 1000 ден масечно бил) Прашањето е следно: Зошто пакетот е напишан со 20 Mbps а на SpeedTest несака да мрдне од 3,5 Mbps? Треба да се јавам и да им кажам да ми појачат брзина или што?
На кој сервер тестираш? Пробај Скопје, ако имаш исти резултати одма јави им се.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
На кој сервер тестираш? Пробај Скопје, ако имаш исти резултати одма јави им се.
Да, а ако на скопје има 20 а на сите други 3.5 не треба да им се јавува? :D

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
224
Поени од реакции
647
Да, а ако на скопје има 20 а на сите други 3.5 не треба да им се јавува? :D
Зависи, на сервери од Америка пример никогаш ја немам целата брзина од 10 mbps.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ако на торенти ти симнува со 2,2мега бајти во секунда, не се грижи многу.
Спидтест знае да забушава понекогаш.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.205
Поени од реакции
6.245
Testiraj na bugarskite serveri Samokov i Haskovo bidejki tie se najbrzi.A od podalecnite reper neka ti bide Frankfurt.Ako na bugarskite serveri ne ti dava 20Mbps vednas interveniraj na telefon.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да допунам:
Ете, денес склучив договор со овој интернет 8/200 и фиксна...600 денари месечно е на 12 месеци склучивме договор :) Едвај чекам...Таму во наплатниот пункт глеам пинг кон скопје 5ms :D Се здивев, едвај чекам да ми го намонтираат чудово...

А btw - пошо имам wireless рутер, мајсторите ќе ми го уштекаат у рутерот и немора после цело време да се најавувам така? Пошо ми треба за дримбоксот стално нетот да е онлајн (со исклучок коа ќе падне нели...), али во смисла воопшто да неморам да се пријавувам (само еднаш тоа на почетокот и крај) не секој ден...пошо имам дома лаптоп и дримбокс, и преку нив ако се најавувам (а за жал дримбоксот нема таква фукција)....отиде :D
они ке ти дадат еден сплитер и преку него ке имаш и фиксен телефон и интернет. кабелот шо ке дојде од бандера оди во сплитерот и после можеш да делиш конекција од него. сакаш у рутер сакаш у компјутер кај сакаш таму!!! ако ти треба константно интернет да имаш онда само WAN мак адресата од рутерот треба да ја пријавиш кај нив у кабелтел - кабел од сплитерот у рутер стај си и од него после дели кај сакаш !!!

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дилемата разрешена. Договорот што бил склучен бил пред 3 години кога имало други пакети. Новите пакети од 20 Mbps се нови и ако сакам ќе треба нов договор да потпишам. Старите корисници не ги префрлуваат автоматски на новите понуди (најнормално :) ) Фала ви во секој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom