Проблематични навивачи на Трибините(криминалци)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ги имаше уште пред неколку године на Дискавери. Ги немам гледано свите, имам пропуштено некои ама на јутуб ми е с`клет да ги гледам :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Aj вака,ме интересира за вас,според вас,,кој е број 1 во светот и зошто ? :)))

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Aj вака,ме интересира за вас,според вас,,кој е број 1 во светот и зошто ? :)))
Тешко е да одбереш една група од цел свет и да кажеш „ете тие се најдобри“. У Европа бар мене моментално број еден ми се Пољаците, на врвот исто се и Грците, Русите, Итаљанците итн. Делије, Гробари можда се топ5 на Балканов, али никако немојте да ми ги ставате у најдобри во Европа. Секако дека се негде горе многу далеку од нас, но не и најдобри. :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Тешко е да одбереш една група од цел свет и да кажеш „ете тие се најдобри“. У Европа бар мене моментално број еден ми се Пољаците, на врвот исто се и Грците, Русите, Итаљанците итн. Делије, Гробари можда се топ5 на Балканов, али никако немојте да ми ги ставате у најдобри во Европа. Секако дека се негде горе многу далеку од нас, но не и најдобри. :)
Не за најдобра држава во навивање и навивачките групи,мислев за една група вака според вас,без разлика дали е од Европа,Јужна Америка или Азија...
Еве јас ќе почнам,за мене број еден во свет,значи ЗА МЕНЕ се Ла Доче,навивачите на Бока Јуниорс,мислам сите ги знаеме кој се и што се...
Доволен доказ за нивната големина е тоа што што имаат отворено “школа“ за хулиганство и рекетирање на управите на клубовите,а секако и наплаќаат за “услугите“ и одат во разно разни држави низ Јужна Америка,секако ако некој ги побара нивните услуги.
Да не должам многу,на линковиве ќе прочитате повеќе.

http://www.taringa.net/posts/info/973104/Boca-Juniors---La-12---Historia---Videos---Fotos---Cantitos.html

http://www.guardian.co.uk/football/2006/nov/14/europeanfootball.sport1

http://www.canaltrans.com/deportes/futbol1/historias/053.html

Според мене дефинитивно се број 1 во цел свет.

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
оддамна го имам гледано овај клип, и не ми е јасно, умре ли типот што го пуцаа?
[
Kоји типот? Тројица су пребијена на мртво име:icon_lol:.
Али не...на срећу нико није умро.

Што је најгоре, то је била прва екипа БББ...некакви скинхедси. Дошло их је око 30 из Загреба.
Хрватима ни тад нису требале визе за ЕУ...па су БББ то хтели да искористе да направе лом и инциденте.
На крају су их пребили српски гастарбајтери, сељаци и бауштелци.

А док се није појавио овај снимак...на хрватским форумима могло се прочитати како су БББ разбили Гробаре и запленили им транспаренте.
На пример:
"Inače, baš čitam da je palo oko 30-ak grobarskih rekvizita
"
или
"I jos samo da pohvalim Enesa Mesanovica na high kicku za nekog grobara, bum pravac u glavu. Jos se decko zaletio u grupu grobara i oteo im hrvatsku zastavu
"

А онда, кад се појавио снимак и кад су сви видели срамоту БББ...на БББ сајту су се правдали:
"mogli su nas razbiti,bili su bolje gradjeni!":icon_lol:
или
"Pa kako nece biti jači krkan koji ima trideset i koju, kopa kanale godinama i cijepa kamenje po Swici od nekog decka u tinejdzerskim godinama.":icon_lol:

БББ су кр.ац од фајтера.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Дечко добар беше дури даваше некоја информација за Партизан и Гробари што не ги знаеме.И мислам дека со тоа треба да продолжиш,доволно сме паметни да процениме кој е најдобар фајтер,кореограф итн,нема потреба од величање на српските и понижување на хрватските тифо.групи.

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
^ Дечко добар беше дури даваше некоја информација за Партизан и Гробари што не ги знаеме.И мислам дека со тоа треба да продолжиш,доволно сме паметни да процениме кој е најдобар фајтер,кореограф итн,нема потреба од величање на српските и понижување на хрватските тифо.групи.
Ја се не обраћам онима који су "доволно паметни", већ онима који "нису доволно паметни"...па изводе погрешне закључке.
Ако неко тврди да су БББ најбоља фајтерска група на Балкану...ја ћу му аргументовано доказати да су далеко од тога.
И не знам шта је у томе проблем?
Значи, ја бих овде требао само информације да износим...а моје мишљење није добродошло? Ја своје мишљење треба да задржим за себе....а сви ви можете да пишете шта год хоћете...па и такве небулозе како су БББ разбили Гробаре и Делије у Темишвару и како су БББ најбоља фајтерска група.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ја се не обраћам онима који су "доволно паметни", већ онима који "нису доволно паметни"...па изводе погрешне закључке.
Ако неко тврди да су БББ најбоља фајтерска група на Балкану...ја ћу му аргументовано доказати да су далеко од тога.
И не знам шта је у томе проблем?
Значи, ја бих овде требао само информације да износим...а моје мишљење није добродошло? Ја своје мишљење треба да задржим за себе....а сви ви можете да пишете шта год хоћете...па и такве небулозе како су БББ разбили Гробаре и Делије у Темишвару и како су БББ најбоља фајтерска група.
Никој не ти забрани да даваш мислење,ама барем да има некаква реална врска.БББ тоа го покажале на многу други места,не викаме дека се најдобри на свет ама сигурно за фајт,пази само за фајт зборам се нешто подобри од останативе 3.(Ова беше мислење на многу од нас тука,па ќе мора д аго почитуваш).А ти почна аргументи на крај да ни даваш,30% Срби(тешко глупост) и на крај да завршиш со Истории за потеклото.

п.с Немам ништо против,напретив многу ми се допаѓа какви дискусии на ниво тераш на форумов.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Kоји типот? Тројица су пребијена на мртво име:icon_lol:.
Али не...на срећу нико није умро.

Што је најгоре, то је била прва екипа БББ...некакви скинхедси. Дошло их је око 30 из Загреба.
Хрватима ни тад нису требале визе за ЕУ...па су БББ то хтели да искористе да направе лом и инциденте.
На крају су их пребили српски гастарбајтери, сељаци и бауштелци.

А док се није појавио овај снимак...на хрватским форумима могло се прочитати како су БББ разбили Гробаре и запленили им транспаренте.
На пример:
"Inače, baš čitam da je palo oko 30-ak grobarskih rekvizita
"
или
"I jos samo da pohvalim Enesa Mesanovica na high kicku za nekog grobara, bum pravac u glavu. Jos se decko zaletio u grupu grobara i oteo im hrvatsku zastavu
"

А онда, кад се појавио снимак и кад су сви видели срамоту БББ...на БББ сајту су се правдали:
"mogli su nas razbiti,bili su bolje gradjeni!":icon_lol:
или
"Pa kako nece biti jači krkan koji ima trideset i koju, kopa kanale godinama i cijepa kamenje po Swici od nekog decka u tinejdzerskim godinama.":icon_lol:

БББ су кр.ац од фајтера.
Мора да ви се признае,мајстори сте да спакувате прича и да ја продадете ко вистина.Како прво тие 30 души сите се уапсени откако запленуваат реквизити низ градот.На трибина има само 1 БББ,сите се дијаспорци.Баш е обратна ситуацијата,само 1 БББ е таму.Пред утакмицата сите дојдени од Загреб се во полиција.Башка што тој што е претепан е копиљ од 18 години од Швајцарија или Австрија.Како и скоро сите на таа трибина.
Али ај..........српски "дијаспорци ја разбија првата екипа на БББ".........

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
Мора да ви се признае,мајстори сте да спакувате прича и да ја продадете ко вистина.Како прво тие 30 души сите се уапсени откако запленуваат реквизити низ градот.На трибина има само 1 БББ,сите се дијаспорци.Баш е обратна ситуацијата,само 1 БББ е таму.Пред утакмицата сите дојдени од Загреб се во полиција.Башка што тој што е претепан е копиљ од 18 години од Швајцарија или Австрија.Како и скоро сите на таа трибина.
Али ај..........српски "дијаспорци ја разбија првата екипа на БББ".........
:vozbud:
То је прича коју су БББ касније спаковали...кад је изашао снимак у јавност и кад су сви видели како су се обрукали.

А ево приче једног БББ коју је написао непосредно након утакмице и кад још није знао да ће све бити снимљено и изнето у јавност. Обратите пажњу како лаже:icon_lol:

Dok smo mi lunjali gradom, na stadionu počinje tekma.U 25.min. dolazi do šore između igrača te ekipa "stadion" napada partizanovu klupu ali se na molbu naših igrača vračaju iza ograde. Mi ulazimo na drugi ulaz iza naše "tribine",taman na naš prvi gol.Stadion, ako se tako može nazvati indentična je kopija bilo kojeg kvartovskog igrališta ili športskog centra.Ograda je visoka metar i u daljena od peterca 2 metra. Na stadionu oko 250-300 Hrvata i oko 1000 srba :icon_lol:.Zanimljivo da nisu momčadi mjenjale strane, i bolje.....Navijanje se uglavnom sa naše strane svodilo na ustaške pjesme budući da je bilo samo 20 pravih navijača. Nakon drugog gola gastoši ulijeću proslaviti gol i taman kad su krenuli natrag na tribinu srbi ulaze na teren.Murja zatim ulijeće i odmah panično počinje bježat.Srbi kreću prema nama,gastoši bježe, a nas dvadeset kreće u nalet.Par gastoša je ostalo kod njihovog gola,trojica su popušila cipelarku ali ih mi izvlačimo uz pomoć Turine, Lapića, i legende Mešanovića.Treba napomenuti da su igrači obje momčadi osim spomenute trojice pobjegli u svlačionicu.Na terenu, šora se odvijala na njihovoj polovici, dvojicu smo gazili po podu,bilo je dosta izmjena udaraca, no ne čini mi se da smo bježali.Isto tako srba je bilo jedno četiri puta više nego nas, rasporedili su se u crtu ispred svog šesnaesterca i nisu baš išli prema centru.Baš me zanima pred kim smo to bježali sa terena. Maknuli smo se tek kad su specijalci došli. Ipak treba reć da su nas stvarno mogli ubiti od batina, bili su svi po izgledu fizički jači od nas.Ali jebeš srpsko srce.Nisu valjda imali vatreno oružje, poznato je da vole borbu na daljinu.Nakon tekme,murja je zblokirala sve Hrvate u jednu ulicu i nije nas pustila da idemo,navodno su srbi kružilo okolo.Ubrzo je došao naš bus, sa čitavim staklima,pokupili smo privedene dečke i krenuli u Zagreb.Na granicama nije bilo problema i došli smo oko 11:30 u Lijepu našu.

Све те приче о отимању реквизита ван стадиона су у домену навијачких бајки. То нико не може да докаже.
Навијачи воле да лажу и хвале се.
Баш као што се лепо види како овај БББ лаже...али на срећу камера је све забележила.:icon_lol:
--- надополнето: Jul 19, 2011 12:00 PM ---
Никој не ти забрани да даваш мислење,ама барем да има некаква реална врска.БББ тоа го покажале на многу други места,не викаме дека се најдобри на свет ама сигурно за фајт,пази само за фајт зборам се нешто подобри од останативе 3.(Ова беше мислење на многу од нас тука,па ќе мора д аго почитуваш).А ти почна аргументи на крај да ни даваш,30% Срби(тешко глупост) и на крај да завршиш со Истории за потеклото.

п.с Немам ништо против,напретив многу ми се допаѓа какви дискусии на ниво тераш на форумов.
Па ја баш кажем да БББ нису за фајт.
Где су то они имали прави фајт са неком јаком екипом? Где су се то они доказали?
На Малти?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
:vozbud:
То је прича коју су БББ касније спаковали...кад је изашао снимак у јавност и кад су сви видели како су се обрукали.

А ево приче једног БББ коју је написао непосредно након утакмице и кад још није знао да ће све бити снимљено и изнето у јавност. Обратите пажњу како лаже:icon_lol:

Dok smo mi lunjali gradom, na stadionu počinje tekma.U 25.min. dolazi do šore između igrača te ekipa "stadion" napada partizanovu klupu ali se na molbu naših igrača vračaju iza ograde. Mi ulazimo na drugi ulaz iza naše "tribine",taman na naš prvi gol.Stadion, ako se tako može nazvati indentična je kopija bilo kojeg kvartovskog igrališta ili športskog centra.Ograda je visoka metar i u daljena od peterca 2 metra. Na stadionu oko 250-300 Hrvata i oko 1000 srba :icon_lol:.Zanimljivo da nisu momčadi mjenjale strane, i bolje.....Navijanje se uglavnom sa naše strane svodilo na ustaške pjesme budući da je bilo samo 20 pravih navijača. Nakon drugog gola gastoši ulijeću proslaviti gol i taman kad su krenuli natrag na tribinu srbi ulaze na teren.Murja zatim ulijeće i odmah panično počinje bježat.Srbi kreću prema nama,gastoši bježe, a nas dvadeset kreće u nalet.Par gastoša je ostalo kod njihovog gola,trojica su popušila cipelarku ali ih mi izvlačimo uz pomoć Turine, Lapića, i legende Mešanovića.Treba napomenuti da su igrači obje momčadi osim spomenute trojice pobjegli u svlačionicu.Na terenu, šora se odvijala na njihovoj polovici, dvojicu smo gazili po podu,bilo je dosta izmjena udaraca, no ne čini mi se da smo bježali.Isto tako srba je bilo jedno četiri puta više nego nas, rasporedili su se u crtu ispred svog šesnaesterca i nisu baš išli prema centru.Baš me zanima pred kim smo to bježali sa terena. Maknuli smo se tek kad su specijalci došli. Ipak treba reć da su nas stvarno mogli ubiti od batina, bili su svi po izgledu fizički jači od nas.Ali jebeš srpsko srce.Nisu valjda imali vatreno oružje, poznato je da vole borbu na daljinu.Nakon tekme,murja je zblokirala sve Hrvate u jednu ulicu i nije nas pustila da idemo,navodno su srbi kružilo okolo.Ubrzo je došao naš bus, sa čitavim staklima,pokupili smo privedene dečke i krenuli u Zagreb.Na granicama nije bilo problema i došli smo oko 11:30 u Lijepu našu.

Све те приче о отимању реквизита ван стадиона су у домену навијачких бајки. То нико не може да докаже.
Навијачи воле да лажу и хвале се.
Баш као што се лепо види како овај БББ лаже...али на срећу камера је све забележила.:icon_lol:
--- надополнето: Jul 19, 2011 12:00 PM ---

Па ја баш кажем да БББ нису за фајт.
Где су то они имали прави фајт са неком јаком екипом? Где су се то они доказали?
На Малти?
Тој типот што ми покажуваш негово мислење очигледно дека сака да си преувеличува.Си преувечичал малце некои ствари како ципеларењата и кој до каде отишол и бројката на двете групи и тоа е тоа.Мислиш дека БББ кои во Загреб лани лом направија со полицијата,во Темишвар што направија јак инцидент,во Австрија не го памтам сега градот кај што пратија 30 жандари во болница,истите што по автопати се тепаат со Троцида нон-стоп,истите тие што во Амстердам и во Андерлехт имаа тепачки(иаку во јавноста не се дозна многу за тие инциденти и сите мислеа дека мирно поминале тие утакмици),во Прага што го демолирааа градот,мислиш дека да беа тие типци таму ќе имаше вака смешна тепачка?Ај види ги дека се претежно деца 17-19 години што се тепаат.Се гледа дека ова е дијаспорска тепачка,да беа и Гробари права екипа и БББ немаше да биде ова ко тепачка на 14 годишни деца.
Неколку Хрвати таму изедоа ќотек,тоа никој не го негира,али дека е некоја голема тепачка и дека некој нешто испаднал голем херој и дека на некого првата екипа изела ќотек не е вистина.100-150 дијаспорци на двете страни улетале на терен,неколку копиљаци отидоа малце предалку и ги направија сол на земја и тоа е тоа.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Секој си има своја спакувана страна на приказната,не знам зошто се препукувате,што било таа вечер само тие што се шлакале знаат,а ние можеме само да нагаѓаме.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Одвојте малце време да ги изгледате овие делови, случајно вчера на Дискавери фатив емисија но за Шкотските навиавчи, па одма си проверив нешто за балканов дали има. Има интервјуа со воџите на БББ, Торцида и со Гробари (го имате и Кими :D) само Звездашите не сакале да ги снимаат. Во 5 дела се работи за инцидентите меѓу нив и Хрватска вс Србија... Водител е момакот од Фудбал Фактори филмот. :)

старо е ова беее, срамота е да си навијач а да ги немаш гледано (n)
--- надополнето: Jul 19, 2011 3:49 PM ---

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
старо е ова беее, срамота е да си навијач а да ги немаш гледано (n)
--- надополнето: Jul 19, 2011 3:49 PM ---
Без да навредам никој, но можеби и затоа ни е ваква ТИФО-СЦЕНАВА, од (неЗАПОЗНАЕНОСТ).

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.552
Поени од реакции
29.144
Не значи дека ако сум навијач треба да го имам гледано, навијачот не се докажува колку клипови има на јутуб гледано. Можеби вие сте тие кој ја уништувате тифо сцената, дркајќи на јутуб ? Многу паметно размислувате алал да ви е, прави навивачи на јутуб. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom