Проблематични навивачи на Трибините(криминалци)

• Креатор на темата Креатор на темата Goal
  • Време на започнување Време на започнување
А во светот шо мислите,кој се најдобри?И кај е големата 4-ка во тоа рагирање од ТОП 10?
Не би можел поединечно ама би можел по држави да ги рангирам топ 10.Според мене тоа се :
1.Грција
2.Србија
3.Аргентина
4.Турција
5.Хрватска
6.Полска
Даље не ми иде некако :D
--- надополнето: Jul 22, 2011 1:52 AM ---
Се храните ли со провокации ?

А што беше она на трибини кој го предизвика тоа ??? Неможев добро да видам ? А разбрав дека имало и нешто After party by shverceri да појасни некој ??

Абе не се свесни овие Баљистиве. Нема доволно климитизирани автобуси што ќе ги вадат од Македонија. Се играат со буре барут на кое му фали мала искра.

Абе не се свесни овие Баљистиве. Нема доволно климитизирани автобуси што ќе ги вадат од Македонија. Се играат со буре барут на кое му фали мала искра.
Во последно време ептен почнаа да се однесуваат како да сме ние народ кој сме им дошле во држава. Во некој јак филм имаат влезено. Ама, убаво кажа, во 2001 со автобуси ги изнесуваа нивните ''борци за права''. Овојпат, нема автобуси да ги спасат.

Не би можел поединечно ама би можел по држави да ги рангирам топ 10.Според мене тоа се :
1.Грција
2.Србија
3.Аргентина
4.Турција
5.Хрватска
6.Полска
Даље не ми иде некако :D
--- надополнето: Jul 22, 2011 1:52 AM ---

Се храните ли со провокации ?
Ти тоа озбилно? :pos::pos::pos:

Како можеш Аргентина да ги ставиш на трето место пред Грција и Србија, Аргентина секогаш ќе биде прва и ниедна држава пред нејзе неможеш да ја ставиш. Зошто цел свет поготово Србите копираат од Аргентинците :)

Неможеш ни Аргентина да ја ставиш прва,многу тешко се прави оваа Топ 10 листа,иако со држави е некако полесно.Ако веќе тргнал пријателов да прави некаква еве на 7. би ја ставил Италија.

Неможеш ни Аргентина да ја ставиш прва,многу тешко се прави оваа Топ 10 листа,иако со држави е некако полесно.Ако веќе тргнал пријателов да прави некаква еве на 7. би ја ставил Италија.
Многу лесно можам, а и заслужено се таму. Зошто таму кога се игра утакмица без разлика кој клуб, стадионот крца до последно место, луѓе надвор остануваат. Кога играат секогаш има инциденти на Бока - Ривер скоро секогаш има загинати. Навивачките песни им се феноменални и ритамот и текстот сами го измислуваат и се едни од најгласните навивачи. Додека цел свет ритамот го зима токму од Аргентина/Јужна Америка.

Многу лесно можам, а и заслужено се таму. Зошто таму кога се игра утакмица без разлика кој клуб, стадионот крца до последно место, луѓе надвор остануваат. Кога играат секогаш има инциденти на Бока - Ривер скоро секогаш има загинати. Навивачките песни им се феноменални и ритамот и текстот сами го измислуваат и се едни од најгласните навивачи. Додека цел свет ритамот го зима токму од Аргентина/Јужна Америка.
Тексот секој сам си го прави,а ритамот за навивање е тој сите еден ист имаат,сега кој од кого го зел најпрво,нигде не пишува дека тие го измислиле навивањето(ова заборавив Балистите биле го измислија:pos:).Инаку стадионите се полни и во Германија;Шпанија,Англија итн.Германците имаат многу јака тифо.сцена и самите знаете од УГЕ,Англичаните после забраните и казните не смеат да мрднат ама пак останаа меѓу најватрените навивачи,најголема грешка правите кога групата ја отценувате за најдобра ако прават инциденти,немири...

Нема врска дека ја оценувам ради инцидентите, ама светот така ги карактеризира навивачите, баш ради некој такви хулигани. Нема врска дека тифосцената во Германија е јака. Убаво што ги спомна УГЕ, Комити кога беа на дуелот со Дортмунд кажаа самите дека не е ништо посебно од причина што не пеат 90 минути и со толкава бројка треба да грми цел стадион, а тогаш ништо. Италија, па што има тука ? Ни кореографии убави, ни гласно навивање а ни константно. Бројка и инциденти... Англија е веќе друга приказна од таму потекнува и навивањето и хулиганството и се, а веќе го нема кај нив тоа за среќа, или за жал :)

^ За среќа!!!Слобода за навивачите,стоп за хулиганите!Убаво е и кај нас што се земаат мерки против тоа,а би требало и овие јакиве земји да ги стегнат.

Не зезајте,Аргенина е на зацементирано прво место во светот и никој не може да ја тргне од таму во наредниве 100 години,па и повеќе,искрено.
Втора за мене е Полска,феноменални навивачи од секој клуб во секој поглед без разлика која лига.
На трето место Гејците.
Четврти Србите.
Петти Жабарите.
Шести Хрватите
Седми Французите.
Продолжете понатаму :)

Не зезајте,Аргенина е на зацементирано прво место во светот и никој не може да ја тргне од таму во наредниве 100 години,па и повеќе,искрено.
Втора за мене е Полска,феноменални навивачи од секој клуб во секој поглед без разлика која лига.
На трето место Гејците.
Четврти Србите.
Петти Жабарите.
Шести Хрватите
Седми Французите.
Има логика листава само Жабариве ја не би ги стаил никако, а ни французите.... Инаку да си го менувам и јас мислењето Аргентина прва :D

На трето место Гејците.
Четврти Србите.
Петти Жабарите.
Шести Хрватите
Седми Французите.
Брат искрено што гледаш добро кај жабарите ? :D Па Холанѓанците се подобри од нив и би ги ставил на нивно место...
1. Аргентина
2. Полска
3. Грција
4. Србија
5. Холандија
6. Русија
7. Хрватска
8. Италија (повеќе ради бројката и на навивачите дури и во 5 лига)
9. Германија
10. Франција

Сам си одговори за жабарите :D
Французите си се стандардно добри во бројка и кореографија,ретко кој ги прати нив,јас ги пратев едно време навивачите на Сент Етјен и се меѓу најдобрите во Франција,ако не и најдобри...

Брат искрено што гледаш добро кај жабарите ? :D Па Холанѓанците се подобри од нив и би ги ставил на нивно место...
1. Аргентина
2. Полска
3. Грција
4. Србија
5. Холандија
6. Русија
7. Хрватска
8. Италија (повеќе ради бројката и на навивачите дури и во 5 лига)
9. Германија
10. Франција

Жабарите заслужују највеће поштовање...
Некад најјача тифо сцена у Европи, још увек у самом врху, први су почели са кореографијама, пиротехником, сви су од њих копирали стил навијања и све остало, много јаких клубова са великим бројем навијача...У Италији је настао Ултра покрет...и зато Жабарите имају место у врху...заувек.
Исто важи и за Енглезе.

Италијански и енглески навијачи су доживели велику државну репресију...зато је код њих тифо сцена ослабила.
Али они су измислили хулиганство...и то се мора поштовати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom