Каков туризам имаме ние !

демек таму без пари ти е?!
ќе си плаќаш и кај јужниот по 6 евра ДНЕВНО за клима, по 1.5 евра за сеф......;)
http://arka.com.mk/leto-2011/grcija/168-zakintos-hoteli-i-privatno.html
Ја не знам кај си бил ти за 6 евра клима ја се вратив баш пред 2 саата, потрошив 100 евра повеќе од лани што бев во Охрид

ne e do ohrid
ohrid e prekrasen grad
do ohrigani e
mislat deka ako ne se oni ke nema turizam vo makedonija
se ama kaj grcite ne odam na odmor
imate isto da odite i na prespansko zero
dojran moze i na planina da se odi

Ја не знам кај си бил ти за 6 евра клима ја се вратив баш пред 2 саата, потрошив 100 евра повеќе од лани што бев во Охрид

Соросоиду низаеден колку те плаќа Владе Милчин, кажувај одма !?

latas.jpg

селски имаме.....поточно.....сељачки.......

Малце надвор од тема во врска со туризам. Дали картичка Van Breda од Светска банка "for question concerning cover and hospital invoices" е замена за вадење патничко осигурување?

Соросоиду низаеден колку те плаќа Владе Милчин, кажувај одма !?

latas.jpg
2000 денари од ден, многу повеќе од кај тебе во штаб каде што лепиш плакат цели денови за еден сендвич :)

Немаме туризам,туку авантуризам.Овде во Охрид,најпознатиот туристички центар во Мк луѓето не живеат од туризам,туку преживуваат.

Немаме туризам,туку авантуризам.Овде во Охрид,најпознатиот туристички центар во Мк луѓето не живеат од туризам,туку преживуваат.

Од една страна имаме еден тип на луѓе издавачи,угостители со сфаќања од среден век (секоја чест на исклучоци) дека ако е намален бројот на туристи ,цените ќе морат да ги качиме.Истите тие,ко ќе имат голем број туристи пак ги носат цените нагоре ,најверојатно од желба за брза заработувачка, со др. збор алчност.
Пример,набавна цена на Даб/Скопско е негде 24-26 ден.Продажната цена по различни места е од 80-100 денари.300-400 % ЗАРАБОТКА!Истиот однос е отприлика за сите други пијачки.
За овие цени не би требало да се бунат гостите од Скопје и до негде Западна Македонија,сепак се слични.Па ние ги имаме тие цени цела година и сега ај да се отселиме?Голема е разликата спрема цените во Источна Македонија и ако сакаме да идат поголем број луѓе и од таму,цените логично е да паднат.
Од друга страна имаме еден тип туристи од среден век,како пред некој ден на плажа шо приметив.2 леба ,зеленчуци ,паштета и на плажа.Не верувам дека ако овие првава група ги спуштат цените ,другиве ќе идат од дома без тенџерињата.До навики е.Пак викам секоја чест на тие шо не се вакви (и среќа во случајов се поголемата група).
Забелешка до Општината:Секоја година Кејот и околината се ко панаѓур.И секоја година велат ние не планиравме така ,ама се деси.Јебига ,пара сегде врати отворат.Сите знајме чиви се фрижидерите и другите чуда.
Истиот случај и со паркинзите.Да не се нервираме на лето и ние и гостите ,изградете бре некој паркинг упм.Не само згради шо ќе паднат за 3,45 секунди во случај на послаб земјотрес.Нели спроти Монтенегрин ќе беше катна гаража?Или поисплатливо е зграда,побрзо идат парите...

Исто една забелешка до сите (редовни) гости во Охрид.Абе добро ,не научивте дека одредени улици се еднонасочни?Или знаците не ги познавате?И за фрлањето ѓубре со размислувања од типот не е мој град,не сум дома.

Очигледно дека Охриѓани не се во љубов со туристите и обратно,зато велат за кавга се потребни двајца.

Интересна колумна:
http://ohridnews.com/index.php?mod=23&kat=16&id=32872

Абе еве денес одам на плажа и да земам вода пола литар од Млечнион наспроти Макси Де.Пола литар Роса 29 денари.Алоо еј.Па дали се нормални.Дојдоа малце поќе странци и цените в небо.Малку требит да се спуштиме на земја.Не е Охрид врвот на светот.

За 4 дена , потрошени 14 000 денари во Охрид. Изгледа охриѓани имаат посебен стандард

Ти си била 4 дена.Ние сме овде цело време.Па пресметај. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom