Ернесто ЧЕ Гевара
Hasta La Victoria Siempre
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 14.637
- Поени од реакции
- 22.674
Не знам за вас, ама јас би ја излижал како пензионер капаче од јогурт!
Мислам дека е поприкладно тука да ти реплицирам, отколку во фан клуб: Манчестер Јунајтед.Богами, го видовме Меси на Копа Америка!
Чави е мозокот на Барса и тоа е факт! Тој ги држи и Меси и Иниеста, без него се многу понекорисни!
Немам никаков комплекс од Барселона, гледам дека не ме знаеш!Никаде ништо не напишав против Барселона!Мислам дека е поприкладно тука да ти реплицирам, отколку во фан клуб: Манчестер Јунајтед.
Што видовме од Меси на Копа Америка? Гледаше ли ти воопшто Копа Америка или пратеше на лајвскор резултати.
Ејјјј Меси не дал гол за Аргентина, слабо одиграл, ќе одам да серам на Кајгана.
Ако Чави е мозокот на Барса, Меси беше мозокот на Аргентина.
Зошто не дава Чави голови за Барселона? Можда ќе даде 4/5 во сезона, а сепак е еден од најдобрите играчи на секој натпревар, зашто негова улога е да ја креира играта и да биде „диригентот“ во Барселона. Истата улога ја игра и Меси во Аргентина, зашто нема кој друг да одигра тоа т.е има, али тој играч дремеше на клупа секоја утакмица(Пасторе). Меси си ја заврши работата, за која што беше задолжен. Ја виде асистенцијата против Уругвај?
Знам дека Барса ти наби комплекси последните 2 утакмици против твојот тим и дека си Барса хејтер, автоматски и Меси хејтер, ама гледај малце пореално.
*едвај го најдов линкот, да знам да си го ставам во букмаркс.
Па тоа и мало дете го знае дека Чави е моторот на Барселона, јас не кажав дека не е!Немам никаков комплекс од Барселона, гледам дека не ме знаеш!Никаде ништо не напишав против Барселона!
Јас ја обожавам Барселона и немам ништо против Меси, само тврдам дека Чави е моторот на Барса!
Да ако Чави е мозокот на Барса и со него газат, мозокот на Аргентина направи тие да не се пласираат ни во полуфинале, камоли да освојат нешто!
За информација ги гледав сите натпревари на Аргентина, каде Меси требаше се сам да организира, а во Барса други му ја бркаат таа работа! Ете тоа е разликата меѓу Чави и Меси. Чави и на Шпанија му носи титули, Меси малку потешко на Аргентина(иако имаат позвучни имиња)!
Нема што да те поправам, сам нешто си се збуни, сам нешто си објаснуваш!Па тоа и мало дете го знае дека Чави е моторот на Барселона, јас не кажав дека не е!
Па ај нека игра Чави во напад и нека дава толку голови, колку што дава Меси...
Па нормално дека други ќе му ја бркаат работа, кога тој е напаѓач. Се знае кои се креаторите и кој треба да ја брка таа работа.
Аргентина има позвучни имиња??????
Шпанија има на секоја позиција светска класа играч. А што има Аргентина?
Ромеро<Касиљас
Забалета<Рамос
Милито и Бурдисо<Пике и Пујол
Занети>Капдевиља
Mаскерано и Гаго<Алонсо и Бускетс
Чави, Иниеста, Виља не треба да ги спомнувам, а?
Плус на клупа играчи, како Фабрегас.
Знаеш што ќе значи играч како Фабрегас во Аргентина?
Поправи ме ако грешам некаде.
За такво нешто им треба селектор, а не мотиватор како Марадона и изгубен „германец“ како Баптиста(кој освоил Олимпијада со Аргентина).@ Artifex
Значи Меси е еден од виновниците за ваквите дебакли на Аргентина. Ако не директно тогаш индиректно сигурно. Зошто !? Затоа што и Марадона и овој сеа го прилагодуваат тимот на Меси. Значи, пишав, не е ова Македонија па го имаш Пандев и 10 анонимуси па прилагоди ја играта врз него. Аргентина со играчите кои ги има на располагање не смее да си дозволи такво нешто.
Плус, кога некој ќе пише Меси играл слабо, вие викате „Како играл слабо коа цело време беше тој со топката“. Па како да не биде тој со топката кога сите гледаат нему да му ја подадат топката, играат подај му на Меси. И нормално дека ќе биде со топката најчесто он. Единствено Ди Мариа, ретко додава, не дека го мрзи Меси, туку е малце себичен...
Значи, мора Аргентина да изгради своја стратегија која одговора на сите играчи, а не притисокот да го префрла само врз Меси. Тогаш и тој со помал притисок ќе игра подобро... (најверојатно, ако е толку добар нели... )
Реков, им треба еден тренер Португалец/Холанѓанец кој бара дициплина пред се, ако сакаат успех.
Ни ја некаде не реков, дека ти си рекол Меси е слаб.Нема што да те поправам, сам нешто си се збуни, сам нешто си објаснуваш!
Никаде не реков дека Меси е слаб!
Чави е многу јак!
Муабетот беше дека кога Чави нема да игра повеќе во Барса, тоа нема да е истата екипа и тоа е ФАКТ!
Ништо не е вечно, па и оваа Барса еден ден ќе ја нема! Како што го нема Реал од пред 50 години, како што го нема Јуве од пред 15 години, како што го нема Ливерпул 20 години!
Ти не мора да се палиш толку, само си дискутираме
Ај малку у Џефкер стил да кажам Кој не ја сака нека умре.Не знам за вас, ама јас би ја излижал како пензионер капаче од јогурт!
Ја би ја отворил ко фрижидер пред вечера или ко скопско сред јули.Не знам за вас, ама јас би ја излижал како пензионер капаче од јогурт!
аааа уживај дека е како неаКако Shyla Stylez e.
и јас мислев дека нема да испаднат Бразил и Аргентина , дека тие ќе играат финале , но тие да ти биле дома и пред телевизор учат како се игра фудбал (гледаат Копа Америка)Вечерва очекувам лесна победа на Уругвај и тоа евентуално водство од 2-0 уште во првиот дел. Мислам дека Перу нема да има можност да му се спротистави на Уругвај на никаков начин.