Идеална возраст за брак

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Е ајде бе, нека остане трудна и нека не се зимаат. -.-
Ако девојката останала трудна и после тоа се земале фино лепо, тоа значи дека имале во план да се земат и предходно, само не толку рано.
Али се десило шо се десило, малце порано ќе се земат.

Ти да не мислиш сите девојки шо се зимаат и се бремени, ги тераат со сила од дома да се земат, за да не збори народот? -.-
До каде со мислењава од 19 век?
А да го прочиташе целиот мој пост, онака, чисто да видиш за што зборувам?
Дека отвори ги минативе 15 страници, дрндаат дека ќе се омажат/оженат кога ќе им биде време ИЛИ кога ќе остане таа бремена. Е тоа ИЛИ е идиотското.
Да, баш така, на 20 години некоја ќе остане бремена и ајде тапаните. Баш и е дојдено времето, нема што да се каже. За мене е тоа идиотско од мој личен гледен аспект. Јас имам 20. Ако ми се случи такво нешто, а правам се што е во моја моќ да не ми се случи, јас ќе абортирам, што мајка барам сега во брак. Баш гледам се усреќија сите што бремени се омажија. Погрдо нешто од невеста 7 месец трудна нема.
Пре би одбрала ако веќе имам 30 и со партнерот знам дека ќе бидам цел живот, да се венчам само формално, а забави журки и тапани после.

И не, не мислам дека сите што се мажат се бремени, ниту пак тоа некаде го спомнав.
Мислам дека бременоста е погрешна причина за брак. Убаво читај.
И ако првите 3 услови се задоволени, нека биде бракот. Ама без првите три, само идиот би стапил во брак.

Јас секако сакам еден ден да се омажам и да имам деца.
Ама прво ќе се омажам, па ќе шетам со стомак. А не обратно.

I

indigo child

Гостин
Епа како ќе знаеш....
Зборам дека не верувам во брак како пар документи потпишани од двете страни.
Не морам да бидам у брак за да знам дека прстенот на раката не ми менува ништо, ако партнерот бил со мене и предходно.

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
Зборам дека не верувам во брак како пар документи потпишани од двете страни.
Не морам да бидам у брак за да знам дека прстенот на раката не ми менува ништо, ако партнерот бил со мене и предходно.
па кој спомна пар документи и бурма?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па за мене си мислам да завршам факултет, да најдам добра работа, да тргнам нешто на страна па после....што би дошло некаде 26-7.

I

indigo child

Гостин
А да го прочиташе целиот мој пост, онака, чисто да видиш за што зборувам?
Дека отвори ги минативе 15 страници, дрндаат дека ќе се омажат/оженат кога ќе им биде време ИЛИ кога ќе остане таа бремена. Е тоа ИЛИ е идиотското.
Да, баш така, на 20 години некоја ќе остане бремена и ајде тапаните. Баш и е дојдено времето, нема што да се каже. За мене е тоа идиотско од мој личен гледен аспект. Јас имам 20. Ако ми се случи такво нешто, а правам се што е во моја моќ да не ми се случи, јас ќе абортирам, што мајка барам сега во брак. Баш гледам се усреќија сите што бремени се омажија. Погрдо нешто од невеста 7 месец трудна нема.
Пре би одбрала ако веќе имам 30 и со партнерот знам дека ќе бидам цел живот, да се венчам само формално, а забави журки и тапани после.

И не, не мислам дека сите што се мажат се бремени, ниту пак тоа некаде го спомнав.
Мислам дека бременоста е погрешна причина за брак. Убаво читај.
И ако првите 3 услови се задоволени, нека биде бракот. Ама без првите три, само идиот би стапил во брак.

Јас секако сакам еден ден да се омажам и да имам деца.
Толку си ти изгубена девојко...

Ти го прочитав постот, не ќе беше лошо и ти мојот да го прочиташе.
И не туку влагај у филм дека си многу паметна и дека тие шо се мажат бремени се многу глупи и дека се идиоти.

Пошо некои луѓе немаат срце да абортираат, а предходно биле во врска.
Кога тогаш, ќе се десело да забремени девојката.
Се десило многу порано од планираното. Епа „шо мислеше кад се онадеше“?
Ќе си ги сносат последиците и ќе си ќутат.

А ти и твоите њу ејџ размилувања не им требаат пошо си безгласна буква у нивните животи и пошо не си ништо попаметна со тоа шо знаеш да отидеш у болница и да убиеш дете.
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:47 AM ---
па кој спомна пар документи и бурма?
И поентава ти е?

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
Јас не прочитав дека пиша абортирање некаде.....
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:50 AM ---

И поентава ти е?[/quote]

поентава е дека,,,ти се уште не си за во брак.....

I

indigo child

Гостин
Ако ми се случи такво нешто, а правам се што е во моја моќ да не ми се случи, јас ќе абортирам, што мајка барам сега во брак.
поентава е дека,,,ти се уште не си за во брак.....
Фала <3

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Толку си ти изгубена девојко...

Ти го прочитав постот, не ќе беше лошо и ти мојот да го прочиташе.
И не туку влагај у филм дека си многу паметна и дека тие шо се мажат бремени се многу глупи и дека се идиоти.

Пошо некои луѓе немаат срце да абортираат, а предходно биле во врска.
Кога тогаш, ќе се десело да забремени девојката.
Се десило многу порано од планираното. Епа „шо мислеше кад се онадеше“?
Ќе си ги сносат последиците и ќе си ќутат.

А ти и твоите њу ејџ размилувања не им требаат пошо си безгласна буква у нивните животи и пошо не си ништо попаметна со тоа шо знаеш да отидеш у болница и да убиеш дете.
Оууу WE FOUND PRO-LIFER!

Ајде сега вака.
Попаметна - зошто користам заштита. Не само јас. Арно има и сосема небремени што се мажат.
Арно си реков, зависи од возраст. Ако си имам 30, дугачка врска, секако план за заеднички живот - ајде.
Ама ако имам 20, или гледам и помлади (скраја да е) дај молим те. Кој кретенизам.

Какво срце, какви бакрачи. ДАЛИ ЌЕ СЕ ОЖЕНИШ СО ТАА ШТО СТЕ СЕ ПЛЕСНАЛЕ ЗА ЕДНА НОЌ?

Дали си одговарате карактерно, интелектуално, во планови за иднина, во поддршка, во искреност, па на крајот, имате ли љубов еден према друг?

Или е во ред да се абортира ако тоа било излет, ама е убиство ако е во врска, а?
Двоен аршин??

А тоа што тие ќе сносат последици и ќе ќутат, ќе се одрази на нивното незадоволство од животот подоцна врз детето, кога ќе отворат очи и ќе се сетат дека не, не им се допаѓа нивниот живот, и после тоа кутро ембрионче, сега дете, ќе страда.
Јас немам срце да заебам нечиј живот, имам срце да абортирам. Ама знаеш што? Огромни се шансите да не стигнам до таму.

Нема непланирана бременост. Ако не сакаш - има заштита. Ако си ризикуваш - мавај си така на голо. И после немој ти се молам, случајно било.
Нема тука случајно. Не се лажете. Ако веќе ви е до секс без заштита, зошто едноставно не се венчате па да правите деца?
Што е толку фенси во мажење дебела? Хм?

Кај ти ме процени која сум и што сум, ваууууу релевантниот фактор се најде.
Реков, ТАЖНО Е.

Ај пак првиот пост прочитај го. Осигурај се дали ги прочите 5 фактори.

Јас њу ејџ, олд ејџ, за мене живеам. Не за мама, не за тато, не за стринка нит за тетка, ниту за Петрана од спротива.....
Затоа сум попаметна од притресените за нивните им соседи и роднини......
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:55 AM ---
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:50 AM ---

И поентава ти е?
поентава е дека,,,ти се уште не си за во брак.....[/quote]

Да, ако имам one night stand и останам бремена ќе абортирам.
Исто како што би го направила истото сега - на 20 години.

И не сум само јас. Ама изгледа само јас зборувам.
Статистиките покажуваат колку абортуси годишно се вршат, а јас се прашувам, добро бе, овој народ знае за кондом?
Имаат две опции најчесто - брак или абортус.

Двете се грди. Многу грди.
Ама реков - има превентива.
Ама на кого му кажувам бе....................

М

Мартин`

Гостин
Според мене 26-27+ да завршиш факултет, да се вработиш да почнеш да работиш да поживееш слободен малце па после женење :)

Погрдо нешто од невеста 7 месец трудна нема.
Која глупост не ми се верува ..

Бремена жена дали како невеста дали како било што е нешто нај магично, едноставно зрачи со позитивна енергија. Не гледам што е проблемот ако на свадба биде бремена ? За второто неможеш секогаш ти да планираш, ете има исклучоци и не е битно дали пред или после тоа.
Исто така и голема глупост е да абортираш ако си во врска веќе 2-3+ години па и повеќе години, да ми направи така ќе ја оставам ..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Според мене 26-27+ да завршиш факултет, да се вработиш да почнеш да работиш да поживееш слободен малце па после женење :)

Која глупост не ми се верува ..

Бремена жена дали како невеста дали како било што е нешто нај магично, едноставно зрачи со позитивна енергија. Не гледам што е проблемот ако на свадба биде бремена ? За второто неможеш секогаш ти да планираш, ете има исклучоци и не е битно дали пред или после тоа.
Исто така и голема глупост е да абортираш ако си во врска веќе 2-3+ години па и повеќе години, да ми направи така ќе ја оставам ..
По моментално сум во врска 4 години и кусур, а имам 20. Дечко ми е 1 година помал од мене. Дали во случај на грешка јас треба да стапам во брак кој реално не го сакам? НЕ.
И пак ќе речам - се знае на кого мислам. А ти имаш двоен аршин - не е греота да го абортира твојот ембрион таа со која си имал one night stand а греота е ембрионот на девојка ти?
Навистина, навистина срцепарателно.

Не секоја бремена зрачи позитивно. Има и такви кои не си ја сакаат бременоста. Јас познавам барем две. И зрачеа со депресија и тага, а не со радост и позитивна енергија...
Да беше ова темата, ќе ставев едно интересно истражување. Но не е.....

М

Мартин`

Гостин
По моментално сум во врска 4 години и кусур, а имам 20. Дечко ми е 1 година помал од мене. Дали во случај на грешка јас треба да стапам во брак кој реално не го сакам? НЕ.
И пак ќе речам - се знае на кого мислам. А ти имаш двоен аршин - не е греота да го абортира твојот ембрион таа со која си имал one night stand а греота е ембрионот на девојка ти?
Навистина, навистина срцепарателно.

Не секоја бремена зрачи позитивно. Има и такви кои не си ја сакаат бременоста. Јас познавам барем две. И зрачеа со депресија и тага, а не со радост и позитивна енергија...
Да беше ова темата, ќе ставев едно интересно истражување. Но не е.....
Викаш дека си 4+ години во врска а потоа кажуваш дека не сакаш брак ? ете мене ме интересира дали некогаш имате разговарано на таа тема брак, односно дали он те подржува во тоа да сте во врска кога знае дека ти не сакаш и нема да се омажиш никогаш ?
И немам двоен аршин не се секирај, тоа се глупости за една ноќ.. две ноќи и слични западно ненормални работи според мене.

За последното не зборувам за нивната состојба туку општо како живо суштество зрачат со позитивна енергија во околината. А и ретки се оние штп имаат состојба каква што кажа ти, сепак може да ги има поради различни X причини но сепак немора да се генерализира ..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Викаш дека си 4+ години во врска а потоа кажуваш дека не сакаш брак ? ете мене ме интересира дали некогаш имате разговарано на таа тема брак, односно дали он те подржува во тоа да сте во врска кога знае дека ти не сакаш и нема да се омажиш никогаш ?
И немам двоен аршин не се секирај, тоа се глупости за една ноќ.. две ноќи и слични западно ненормални работи според мене.

За последното не зборувам за нивната состојба туку општо како живо суштество зрачат со позитивна енергија во околината. А и ретки се оние штп имаат состојба каква што кажа ти, сепак може да ги има поради различни X причини но сепак немора да се генерализира ..
Да, имаме разговарано многу пати за брак. И да читаше убаво, немаше да ме прашаш што тој мисли за моето ,,не сакање брак,,. Ќе прочиташе дека сакам, ама не сега, и сега по ниту една цена не би стапила во брак.
А тоа што за тебе е глупост one night stand, не значи дека за другите е, и тука нели зборуваме за ембриони како причина за брак - едниот ембрион е дискриминиран. И зборуваме хипотетички, а не дека навистина во моментов мене или тебе ти се случува нешто. Според тоа - што ако е бремена од тебе таа што не ја сакаш и не сакаш да бидеш во брак со неа? Што правиме?

И нивната психичка состојба во тој момент ако бременоста е несакана, е навистина лоша, и не зрачат со позитивна енергија. И не се ретки.
Малку од жените забременуваат кога сакаат. Обично е тоа ,,случајно,,. И малку од нив во тој момент се мажат зошто навистина тоа го сакаат.
Ама ти можеш да си викаш така треба бе.....

Јас сепак се прашувам - зошто македонците не употребуваат заштита? Зошто прават деца надвор од брак, а не во брак?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
Јас сум против абортус без разлика на ситуацијата...ништо не го оправдува убиството на сопственото дете...како прво никогаш не би била со некој само за една вечер, а доколку ти е случи во долга врска со некој што го сакаш и те сака не гледам причина за абортус...после секој абортус големи се шансите никогаш повеке да не фатиш дете во рака подобро ли е тоа?Што ке ти служи потоа работата и парите на кого ќе ги трошиш тие пари? Инаку најдобра возраст за брак нема тоа е индивидуално кај секој...доколку некој не студира не гледам причина да не се омажи и на 20 години со личност на исто ниво...па со оглед на тоа дека јас ќе студирам сметам дека 25 години е одлична возраст за брак....а за деца откако ќе имаш сигурна работа и добра финансиска состојба

Kajgana Shop

На врв Bottom