- Член од
- 24 април 2011
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 162
Епа како ќе знаеш....Морам да бидам во брак за да верувам во него?
Епа како ќе знаеш....Морам да бидам во брак за да верувам во него?
А да го прочиташе целиот мој пост, онака, чисто да видиш за што зборувам?Е ајде бе, нека остане трудна и нека не се зимаат. -.-
Ако девојката останала трудна и после тоа се земале фино лепо, тоа значи дека имале во план да се земат и предходно, само не толку рано.
Али се десило шо се десило, малце порано ќе се земат.
Ти да не мислиш сите девојки шо се зимаат и се бремени, ги тераат со сила од дома да се земат, за да не збори народот? -.-
До каде со мислењава од 19 век?
Зборам дека не верувам во брак како пар документи потпишани од двете страни.Епа како ќе знаеш....
па кој спомна пар документи и бурма?Зборам дека не верувам во брак како пар документи потпишани од двете страни.
Не морам да бидам у брак за да знам дека прстенот на раката не ми менува ништо, ако партнерот бил со мене и предходно.
Толку си ти изгубена девојко...А да го прочиташе целиот мој пост, онака, чисто да видиш за што зборувам?
Дека отвори ги минативе 15 страници, дрндаат дека ќе се омажат/оженат кога ќе им биде време ИЛИ кога ќе остане таа бремена. Е тоа ИЛИ е идиотското.
Да, баш така, на 20 години некоја ќе остане бремена и ајде тапаните. Баш и е дојдено времето, нема што да се каже. За мене е тоа идиотско од мој личен гледен аспект. Јас имам 20. Ако ми се случи такво нешто, а правам се што е во моја моќ да не ми се случи, јас ќе абортирам, што мајка барам сега во брак. Баш гледам се усреќија сите што бремени се омажија. Погрдо нешто од невеста 7 месец трудна нема.
Пре би одбрала ако веќе имам 30 и со партнерот знам дека ќе бидам цел живот, да се венчам само формално, а забави журки и тапани после.
И не, не мислам дека сите што се мажат се бремени, ниту пак тоа некаде го спомнав.
Мислам дека бременоста е погрешна причина за брак. Убаво читај.
И ако првите 3 услови се задоволени, нека биде бракот. Ама без првите три, само идиот би стапил во брак.
Јас секако сакам еден ден да се омажам и да имам деца.
Ама прво ќе се омажам, па ќе шетам со стомак. А не обратно.
И поентава ти е?па кој спомна пар документи и бурма?
Јас не прочитав дека пиша абортирање некаде.....
Ако ми се случи такво нешто, а правам се што е во моја моќ да не ми се случи, јас ќе абортирам, што мајка барам сега во брак.
Фала <3поентава е дека,,,ти се уште не си за во брак.....
Оууу WE FOUND PRO-LIFER!Толку си ти изгубена девојко...
Ти го прочитав постот, не ќе беше лошо и ти мојот да го прочиташе.
И не туку влагај у филм дека си многу паметна и дека тие шо се мажат бремени се многу глупи и дека се идиоти.
Пошо некои луѓе немаат срце да абортираат, а предходно биле во врска.
Кога тогаш, ќе се десело да забремени девојката.
Се десило многу порано од планираното. Епа „шо мислеше кад се онадеше“?
Ќе си ги сносат последиците и ќе си ќутат.
А ти и твоите њу ејџ размилувања не им требаат пошо си безгласна буква у нивните животи и пошо не си ништо попаметна со тоа шо знаеш да отидеш у болница и да убиеш дете.
поентава е дека,,,ти се уште не си за во брак.....[/quote]Јас не прочитав дека пиша абортирање некаде.....
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:50 AM ---
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:47 AM ---
И поентава ти е?
Повели и друг патФала <3
Која глупост не ми се верува ..Погрдо нешто од невеста 7 месец трудна нема.
Ама прво ќе се омажам, па ќе шетам со стомак. А не обратно.
По моментално сум во врска 4 години и кусур, а имам 20. Дечко ми е 1 година помал од мене. Дали во случај на грешка јас треба да стапам во брак кој реално не го сакам? НЕ.Според мене 26-27+ да завршиш факултет, да се вработиш да почнеш да работиш да поживееш слободен малце па после женење
Која глупост не ми се верува ..
Бремена жена дали како невеста дали како било што е нешто нај магично, едноставно зрачи со позитивна енергија. Не гледам што е проблемот ако на свадба биде бремена ? За второто неможеш секогаш ти да планираш, ете има исклучоци и не е битно дали пред или после тоа.
Исто така и голема глупост е да абортираш ако си во врска веќе 2-3+ години па и повеќе години, да ми направи така ќе ја оставам ..
Викаш дека си 4+ години во врска а потоа кажуваш дека не сакаш брак ? ете мене ме интересира дали некогаш имате разговарано на таа тема брак, односно дали он те подржува во тоа да сте во врска кога знае дека ти не сакаш и нема да се омажиш никогаш ?По моментално сум во врска 4 години и кусур, а имам 20. Дечко ми е 1 година помал од мене. Дали во случај на грешка јас треба да стапам во брак кој реално не го сакам? НЕ.
И пак ќе речам - се знае на кого мислам. А ти имаш двоен аршин - не е греота да го абортира твојот ембрион таа со која си имал one night stand а греота е ембрионот на девојка ти?
Навистина, навистина срцепарателно.
Не секоја бремена зрачи позитивно. Има и такви кои не си ја сакаат бременоста. Јас познавам барем две. И зрачеа со депресија и тага, а не со радост и позитивна енергија...
Да беше ова темата, ќе ставев едно интересно истражување. Но не е.....
Да, имаме разговарано многу пати за брак. И да читаше убаво, немаше да ме прашаш што тој мисли за моето ,,не сакање брак,,. Ќе прочиташе дека сакам, ама не сега, и сега по ниту една цена не би стапила во брак.Викаш дека си 4+ години во врска а потоа кажуваш дека не сакаш брак ? ете мене ме интересира дали некогаш имате разговарано на таа тема брак, односно дали он те подржува во тоа да сте во врска кога знае дека ти не сакаш и нема да се омажиш никогаш ?
И немам двоен аршин не се секирај, тоа се глупости за една ноќ.. две ноќи и слични западно ненормални работи според мене.
За последното не зборувам за нивната состојба туку општо како живо суштество зрачат со позитивна енергија во околината. А и ретки се оние штп имаат состојба каква што кажа ти, сепак може да ги има поради различни X причини но сепак немора да се генерализира ..