Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.817
Де Лаурентис опна сума од 100 милиони за Хамшик. Треба 200 да ставиш :)
хахахахаха good one :)
--- надополнето: Jul 15, 2011 7:58 PM ---
Ок е Мите црвсто си стоиш на твојот став, го почитувам тоа, али мислам дека не си во право за тоа што викаш дека сме пекале за Ибра. Лично јас не пекав за него, бидејќи видов што донесовме подоцна и топ испадна цела работа. Пекав само на почетокот, пошо Весли уште не беше пристигнат во Милано... одкога дојде мирна глава :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.135
Мое миселење е дека во случај Интер да го продаде Снајдер а земе два квалитетни до 25 год играчи нема да е послаб тим.
Се разбравме, и јас сум за ова, но ова со 40 милиони нема да можат да го направат, на тие 40 мора да додадат уште 20 а они тоа нема да го направат, и онака пари веќе ќе отидат еден играч од средината, максимум 15 ќе отидат тука.

Инаку, не дека ги омаловажувам другите, сакав да ти кажам дека Интер мора да има плејмекер во екипа а истиот да не биде Алварез, не оваа сезона.
А со тие 40 милиони гарант Тевез ќе го носат а плејмејкерската позиција нема да остане чачната и ќе се молат на Рики, што за мене претставува несериозен потег и огромен ризик.
Е сега све ќе падне во вода ако Алварез искине, ама тоа Ако во моментов е премногу лабилно и никој не гарантира дека ќе се случи.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Што ве гледам чудни..се расправате за минатото кој што како..јас секој ден се молам Алварез,Џонатан и кој било друг што ќе дојди да се покажат ефикасни и да се прилагодат во играта на тимот бидејќи маф ни е планот и за другата сезона...со онај шпаклата Ибраносович нема играње:D
Што те гледам тебе вака чуден...
Шо ве глеам за никаде...

Е сега све ќе падне во вода ако Алварез искине, ама тоа Ако во моментов е премногу лабилно и никој не гарантира дека ќе се случи.
Во било каква ситуација, ако Алварез, вака нов во Италија, со далеку поголеми имиња покрај него, импресиониран, под притисок да се докаже... успее да стане организатор на игра и да го води тимот... ја одма го ставам во All Time Favorites.

Има потенцијал во него, ама ризикот од таков чекор е огромен, зошто ако не успее, тоа нема да биде катастрофа само за Интер туку и за него лично.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Шо ве глеам за никаде...
До времево ќе да е,мора да се иде веќе некаде...

Снајдер нема да си оди,нема потреба да удирате на тези од типот ако си оди летово бла бла.
Изјави неколку пати самиот дека е среќен во Интер и Милано и дека не сака да си оди,исто така и Бранка излезе со изјава дека Снајдер НЕМА да оди никаде.
Јас сакам вечно да остане во Интер,омилен играч ми стана и не можам да го замислам во иднина Интер без него во составот,а и штом самиот изјавува по 324354656 пати дека е среќен во Интер и дека сака да остане,Морати треба да му стави клаузула,кој сака да го купи 100 милиона еура во црно куферче,па да видиме дали ќе се дрзне некој да трча по него.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.135
Oдлична шанса за Интер, да не речам и пенал за Видал, во случај интересот навистина да постои

Sky: "Il Bayer Leverkusen punta Emiliano Viviano"

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Oдлична шанса за Интер, да не речам и пенал за Видал, во случај интересот навистина да постои

Превод?
Баерн Леверкусен го посакува Вивиано, или ја погрешно сватив?

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

што ќе им нив вивијано кога го имаат рене адлер ? некако не изгледа реално ова. а за снајдер ништо испод 70 мил. крајно несериозно би изгледал интер како клуб ако не може да ги задржи најдобрите фудбалери а за 40 играч како снајдер нема шанси да се најде.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Оф леле ама болни умови.Пандев,Мота плус 20милиони за Хамшик.Ајде бе не ни треба за таа сума,нека не си игра со умот и Бранка и тој од Наполи копукот.
Не благодарам,глупости во боја!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.135
што ќе им нив вивијано кога го имаат рене адлер ? некако не изгледа реално ова. а за снајдер ништо испод 70 мил. крајно несериозно би изгледал интер како клуб ако не може да ги задржи најдобрите фудбалери а за 40 играч како снајдер нема шанси да се најде.
И мене тоа ми беше чудно, али дека Скај ја пренесоа веста па ја ставив тука, освен ако не планираат да го дадат Адлер, поим немам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И мене тоа ми беше чудно, али дека Скај ја пренесоа веста па ја ставив тука, освен ако не планираат да го дадат Адлер, поим немам.
Aдлер се повреди гадно, го оперираа, ќе отсуствува најмалку 6 месеци.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.135
Аааа, е затоа било, ко што реков, пенал. :)
Вивијано би им бил одлично решение а и добра прилика да го искористат Видал кој 100% си оди од тимот за позиција која мора да биде покриена со адекватна замена.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.168
Не знам зошто треба да го продадеме Вивиано. Многу тешко е да се најде така квалитетен голман а ние сакаме да се ослободиме од него.
ФФП правилото ке ги примора тимовите на малку поинаква трансфер политика. Тоа ке значи дека за да се обезбедат пари за нови засилувања, потребно е да се продадат и некои играчи.
За жал, мора да бидат жртвувани и некои играчи кои се во тимот со години и се премногу приврзани за тимот. Според мене, тие играчи се Цезар, Камбијасо, Киву и Милито, како и непотребни играчи како Мунтари.
Треба да се искористи последната шанса за продажба на овие играчи додека сеуште вредат.

Го имаме Вивиано за кој плативме само 4 милиони евра, Цезар може да се продаде да 5 пати повисока цена и тие пари да се искористат за нови трансфери.
Галатасарај покажа сериозен интерес за Камбијасо и Милито и сигурен сум дека се подготвени да понудат и примамливи понуди за овие играчи.
Камбијасо и онака не е повеќе прв тим материјал, а таа позиција може да ја покрие Занети, Мота, Марига па и Станкович.
Киву и никогаш не бил незаменлив. Кога веќе го имаме Нагатомо, тука е Сантон и Занети може да ги покрива бековските позиции.
За Маикон само понуда околу 20 милиони би била прифатлива. Сепак се работи за најдобриот десен бек без оглед на годините и лошата сезона која ја одигра.

Цезар 17-20, Киву 8-10, Камби 12-15, Мунтари 7, Милито 10. Се работи за играчи за кои има официјален интерес од некои тимови и ке повторам, можеби последна шанса да се продадат за некоја подобра сума а се лесно или веќе заменети.

Знам дека многу од вас нема да се сложат со мојот пост, знам дека дел од овие играчи тука се со години и играат со срце за клубот но реалноста е таа, модерниот фудбал и новите правила ги менуваат работите...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.135
Aко е изводливо Вивијано да биде даден за Видал, тогаш ништо немам против таквиот трансфер, Цезар ќе брани долго време во Интер и ќе биде прв голман на тимот.
Киву во моментов нема теорија да замине зашто можно е Гасперини да користи тројца стопери во одбрана што значи морално е Киву да остане.
За Камби интересот постои но од Галатасарај, не верувам дека ќе сака таму да замине, истото важи и за Милито, Мунтари да, постои простор да премине во тој тим.

M

Mario Gómez

Гостин
Aдлер се повреди гадно, го оперираа, ќе отсуствува најмалку 6 месеци.
http://www.sbnation.com/soccer/2011/7/13/2273253/rene-adler-injury-bayer-leverkusen-will-miss-start-of-season

. He will miss the rest of the preseason and likely the first match against Mainz.
Инаку тој вашиот Бранка рече дека нема веќе интерес за Видал.

Неговиот агент ќе се состанел со Јувентус неделава иако нашиот тренер(ланскиот на Видал) рече дека е сигурен дека или ова или наредното лето Видал ќе дојде во Баерн што навестува на некој си пред договор со клубот. И реално не верувам дека Интер, Наполи или Јувентус би платиле од 15-18 м евра колку шо бараат од Неверкузен.

Видал самиот изјави дека сака да игра во Баерн, но и Наполи и Јувентус(т.е италијанската лига) не се лош предизвик.

Мое мислење: Нема да оди во Наполи и Јувентус пошо не играат ЛШ. А вие се откажавте а и ваљда е прескап. 50-50 се шансите да остане во Неверкузен и на лето гага да дојде кај нас или летово да дојде ако се договориме со Баер.

Kajgana Shop

На врв Bottom