Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ево, ја вела дека човечкото битие е 100% корисно и функционално, а не само 3, 5, 9, или 23,476% а Ти убеди ме дека сум во криво.
То шо славнио Ајнштајн рекол дека џоа саде 3% (или 5, колу ли беше точно...) од нашио мозок е искористен, тое за мене саде една генијална глупост од еден генијалец-и нишо појќе!

Ниту 3% ниту 5%...
Ајнштајн никогаш тоа не го рекол... Разберете веќе еднаш!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/10%_of_brain_myth#cite_note-sciam-0

Ако ти донесеме 11 курви, платено се, дали ќе ги одбиеш или прво ќе ги разгледаш? :)
Што ќе направиш МИКИ1? :)
Се надевам дека си барем 5% генијалец од Ајнштајн, па ќе одговориш мудро, и бог ќе ти даде одговор! :)

Heptagram,

воа погоре, џоа прашање, ќе го прифатам саде како демонско искушение кон мене лично, на кое не вреди да давам одговор. На ѓаолските искушенија секогаш им се вели: „Бегај од мене, сатано!„.
--- надополнето: Jul 14, 2011 3:13 PM ---
Што функција ти има тртката на газот?

Каква функција ти имаат брадавиците?

Која е функцијата на синусите?

За кој ку* Јахве ни го направил слепото црево, освен за воспаление?

И, пошто сигурно не знаеш што е plica seminularis, еве ти слика, па ти кажи ми која функција јахве предвидел за ова:

plica_semilunari.jpg

Појма неам, ама сигурен сум дека „...науката тоа наскоро ќе го открие...„ Ја су трпелив и ќе ја сачекам науката да ми кажит. :D

DALI NEKOJ VOOPSTO GI OTVORI LINKOVITE STO VI GI POSOCIV?
VE MOLAM, SAKAM DA RAZGOVARAME ZA TOA.

Абе очиледно дека некој не онеспособил, или па така сме намерно направени.
Можеби адамите и евите биле "перфектни", ама таа перфрктност му сметала
на креаторот па решил да ги осакати. :D

Абе тебе некој или нешто сигурно те онеспособил...

Heptagram,

воа погоре, џоа прашање, ќе го прифатам саде како демонско искушение кон мене лично, на кое не вреди да давам одговор. На ѓаолските искушенија секогаш им се вели: „Бегај од мене, сатано!„.

Уф, искушение... Од нив не се бега, туку се надминуваат! Ако не си бил со 11 девојки, зарем би одбил? :) Зарем? :)

NE SUM JEHOVIN SVEDOK!! Krstena sum kako pravolsavna hristijanka uste kako bebe, no Mokta, Avtoritetot i bavinata na Bozjata Rec ja otkriv od pred okolu 7 godini... I otkriv kolku greski pravime, koi se povrzani so tradicijata, a nikako i so vistinskoto obozavanje na Bog. Toa mnogu mi smeta i za seto ova vreme sum vo potraga po hristijanska grupacija (Vistinska Hristijanska Crkva) koja najverodostojno ja tolkuva i primenuva Biblijata...
Jehovinite Svedoci gi pocituvam, zatoa sto javno go objavuvaat imeto na Gospod, no zal mi e za niv zaradi pogresnite tolkuvanja koi gi imaat za Biblijata (ne zemaat pricest, ne go priznavaat Svetiot Duh kako Bog - i posebna Licnost od Svetoto Trojstvo, smetaat deka 10te Zapovedi veke ne vazat, itn)..

Појма неам,... :D

Гледам ја дека ти појма немаш. Знаеш замо како зелен да се смееш. Толку.

Сите тие работи кои ти се набројани се рецидиви од минатото на нашиот вид. Освен цицките, нели. За нив боље да не ни почнувам да ти пишувам, пошто сигурно ќе се збуниш, ама овие останатите ти се очигледен доказ дека не се' на човековото тело е таму со причина.

Ова последнава сликичка, со окцето, тоа ти е остаток од трет очен капак кој е доминантно присутен кај рептилите.

Зошто, Мики, Јахве ни направил мало трето очно капаче кое воопшто не ни брка работа за ништо?

NE SUM JEHOVIN SVEDOK!! Krstena sum kako pravolsavna hristijanka uste kako bebe, no Mokta, Avtoritetot i bavinata na Bozjata Rec ja otkriv od pred okolu 7 godini... I otkriv kolku greski pravime, koi se povrzani so tradicijata, a nikako i so vistinskoto obozavanje na Bog. Toa mnogu mi smeta i za seto ova vreme sum vo potraga po hristijanska grupacija (Vistinska Hristijanska Crkva) koja najverodostojno ja tolkuva i primenuva Biblijata...
Jehovinite Svedoci gi pocituvam, zatoa sto javno go objavuvaat imeto na Gospod, no zal mi e za niv zaradi pogresnite tolkuvanja koi gi imaat za Biblijata (ne zemaat pricest, ne go priznavaat Svetiot Duh kako Bog - i posebna Licnost od Svetoto Trojstvo, smetaat deka 10te Zapovedi veke ne vazat, itn)..

Ти гледам уште се немаш вознесено.

И сеуште не си имала секс...

ццц....

Епа, Девино, за тебе има еден мајстор на форумов. Се вика Чорбаџија. Он тебе све тоа фино-лепо ќе ти го објасни и за пола саат ќе те стаи у машина.

Веќе те замислувам како делиш памфлети за промоција на бенефитите од посветеноста на изворното христијанство на сите фокални точки низ градов.

Шала на страна, пошто вернициве овие пар недели нешто слабо одговараат на темава (Мики е само маскота, нели) доколку срочиш некое здраво прашање верувам дека ние 5-6 сурови атеисти ќе смогнеме сили да ти дадеме по некој издржан одговор.

Повели.

Извинете што ќе ви улетам вака со клизачи, ама сакам да знаете дека изјави за „ебење мајки“ на форум не се толерираат.
Дмт си заработи бан од 7 дена. Останатите, внимавајте на речникот.

Продолжете со дискусијата.

Па нели би било глупаво ем да не го ваѓаат од уста Јехова ем да веруваат во божјите заповеди. ;)
3. Не употребувај го напразно името Господово! :sneaky:

Зошто, Мики, Јахве ни направил мало трето очно капаче кое воопшто не ни брка работа за ништо?

Море...Не згрешил Јахве, туку грешиш Ти, оти велиш дека то ќошето у окото ѓоамити било рецидив од ѓоамити третото око од ѓоамити нашиот предок....:D.....

И од кај к** виде дека е то „капаче„ од некакво си таму „око„?
--- надополнето: Jul 14, 2011 4:03 PM ---
. I otkriv kolku greski pravime, k

Devina,

жит Ти све, а чии грешки имаш откриено?: Кои са тија „...наши...„ грешки: мои, твои, туѓи, нечии, сечии?....Ај троа подетаљно, разбираш...

Појма неам, ама сигурен сум дека „...науката тоа наскоро ќе го открие...„ Ја су трпелив и ќе ја сачекам науката да ми кажит. :D

Hint > Еволуција

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom