Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
M

Mr.InF3ction

Гостин
Ќе се нафати ли некој да ми направи еден шестоаголник во фотошоп, која било боја, само светла да е, ама да има некои 3д ефект, и такви глупости.. :)
Нешто подетално? Со или без позадина? кои ефекти? :D

С

Спенсер

Гостин
Какоооо бе незнам фотошоп,како не научив :mad:
Кој нема да го мрзи да ја попрај сликава :) Да ги смени главите и некој ефект,да не биде бледо.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Какоооо бе незнам фотошоп,како не научив :mad:
Кој нема да го мрзи да ја попрај сликава :) Да ги смени главите и некој ефект,да не биде бледо.
Не е тоа шо бараше али онака, сакав да пробам нешо и еве.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Основната слика:

~ 70 Текстури и 8-10 саати подоцна:

Верзија нумеро дуе:
Ситници шо ти ги праат модификациите ружни:
Сенката кај предниот браник - искача непотребно надвор, можеш да ја потсредиш за трипол секунди.
Капачето за резерварот - дај му малце дисорт накај лево, вака е баш плукни залепи (можеш дури и warp да му искористиш.
Издувите - изгледаат ко да се цртани т.е. пак ќе кажам плукни залепи (можеш да си поиграш со нив, drop shadow ти реков ми рече)

И кај најде 70 текстури? Ја глеам 6 објекти залепени и 20-30 минути работа :) Како и да е, браво

Член од
6 ноември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
9
Сенката кај предниот браник - искача непотребно надвор, можеш да ја потсредиш за трипол секунди.
Капачето за резерварот - дај му малце дисорт накај лево, вака е баш плукни залепи (можеш дури и warp да му искористиш.
Издувите - изгледаат ко да се цртани т.е. пак ќе кажам плукни залепи (можеш да си поиграш со нив, drop shadow ти реков ми рече)

И кај најде 70 текстури? Ја глеам 6 објекти залепени и 20-30 минути работа :) Како и да е, браво
Се согласувам дека се 20 минути работа ептен е плукни залепи .

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

Се согласуем за грешките, прв обид ми е :) Не ми паднале у очи толку. Инаку од каде 70 текстури? Вака:
Бандашите: 1 текстура надворешниот дел, друга текстура дискот, трета текстура плочката брембо, четврта текстура знакчето бемве :)
Цефките за ролбарот = 3 текстури склопени у една
карбон фиберот, предниот браник се исто така неколку текстури, м3 дупчето на крилото се две текстурки, задниот браник се веруел неверуел 7 текстури напраени од самиот браник, лајсните исто неколку текстури, плус нешто извадив од предниот браник (одкоа веќе беше готов) + имам у компјутер уште 10 верзии со различен винил, и тоа влече текстури, у фолдерот кај шо ми се текстурите, сосе дифолт сликата, се 67 фајлови на број, сите тие се искористени. :)
Се согласувам дека се 20 минути работа ептен е плукни залепи .
Знам, ама после толку лицкања глупирања, не се приметуваат тие ствари навидум :), Не дека неможам да го доработам, ама коа ќе иам вишак време :) Сеа иам други обврски :)

Сепак фала на критики :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Добри се, само тие 8-10 саати не значат дека нешто wow си направил и требало толку многу време..туку не си испланирал убаво и не си направил план како побрзо и подобро да го нарпавиш тоа што си го замислил.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Абе луѓе ај кажете од каде можи да се спушти Photoshop CS5 ама да можи да се регистрира. Пошо овај што го имам ниту еден код не прифајќа...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Абе луѓе ај кажете од каде можи да се спушти Photoshop CS5 ама да можи да се регистрира. Пошо овај што го имам ниту еден код не прифајќа...
http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=photoshop&promoid=EBYEU
А и регистрирањето е лесно. Само плаќаш. Ако не ти се плаќа - гуглај. Тука нема такви муабети.

Kajgana Shop

На врв Bottom