Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Темите споени. Нема потреба од отварање на нови теми за да ги презентирате Вашите изработки, доволно е оваа. ;)

Чоече браво добар си,само не се откажуви..како јас шо викам - Професионалец е аматер што не се откажува.. :)

Ако можам некако да ви напраам услуга да ви помогнам со некои одредени слики или слично слободно кажете :D

Може ли на една слика да и додадам друга? Ми се отвара само таа втората што сум ја додал а првата се губи..

Незнам како да ти објаснам..
пример на сликава да ја додадам оваа низ целата. Могуче е?
Се е могуче со фотошоп :)
Отвори ги двете слики.( File Open на двете) Потоа кај таа сликата што е помала притисни ctrl+a , ctrl+c и после кај оваа големата слика притисни ctrl+v и намести го каде сакаш.

standalone

Супер е сликата, само како што ти кажа Isak сенките се во погрешна насока, а и дрвото премногу е вештачко некако т.е. каде што се спојува со земјата грд ефект има поправи го ако можеш :D

хахаха знам за сенките апла е, само при крај направив промена во облаците и ме мрзеше да се вратам назад во пс па да менувам. Инаку дрвото си е таму во оригиналната слика само што сенката малце го цртав со четка за да сменам насока излезе ко гомно :D:D:D

Може ли на една слика да и додадам друга? Ми се отвара само таа втората што сум ја додал а првата се губи..

како што ти кажа отвори ги и двете цтрл+a на едната и цтрл+в кај таа со сакаш да ја стаиш наместија како што сакаш и ако сакаш пореален ефект лејерот со додадената слика стај го на overlay или softlight пробај ги и смени opacity.

хахаха знам за сенките апла е, само при крај направив промена во облаците и ме мрзеше да се вратам назад во пс па да менувам. Инаку дрвото си е таму во оригиналната слика само што сенката малце го цртав со четка за да сменам насока излезе ко гомно :D:D:D
еве ти финта за сенка, со pen tool цело помини го - направи го селекција и у нов леер офарбај цела селекција од внатре со црно, со Ctrl+t -> distort намести го да изгледа ко сенка (легни го на земја фактички) стави му малце гаусиан блур и намали малце опасити и ете :)

before:
105e.jpg

after:
105yv.jpg

Не е по туториал. Давајте коментари.

Одлично! интересна е замислата и идеата
--- надополнето: Jun 28, 2011 9:45 AM ---
Прегледај го приврзокот 24582

Си признавам следено по туторијал ама со измени по моја желба :)

Еве ти мое дело нешто со слична идеа кое не е следено по туториал
moon_light_1.jpg

--- надополнето: Jun 28, 2011 9:50 AM ---
http://www.sxc.hu/ за сток фотографии, само регистрирај се (бесплатно)
а за скин не знам...

www.sleekupload.com

Ќе се нафати ли некој да ми направи еден шестоаголник во фотошоп, која било боја, само светла да е, ама да има некои 3д ефект, и такви глупости.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom