H
HITCH
Гостин
Баклава е лесно да свиткаш и да испечеш, зезнат е шербетот. :jaj: Земи готови кори, (рецепт за 700 грама кори) стави една кора и испрскај ја со малку зејтин и гриз, стави ја втората кора исто малку зејтин и гриз, на третата кора ставаш измешани пола лажица шеќер, ореви (јас ставам многу ореви) и чоколадо рендано, па виткаш и ставаш во тепсија намачкана со масло. Ова го повторуваш додека има место во тепсијата. Оваа баклава е топ! Јас пред некое време правев шербет за баклава со кило шеќер и литар вода, испадна супер, ама следнит пат го зезнав во мерката и... отиде баклавата. :kesa: Ме лажеа дека била убава, додека сите си мљацкаа. Убава беше, ама не ко претходниот пат. Знам кога сум утнала! Не се плаши да згреши, така се учи, само немој често да го грешиш истиот рецепт! :smir:Сутлијач! Сум се прејала мх мх :wub: ...
3 шојли вода и една шојла ориз се остават да се сварит убо, па се додават 1 литар млеко, пола шојла отприлика шеќер (или колку сакате по желба) јас му бувнаф и ванилин едно пакетче и ми дојде таман. Се мешат полека и се варит дур не се згуснит убо кејфлиски.:smir:
Сакам да прам баклава, предлог за некоја полесна за почеток?![]()
Ако се дебели корите стави две кори, ако се тенки стави 3 кори. За шербет можеш дури и литар и 200 вода и кило и 200 шеќер, баклавата трпи шербет!
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)