Кој и што знае да зготви?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Многу работи..еве сеа ми светна за појадок после да си праам шпагети со сос од печурки..

Г

Господ

Гостин
Аааааа...пица,тост и пржени лепчиња(оние у јајца шо се квасат де,сегде различно ги викаат )...знам и виршли и јаја да сварам...и чај \m/

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Супа, разни манџи, тестенини, компири на различни начини, торти и колачи ама не премногу комплицирани, не можам многу да се пофалам со кулинарски способности ама за преживување има. :) Единствено ми е мака што не знам да правам кифли, зелници и такви работи со тесто.

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Пилешки стек/прсти, печурки, плескавици, палачинки, чоколадна торта...јајца, виршли и сл. Студентскиот живот на се ќе те научи :wink:

Член од
3 декември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
зависи..... кога како.... на пр. торта без шеќер, кафе со сол, млеко со сол, јајца без масло, пудинг без шеќер ... и т.н. (брука хаха):pos2:

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Пред некој ден најдов еден фил за крем-пита. И неможам да се пожалам стварно беше многу вкусен.
Па еф ќе го споделам :
Ви требит :
- 1. млеко
- 6 јајца
- 11 лајци шеќер
- 6 лајци брашно
- 2 лајци густин
- 2 ванили

Е сеа прво жолчките требит да ги матите со 4 лајци шеќер, па после додајте брашно и густин и 2 децилитри млеко, матете дур не се соединит ко шо требит смесата за да се изедначит убо. После млекото стоплете го со 5 лајци шеќер и мешајќи додајте ги жолчките. Филов се варит з да се згуснит уш појќе (ак прајте на шорет пожелно на страна за го остајте отпосле за да е топол - мое мислење ама и не морате) Се матат белките со 2 лајци шеќер и се додават во филот, па се додават и ванилата. Јас згора напрајв и си стајв и шлаг зш сум зависник од благо.:smir:
Напрајте, пробајте па кажите. :)

E

elena.

Гостин
КАТАСТРОФА сум у овој поглед :/ Само јајца знам да пржам/варам, и шпагети да правам, друго НИШТО. хаха

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
зависи..... кога како.... на пр. торта без шеќер, кафе со сол, млеко со сол, јајца без масло, пудинг без шеќер ... и т.н. (брука хаха):pos2:
ама прајт ногу убај јајца!:back:

Сутлијач! Сум се прејала мх мх :wub: ...
3 шојли вода и една шојла ориз се остават да се сварит убо, па се додават 1 литар млеко, пола шојла отприлика шеќер (или колку сакате по желба) јас му бувнаф и ванилин едно пакетче и ми дојде таман. Се мешат полека и се варит дур не се згуснит убо кејфлиски.:smir:

Сакам да прам баклава, предлог за некоја полесна за почеток? :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Јас знам да готвам, дека 6 години сам готвам од зор научив да правам све. Од приготвување на тестенини на различни начини, ориз на различни начини, листани теста, благи и слани пити, проја, до готвење/печење месо. И сето тоа изгледа и Е вкусно. За тоа може да потврдат мои другари и другаки кои имаат јадено кај мене.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Јајца на око,кајгана
Знам тост да правам :vozbud:
и то..бар за јадење нема да умрам :)

Член од
29 октомври 2009
Мислења
3
Поени од реакции
8
Многу убаво готвам :lazgo: Mаж ми или ќе добие запек или ќе го отрујам x)

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Незнам многу јадења да правам,али кој знае да прави лазањи нека пише радо би му дошол на гости :vozbud::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom