Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Еј дечки.Ви го следам доста долго фан-клубов,башка ако не се лажам и сум пишал овде.Интер го следам од мали нозе,не ради ништо друго тука ради брат ми,дека навива за Интер.Сега гледам дека некој членови запнале за штопер.По моја логика,а и сето тоа што го знам и гледам за Интер е дека штопер во никој случај не им треба.Ги имат одличните Лусио и Самуел којшто би си дадол за слобода да кажам дека тие двајца им ја донесоа титулата во ЛШ.Беа феноменални.Остај Меси го немало никаде,туку Чави и Иниеста ги немаше никаде.Затоа не преработи Меси :) Башка и Мурињно си го имавте,ѕвер е човекот :cool:
Е сега,освен Рики Алварез кој може комотно да го играте крило за првиот состав , не ќе ви биде лошо да земете лев бек.Незнам какво мислење имате за Киву,и нејкам да мислите дека дојдов овде да ви се правам петел,но мислам дека Киву е многу слаб овие 2 сезони,посебно оваа последнава.Така да најдобро ќе ви биде да се засилите на таа позиција.Е сега ќе ми кажете го имаме Нагатомо,да но сепак мислам дека не е најдобро решение во моментов за Интер.Значи со еден лев бек и евенутално десен,зошто мислам дека е редно време да го шитните Мајкон и да му ги извадете парите(а тоа ќе се бајаги пари) вие догодина ќе имате доста силен состав за да се натпреварувате на сите фронтови.Е сега не го знам овој Гаспарини,така да незнам што да очекувам од таа страна,па се надевам дека од оваа страна нема да бидете катастрофа и без среќа гледајки ја ланската сезона,Леонардо,а посебно Бенитез.Голманче си имате топ,средина со Снајдер,Занети,Камбиасо,Станкович/Мота сте добри и исто така нападот Ето,Пацини,Милито,Пандев.Само да ве прашам,што точно игра Кутињно?
А што бидна за 2006 титулата?Ви го одземаа скудетото ?
Не ни треба лев бек, одма ќе ти кажам. Нагатомо има 24 години и има голема желба за докажување, евентуално Мајкон да го трампаат со Марсело па Нагатомо да оди десно а Марсело лево и штопер не ни треба. На Кутињо природна позиција му е полушпиц но досега во Интер играше само крило, не доби шанса да се докаже на неговата позиција. Скудетото најверојатно останува кај нас затоа што Јувентус немаат докази за да го одземат скудетото.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Јас си стојам на мислењето дека со Санчез во овој состав што е сега, чуда можеме да правиме...
па и ако се донеси санчез, интер можи комотно да си го затвори преодниот рок, пошто ништо повеќе не им треба... си имаат замена за снајдер за овој малку да одмори понекогаш, а со санчез би имале и одлично крило!!! во одбрана се засилени со враќањето на самуел, а за голман го имаат и вивиано!
дури можи да се направи, ако има мад..а овој гасперини, да го даде цезар и на негово место, одма во прв тим да се стави вивиано!!! топ!!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Санчез требаше да се купи, без разлика дали било карактеристично за Интер или не, ниту тоа дека Ранокиа ги помрсил сметките, Морати не планираше да купува, Ранокиа дојде зашто Самуел се повреди, Пацини дојде несакајќи, барем според Морати, кој што во интервју рече: Не знаевме дека е Пацини е на продажба, понудивиме и Сампдорија ја прифатија понудата.
Не ме разбирате вие, не е работата дека Интер можеле да го купат односно финансиски можеле да го направат тоа а не го направиле, Интер не можеа да дадат толкава сума на пари тој период.
Интер толкава сума на пари не дале од 2006 година, сигурно и тоа си има свое јас, Милито и Мота беа купени со размени на 100 играчи плус пари, они одамна свртеа друг лист за давање на пари за фудбалери, најскап беше Кварезма, 17 милиони евра, затоа и за секој играч кој вреди над 20 одма се врти муабетот дека ќе се продаде некој од фудбалерите..

Затоа муабетот за Санчез ми е ко некој да рече, зашто не го земале Робен, или Руни тој период, зашто шансите они да се земат беа исти со оние за Санчез, 0%, затоа аналогни на фантазија ми се вашите муабети можеле да го земат, можеле само на тркало на среќа кај Игор Џамбазов.
Во Јануари е 3 пати потешко да се преговара отколку во летниот трансфер период, Удинезе се бореа за ЛШ и тоа им беше приоритет, и мало дете знаеше дека доколку го дадеа Санчез тешко дека ќе оствареа таков успех во сезоната затоа и Поцо индиректно со бараниот кеш посочи дека нема никаква намера да го продава тој период.

Можеби ќе имаше некаква шанса ете и за тие 25 милиони доколку не се повредеше Самуел, Ранокија чинеше бајаги, 16 или 17 милиони евра, сеедно, тоа само дополнително ги искомплицира работите за Јануари и дојде непланирано, истиот играч сакаа во тек на лето да го земат.
Интер никогаш ниту давале ниту ќе даваат над 30 милиони евра, т.е. скоро 40 во тек на јануарски преоден рок, Интер ако троши, троши само во тек на лето ко и 90% од тимовите, на прсти се бројат тие што трошеле ко луди во Јаунари и карактеристика за истите е што сите имаат богати сопственици, арапи или руси.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Eto'o al City: no thanks
--- надополнето: Jul 9, 2011 2:07 PM ---
Сеуште нема конкретни понуди за услугите на Снајдер

Агентот на Весли Снајдер вели дека во овој момент сеуште нема конкретни понуди за плејмејкерот на Интер Подолго време се говори дека Сер Алекс Фергусон го идентификувал Весли Снајдер како еден од можните наследници на Пол Сколс.
Оваа недела исто така се појавија шпекулации кои велеа дека екипата на Малага е подготвена да одвои помеѓу 35 и 40 милиони евра за да стигне до потписот на холандскиот интернационалец.
Но агентот на Снајдер вели дека во овој момент нема конкретни понуди за услугите на плејмејкерот.
Сорен Лерби за Voetbal International рече: “Не е чудно тоа што името на Весли Снајдер се поврзува со топ клубови кои сакаат да го засилат својот состав.”
“Во секој случај, мислам дека сеуште е рано за овие големи клубови да делуваат на одреден начин.”
“Она што јас со сигурност можам да го кажам е дека Снајдер има договор со Интер до 2015 и во моментов нема ништо конкретно.”
Денешното издание на La Gazzetta dello Sport вели дека директорите на Интер во понеделник или вторник ќе одржат средба со Снајдер и тогаш ќе се одлучи дали екс-фудбалерот на Реал Мадрид ќе остане на Џузепе Меаца или пак ќе биде продаден.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Епа тука треба да си голем и да донесеш правилна одлука. Сите знаеме дека Ето е играчиште, уште кога беше во Барса, за тоа не треба да му симнуваме капа на Бранка, ниту пак за Снајдер штог го донесе за 15че, не дека он навистина не вреди повеќе, но Реал очајно се обидуваше да се ослободи од него, а Снајдер молеше да остане во Реал дури и се понуди да грее клупа, а во таква ситуација Реал рече дај шта даш само носи го.

За Кака повеќето знаевме дека се повредува често, и ти и јас, исто ќе биде и со Пато доколку го купат, они не го купија за да им биде првотимец, они го купија зашто е ѕвезда, јасно ни е што беше филозофијата на Реал и што е сеуште.

Санчез требаше да се купи, без разлика дали било карактеристично за Интер или не, ниту тоа дека Ранокиа ги помрсил сметките, Морати не планираше да купува, Ранокиа дојде зашто Самуел се повреди, Пацини дојде несакајќи, барем според Морати, кој што во интервју рече: Не знаевме дека е Пацини е на продажба, понудивиме и Сампдорија ја прифатија понудата.
--- надополнето: Jul 9, 2011 4:20 AM ---

Калдирола ќе биде дел од првиот тим, играше во Витезе претходнава година, пред таа беше капитен на Примавера тимот, последниве 2-3 утакмици играше за Италија у21, според мене добра замена, полош од Кордоба не може да биде :)
Млад дефанзивец е добра работа но Витезе и Интер се сосема 2 различни новоа. На пример Мароне беше фантастичен во Серија Б сега во Серија А шанса неможе да најди а детето има талент ...

Јас би зел некој кој е добар и ке прифати да седе на клупа ( Барзаљи како во Јуве) и би зел малдински напаѓач =)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Не знам зошто би го продале Снајдер и тоа за 35 милиони евра. Снајдер има 27 години и без конкуренција е најдобриот плеј во моментов.
Доколку се работи за Ето и немаше да ми биде така чудно, има 30\31 година и ова е можеби последната сезона кога може да се продаде на поголема сума. Освен тоа, зема плата двојно од тоа што го зема Снајдер. Сепак, јас сум и против тој трансфер.

Ако некоја од звездите треба да замине, тоа треба да бидат Маикон и Цезар. Сеуште имаат висока цена на пазарот и лесно може да се заменат. Најверојатно доаѓа Џонатан за околу 5 милиони евра, го купивме Вивиано за 4. Тоа се играчите на кои може да се прават пари, во другото не гледам логика. Ке го дадеме Снајдер за 35 а ке го земеме Пасторе или Санчез за 40??? Од кај вака недокажани играчи вредат повеќе од Снајдер.
Има логика само ако Снајдер има желба да го напушти клубот. Според неговото однесување и изјавите нема простор ни да помислиме на такви нешто.

Да не бодам погрешно разбран, јас сум да се дадат и 35 за Санчез но не по цена да замине Снајдер. Парите треба да се обезбедат од продажба на други играчи.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Не знам зошто би го продале Снајдер и тоа за 35 милиони евра. Снајдер има 27 години и без конкуренција е најдобриот плеј во моментов.
Доколку се работи за Ето и немаше да ми биде така чудно, има 30\31 година и ова е можеби последната сезона кога може да се продаде на поголема сума. Освен тоа, зема плата двојно од тоа што го зема Снајдер. Сепак, јас сум и против тој трансфер.

Ако некоја од звездите треба да замине, тоа треба да бидат Маикон и Цезар. Сеуште имаат висока цена на пазарот и лесно може да се заменат. Најверојатно доаѓа Џонатан за околу 5 милиони евра, го купивме Вивиано за 4. Тоа се играчите на кои може да се прават пари, во другото не гледам логика. Ке го дадеме Снајдер за 35 а ке го земеме Пасторе или Санчез за 40??? Од кај вака недокажани играчи вредат повеќе од Снајдер.
Има логика само ако Снајдер има желба да го напушти клубот. Според неговото однесување и изјавите нема простор ни да помислиме на такви нешто.

Да не бодам погрешно разбран, јас сум да се дадат и 35 за Санчез но не по цена да замине Снајдер. Парите треба да се обезбедат од продажба на други играчи.
Кога еден Агуеро е 45 милиони, еден санчез 40-50 милини ...Тогаш Снајдер лесно може да оди 65 милиони по некоја логика на денешниот пазар на која владеат ненормално инфалациони цени ....Снајдер може да се продаде од 50 + нагоре за вас и да се донеси некој Пасторе и $+ Пандев = Санчез ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Млад дефанзивец е добра работа но Витезе и Интер се сосема 2 различни новоа. На пример Мароне беше фантастичен во Серија Б сега во Серија А шанса неможе да најди а детето има талент ...

Јас би зел некој кој е добар и ке прифати да седе на клупа ( Барзаљи како во Јуве) и би зел малдински напаѓач =)
Самуел и Лусио се прва опција, тука е и Ранокиа, така да Калдирола е опција само за во купот, плус Кордоба е тука :D

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Самуел и Лусио се прва опција, тука е и Ранокиа, така да Калдирола е опција само за во купот, плус Кордоба е тука :D
Извини го заборавив Кордоба ма да неезнам дали може уште да се смета тој како опција.Колку ги мразам повредите во Серија А како се случуваат ненормално многу.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Каков Кордоба, тој го ставив намерно како последен, сезонава на сите натпревари што играше, на сите направи по некоја грешка, можеби највеќе ја памтиш онаа со Јувентус кога примија Интер гол.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Каков Кордоба, тој го ставив намерно како последен, сезонава на сите натпревари што играше, на сите направи по некоја грешка, можеби највеќе ја памтиш онаа со Јувентус кога примија Интер гол.
Да да и на тоа ми текна кога го спомна.Колку заработува Кордоба ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Да да и на тоа ми текна кога го спомна.Колку заработува Кордоба ?
Ау, немам поим, имав една слика од пред 2-3 сезони, покасно ќе ја побарам, али околу 1.5 сигурно...

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Ау, немам поим, имав една слика од пред 2-3 сезони, покасно ќе ја побарам, али околу 1.5 сигурно...
Ако се раскини неговиот договор или се продаде ( како Јуве со Легротаље во Милан за 2 милиони) + 1.5 милиони ете пари за некое малдинче да се челичи...

Значи ако се раскини договорот 1.5 мил x Годините кој му останале на договорот да речеме 2 тоа е = 3 милиони за играч

ако се продаде 2 мил x Години на договорот = 5 милиони

но сепак ова погоре останва фантазија зборуваме за играч кој е заменик капитен ..

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Кога еден Агуеро е 45 милиони, еден санчез 40-50 милини ...Тогаш Снајдер лесно може да оди 65 милиони по некоја логика на денешниот пазар на која владеат ненормално инфалациони цени ....Снајдер може да се продаде од 50 + нагоре за вас и да се донеси некој Пасторе и $+ Пандев = Санчез ?
Секој играч (производ) вреди толку колку што е спремен купувачот да даде за него, а не колку бара продавачот!!! Ако Сити ги проценува играчите за одредана сума и има пари да одели толку, не значи дека аналогно на тоа ќе треба да се проценуваат и другите играчи. Немаат сите пари како Сити, што значи дека другите играчи, а ги има многу, не може да се надеваат на толку пари. Тука се работи за субјективна вредност и против тоа не се може. Иако Платини мисли дека може, но ќе се заебе, а ќе го заебе и фудбалот. А, постојано имаме раст на цените и платите на фудбалерите, но тоа е затоа што се вртат и поглеми пари во фудбалот.

Ако Сити мисли дека играчите вредат за некоја ИКС сума, тогаш и вредат толку, ако подоцна тоа не им се исплати, штетата ќе ја плати сопственикот на Сити, а не Интер, Јувентус, Милан, Манчестер. Скоро секој од поголемите тимови купил или продал играч за кој сме можеле да кажеме дека е преплатен, но тогаш не се буниме, а кога тоаго прави ’малиот’ Сити креваме галама како најголемо злосторство во фудбалот да е тоа.

Снајдер ќе вреди толку колку што ќе сака да даде М. Јунајтед или некој друг тим за него, а не со споредба на играчите на Сити или сл.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Секој играч (производ) вреди толку колку што е спремен купувачот да даде за него, а не колку бара продавачот!!! Ако Сити ги проценува играчите за одредана сума и има пари да одели толку, не значи дека аналогно на тоа ќе треба да се проценуваат и другите играчи. Немаат сите пари како Сити, што значи дека другите играчи, а ги има многу, не може да се надеваат на толку пари. Тука се работи за субјективна вредност и против тоа не се може. Иако Платини мисли дека може, но ќе се заебе, а ќе го заебе и фудбалот. А, постојано имаме раст на цените и платите на фудбалерите, но тоа е затоа што се вртат и поглеми пари во фудбалот.

Ако Сити мисли дека играчите вредат за некоја ИКС сума, тогаш и вредат толку, ако подоцна тоа не им се исплати, штетата ќе ја плати сопственикот на Сити, а не Интер, Јувентус, Милан, Манчестер. Скоро секој од поголемите тимови купил или продал играч за кој сме можеле да кажеме дека е преплатен, но тогаш не се буниме, а кога тоаго прави ’малиот’ Сити креваме галама како најголемо злосторство во фудбалот да е тоа.

Снајдер ќе вреди толку колку што ќе сака да даде М. Јунајтед или некој друг тим за него, а не со споредба на играчите на Сити или сл.
Конкуренцијата на пазарот ја диктира цената а не купувачот. Доколку во една трка влезат двајца или повеќе купувачи,продавачот ке си игра со цената според онаа која е највисока но секој продавач има цена под која не го дава производот а тоа е почетната цена. На пр доколку Интер или Јувентус не понуди 40 милиони за Агуеро, Атлетико нема да ја намали цената бидејки знај за играч кој вреди и има квалитет секогаш ке има купувач така да ако Интер и Јувентус излезат од игра за тој играч или не понудат повеќе тука се Челзи,Сити,РМ па дури и малага и дури постојат такви тимови заинтересирани или кој трчаат по тој играч продавачот нема да попушта со цената знаејки дека доколку еден не ја задоволи баранта цена тогаш секогаш ке има друг. Стално има некој кој нема во главата а има во нозете.

Kajgana Shop

На врв Bottom