Црната магија е тип на верување кај луѓето,а тоа дека дали ќе веруваме во нешто или не мислам дека не е мерило дали сме добри или лоши.Таквите верувања постоеле многу повеќе во минатото од проста причина дека луѓето немале доволно познавања за многу работи,па верувале во се и сешто.Имам слушнато дека во Македонија имало многу црна магија. По ова се гледа колку сме лоши :S Секој секому му мисли лошо...ама ако, се врти тркалото
Темата е подложена на wannabe-хумор од старт. Дека штом ти фрлат магија стануваш онака инстантно self-conscious? Едноставно знаеш дека ти фрлиле, и се чуствуваш компетентен да напишеш за искуството на форум? Едноставно од тие мислења што ги оставаш, демек онтопик, се нагаѓања, теории што всушност Е и постот за илузија. (илузија n. псих. измама на сетилата предизвикана од деформирано примање на впечатоците од реалноста; Фиг. неоснована надеж. неостварлива фантазија, самоизмама, прицид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, недостижен идеал.) Значи, ако тргнеме од старт каде се наоѓа темата, и прашањето е онака stand-alone дечкото најубаво дефинираше што како. Е сега ти не ограничуваш во која насока да нагаѓаме, а не лично мислење. Дека за онтопик мислење, во правата смисла, треба да има дефинирано симптоми, па дијагноза и да се дојде до некаков заклучок.Ок... дали некој некому му фрлил илизија поради која тој... починал?
Prijatelce,toa ne e bilo magija be bato.toa bil samo tvojot glupav i sebicen mozok.znaes deka toa sto si go cuvstvuval ne bilo ljubov a sepak,si cuvstvuval potreba za devojceto,pa duri i glava te bolelo.sega ke ti objasni batoNema problem sigurno! Da beshe sega do mene ke te natepav! :angry3:
Postojat magii i toa kako! Koga ke pochustvuvash na tvoja koza ke doznaesh inaku do togash teshko deka ke poveruvash vo takvi raboti! Beshe od edna devojka (nema da kazuvam detali koga, zoshto i kako!zashto ne e za falenje) od nigde nikade edno utro svativ deka 'ja sakam' teroriziranje an mrtvo, morav radi splet na okolnostida se razdelam od nea i po dva tri dena pochna glavata da me boli, dobivav strashna vrtoglavica, so nikoj ne sakav da zboram ama bash so nikoj(koga gledam od deneshen aspekt na rabotiote shto gi pravev togash mi doaga da si ja udram glava od dzid ama toa e), nishto ne pravev, sedev ili shetav sam i vo tishina, pochnav da ziveam samo noke, si legnuvav vo 8-10 nautro a se probuduvav 21-23. Mi smetaa lugeto se mi beshe glupavo... Auu lohsi dve nedeli od mojot zivot! Rehsenie najdov -nema da se pofalam kako i kade, i po samo 1h odkako GO najdov(mi go najdoa drugi) reshenieto seta taa zelba ludost ili ne znam shto ischezna....
Moze ke kazesh deka sum budala ili , shto znam, nenormalen! Moze ke kazesh deka sum bil ludo vjuben vo devojkata, ne e ni toa! Zashto znam deka ne bev i ne sum!
Nemoj ushte ednash da kazesh deka neshto ne postoi i e izmislica radi pari ako ne znaesh so sigurnost deka e taka!:smir:
треба да верувас и тоа какоЈас сум си цел живот малерозна
Ама не верувам во магии, бајачки и сл. глупости...
Вистинскиот Христијанин не треба да верува во вакви работи.
nisto na swetot ne e tolku sovrseno ..pa ni internetot ipak sto e najintelegentna izmisljotina..nemozes da doznaes na net dali postoi ili ne crna magija....mozes da doznaes samo ako osetis na svoja koza...a nedaj boze da ti se sluci takvo nestoЦрната магија е тип на верување кај луѓето,а тоа дека дали ќе веруваме во нешто или не мислам дека не е мерило дали сме добри или лоши.Таквите верувања постоеле многу повеќе во минатото од проста причина дека луѓето немале доволно познавања за многу работи,па верувале во се и сешто.
Денес буквално ако баш сакаш нешто да дознаеш ќе вкучиш интернет и ете дознаваш.
sakas da kazes deka tocno do detalj ja opisa osobata......i znaes koja e i slicno?znaes sekoj eden ne bi poveruval od prva no pokraj toa sto zivotot mi se smeni za 360 stepeni ....kon poloso....i mi ja opisa do detali i osobata i kako bilo zavitkano toa sto mi go pokloni i mnogu drugi raboti ,pa sega sto znam veke....
Znam poveke vakvi slucai, od mnogu generaciisakas da kazes deka tocno do detalj ja opisa osobata......i znaes koja e i slicno?
--- надополнето: Aug 22, 2011 11:35 AM ---
zdravi decki ....me interesira kako bi mozela da deluva ljubovnata magija...vrakjanje na sakana osoba i slicno(zboram za licnost sto ste bile dolgo vreme zaedno ,ali pod nekoi cudni okolnosti ne ste povekje)dali taa magija moze da ti go promeni nacinot na ziveenje...da imas nemir..da ti se slucuvaat losi raboti....ili nesto slicno ako vrz tebe e napravena.....ili e samo da ti se povrati ljubovta kon licnosta sto si ja sakal
iskreno cudni raboti mi se slucuvaat i mi se slucija....gledam na forumot ima dosta licnost sto se razbiraat vo ovie raboti...pa iskreno baram pomos........veruvajte ,,ima se po svetov