Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Живееме во 21 век и сеуште веруваме во нереални работи. Очигледно образованието не е како што треба или IQ-то се намалува од шпански/турски серии.

Член од
1 јули 2011
Мислења
51
Поени од реакции
8
Имам слушнато дека во Македонија имало многу црна магија. По ова се гледа колку сме лоши :S Секој секому му мисли лошо...ама ако, се врти тркалото
Црната магија е тип на верување кај луѓето,а тоа дека дали ќе веруваме во нешто или не мислам дека не е мерило дали сме добри или лоши.Таквите верувања постоеле многу повеќе во минатото од проста причина дека луѓето немале доволно познавања за многу работи,па верувале во се и сешто.
Денес буквално ако баш сакаш нешто да дознаеш ќе вкучиш интернет и ете дознаваш.

TheFrisb

(Астроном)
Член од
5 јуни 2011
Мислења
246
Поени од реакции
80
Магија?Нема магија.Има илузија !

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ок... дали некој некому му фрлил илизија поради која тој... починал?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Ок... дали некој некому му фрлил илизија поради која тој... починал?
Темата е подложена на wannabe-хумор од старт. Дека штом ти фрлат магија стануваш онака инстантно self-conscious? Едноставно знаеш дека ти фрлиле, и се чуствуваш компетентен да напишеш за искуството на форум? Едноставно од тие мислења што ги оставаш, демек онтопик, се нагаѓања, теории што всушност Е и постот за илузија. (илузија n. псих. измама на сетилата предизвикана од деформирано примање на впечатоците од реалноста; Фиг. неоснована надеж. неостварлива фантазија, самоизмама, прицид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, недостижен идеал.) Значи, ако тргнеме од старт каде се наоѓа темата, и прашањето е онака stand-alone дечкото најубаво дефинираше што како. Е сега ти не ограничуваш во која насока да нагаѓаме, а не лично мислење. Дека за онтопик мислење, во правата смисла, треба да има дефинирано симптоми, па дијагноза и да се дојде до некаков заклучок. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ајде, тој што знае да прави "магии" нека се јави, мора да има барем еден на форумов, ќе се најдеме....ќе направам се што ќе ми рече, т.е. она што е потребно па да видиме каква магија ќе ми направи, и какво влијание истата ќе има на мене :pos:

It's all in your head.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Темава е дали некој фрлил магија на вас.
Станува збор за искуство..ако стануваше збор за верување ќе беше дали верувате во магија.
И за тоа IQ то......... кога ќе почне некој да се фали со него е доказ дека е глуп.
Сам себе го убил.......

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Авторката на Хари Потер е вештерка, тоа повеќе од сигурно :icon_lol:, затоа што човек не може да пишува од тепка мора да има искуство на темата било какво :icon_lol:. Е сега духови сеништа вампири енергетски или крвни сето тоа на денешната генерација е од сознание преку филмови, порано нашите предци си имале свои преданија кои што биле повеќе вистинити отколку холивудската машинерија за креирање илузија. Е сега се разбира дека има магија ама не онаа филмската холивудската, или пак премногу суеверната која што може да се сретне во денешната наша околина, двете се само насочувачи во погрешен правец од вистинското нешто.

Член од
11 јули 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1
Nema problem sigurno! Da beshe sega do mene ke te natepav! :angry3:
Postojat magii i toa kako! Koga ke pochustvuvash na tvoja koza ke doznaesh inaku do togash teshko deka ke poveruvash vo takvi raboti! Beshe od edna devojka (nema da kazuvam detali koga, zoshto i kako!zashto ne e za falenje) od nigde nikade edno utro svativ deka 'ja sakam' teroriziranje an mrtvo, morav radi splet na okolnostida se razdelam od nea i po dva tri dena pochna glavata da me boli, dobivav strashna vrtoglavica, so nikoj ne sakav da zboram ama bash so nikoj(koga gledam od deneshen aspekt na rabotiote shto gi pravev togash mi doaga da si ja udram glava od dzid ama toa e), nishto ne pravev, sedev ili shetav sam i vo tishina, pochnav da ziveam samo noke, si legnuvav vo 8-10 nautro a se probuduvav 21-23. Mi smetaa lugeto se mi beshe glupavo... Auu lohsi dve nedeli od mojot zivot! Rehsenie najdov -nema da se pofalam kako i kade, i po samo 1h odkako GO najdov(mi go najdoa drugi) reshenieto seta taa zelba ludost ili ne znam shto ischezna....
Moze ke kazesh deka sum budala ili , shto znam, nenormalen! Moze ke kazesh deka sum bil ludo vjuben vo devojkata, ne e ni toa! Zashto znam deka ne bev i ne sum!
Nemoj ushte ednash da kazesh deka neshto ne postoi i e izmislica radi pari ako ne znaesh so sigurnost deka e taka!:smir:
Prijatelce,toa ne e bilo magija be bato.toa bil samo tvojot glupav i sebicen mozok.znaes deka toa sto si go cuvstvuval ne bilo ljubov a sepak,si cuvstvuval potreba za devojceto,pa duri i glava te bolelo.sega ke ti objasni bato
kako raboti toa.ti ne ja poznavas ljubovta,ti si se vrzal za devojceto kako slep za stap,i koga nesto trgnalo naopaku,tvojata stvorena zavisnot od nea izlegla na povrsina.glavata te bolela od tvojata anksioznost,i se sto si cuvstvuval bile samo obicni panicni napadi.aj priseti se i ke ti stane jasno.a toa sto te izlekuvale za eden cas bil samo eden obicen plasebo efekt.isto kako sto ako na nekoj bolen mu dades tik tak i go izlazes deka e tableta protiv bolki,negovata bolka ke se reducira.pozz.i zaebete tie magii

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не верувам во вакви глупости.

Член од
22 август 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Јас сум си цел живот малерозна :D
Ама не верувам во магии, бајачки и сл. глупости...
Вистинскиот Христијанин не треба да верува во вакви работи.
треба да верувас и тоа како
--- надополнето: Aug 22, 2011 11:14 AM ---
Црната магија е тип на верување кај луѓето,а тоа дека дали ќе веруваме во нешто или не мислам дека не е мерило дали сме добри или лоши.Таквите верувања постоеле многу повеќе во минатото од проста причина дека луѓето немале доволно познавања за многу работи,па верувале во се и сешто.
Денес буквално ако баш сакаш нешто да дознаеш ќе вкучиш интернет и ете дознаваш.
nisto na swetot ne e tolku sovrseno ..pa ni internetot ipak sto e najintelegentna izmisljotina..nemozes da doznaes na net dali postoi ili ne crna magija....mozes da doznaes samo ako osetis na svoja koza...a nedaj boze da ti se sluci takvo nesto

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
како ми е нешо прудолу тргнато последно време не да фрлил некој магија на мене туку како некој маг да ме зеде за семинарска работа!

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Вчера имав една таква случка една комшивка ставала сол пред врата на една друга комшивка и баш се најдоа кај нас да се расправаат смешки во боја. Ако веруваш во такви глупости тогаш и вистински ќе ти се случуваат ако не дозволиш тоа да влијае психички врз тебе тогаш и нема да ти се случи. :)

Член од
22 август 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
znaes sekoj eden ne bi poveruval od prva no pokraj toa sto zivotot mi se smeni za 360 stepeni ....kon poloso....i mi ja opisa do detali i osobata i kako bilo zavitkano toa sto mi go pokloni i mnogu drugi raboti ,pa sega sto znam veke....
sakas da kazes deka tocno do detalj ja opisa osobata......i znaes koja e i slicno?
--- надополнето: Aug 22, 2011 11:35 AM ---
zdravi decki ....me interesira kako bi mozela da deluva ljubovnata magija...vrakjanje na sakana osoba i slicno(zboram za licnost sto ste bile dolgo vreme zaedno ,ali pod nekoi cudni okolnosti ne ste povekje)dali taa magija moze da ti go promeni nacinot na ziveenje...da imas nemir..da ti se slucuvaat losi raboti....ili nesto slicno ako vrz tebe e napravena.....ili e samo da ti se povrati ljubovta kon licnosta sto si ja sakal
iskreno cudni raboti mi se slucuvaat i mi se slucija....gledam na forumot ima dosta licnost sto se razbiraat vo ovie raboti...pa iskreno baram pomos........veruvajte ,,ima se po svetov

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
sakas da kazes deka tocno do detalj ja opisa osobata......i znaes koja e i slicno?
--- надополнето: Aug 22, 2011 11:35 AM ---
zdravi decki ....me interesira kako bi mozela da deluva ljubovnata magija...vrakjanje na sakana osoba i slicno(zboram za licnost sto ste bile dolgo vreme zaedno ,ali pod nekoi cudni okolnosti ne ste povekje)dali taa magija moze da ti go promeni nacinot na ziveenje...da imas nemir..da ti se slucuvaat losi raboti....ili nesto slicno ako vrz tebe e napravena.....ili e samo da ti se povrati ljubovta kon licnosta sto si ja sakal
iskreno cudni raboti mi se slucuvaat i mi se slucija....gledam na forumot ima dosta licnost sto se razbiraat vo ovie raboti...pa iskreno baram pomos........veruvajte ,,ima se po svetov
Znam poveke vakvi slucai, od mnogu generacii

Kajgana Shop

На врв Bottom