ај јас пак...
1. не се сеќавам на се само на ова...лежам нешто како пред спиење али лежам на стомак и таман да заспијам доаѓа некое суштество, како човек ама не е човек, сиво накај црно не му се распознава лик.ме фати за левата нога и почна да ми цица од ногата.сакав да го тргнам ама неможев да мрднам ни да викам ,после успеав да ја придвижам само едната рака и го туркав, се измачив , лошо чувство...
2, се наоѓам во селото на мајками, со дечкоми одиме надоле по некое стрмно ритче и пред нас некоја мала нива, он ми кажува као мајкаму ја работела нивата, на нивата некои плави платна распослани,а мене како не ме интересира тоа туку едвај чекам да му го покажам моето место(а имам такво место у село) да ги види планините, погледнувам натаму(накај местото)и гледам планини големи и на нив паднала магла, и јас се разочарав и му викам џабе ќе одиме кога од маглата нема да можеш да ги видиш планините, нема да го видиш она што сакам да ти го покажам...
а, за зелената врата...страшно сакам да знам што е, али ќе почекам и се надевам еден ден ќе дознаам
Фала