Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

М

Мартин`

Гостин
Tolku se, od 400-500 evra stari novi, zavisi kako ke gi nesskcs
Ок фала, а како се цениве на мобилниве мрежи кај нас како обичните телефони или ?
Дека незнам затоа прашувам, а не најдов на нет ништо

V

Vollstandig

Гостин
Ако земам Iphone 4, зошто морам да правам JailBreak?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Луѓе како се движат цените во странство на Iphone, знам одма дека ќе кажете во USA се заклучени бараат договор ( иако сега има слободна продажба и таму), е сеа финтата ми е глеам по огласи објавуваат Iphone со многу пониски цени околу 400 евра, и ми е нејасно од кај се набавуваат тие?
Има ли некој искуство или пак да најде некој ценовник како се движат цените во странство.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Луѓе како се движат цените во странство на Iphone, знам одма дека ќе кажете во USA се заклучени бараат договор ( иако сега има слободна продажба и таму), е сеа финтата ми е глеам по огласи објавуваат Iphone со многу пониски цени околу 400 евра, и ми е нејасно од кај се набавуваат тие?
Има ли некој искуство или пак да најде некој ценовник како се движат цените во странство.
Ако најдеш neverlocked во USA во ред е, земи го... А за огласиве ако мислиш на овие нашиве, ефтини се бидејќи ги земаат на договори многу поефтино и ги продаваат вака, а договорот нив им останува а ти немаш ништо со тој договор подоцна, така да и таков да земеш нема да се зафркнеш.. Иначе за 3гс цената оди 350 евра, а 4ката околу 500 евра, зборувам за цените на овие земени во договор..

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Ако најдеш neverlocked во USA во ред е, земи го... А за огласиве ако мислиш на овие нашиве, ефтини се бидејќи ги земаат на договори многу поефтино и ги продаваат вака, а договорот нив им останува а ти немаш ништо со тој договор подоцна, така да и таков да земеш нема да се зафркнеш.. Иначе за 3гс цената оди 350 евра, а 4ката околу 500 евра, зборувам за цените на овие земени во договор..
Не сум сигурен дека е баш така, како што гледам еден исти тип веќе цела година продава Iphone 4 по најниски цени и на неколку месеци носи по 10 парчиња, и моментално продава 400-420 евра од парче, а зимото ми нудеше еден дилер 500 евра Neverlocked од Швајцарија за тоа време цената беше баш на место...
Нема теорија да прават договори во странство, телефоните се купуваат низ европа и се наојѓа добра цена па подоцна во Мк се прави профит на сето тоа

Инаку во Apple Store почнаа од пред некој ден да се продаваат
Unlocked Iphone 4 16 gb кој е околу 640$ а 32 за 100$ Повеќе..

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Не сум сигурен дека е баш така, како што гледам еден исти тип веќе цела година продава Iphone 4 по најниски цени и на неколку месеци носи по 10 парчиња, и моментално продава 400-420 евра од парче, а зимото ми нудеше еден дилер 500 евра Neverlocked од Швајцарија за тоа време цената беше баш на место...
Нема теорија да прават договори во странство, телефоните се купуваат низ европа и се наојѓа добра цена па подоцна во Мк се прави профит на сето тоа

Инаку во Apple Store почнаа од пред некој ден да се продаваат
Unlocked Iphone 4 16 gb кој е околу 640$ а 32 за 100$ Повеќе..
Јас зборував за правење договори тука во Македонија, и го препродаваат.. секако нов неотпакуван.. А тоа за во странство, не знам за каков вид купување па продавање станува, но можно е и таму на сличен начин, странците права договор, тие го препродаваат и доаѓа до нашиве.. незнам стварно :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
iphone cannot make or receive calls. restore from itunes
-.- напраам рестор, после некое време користење, па истото!

шо му е?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
е да, и барам да купам iPhone 2G 8Gb .. понудете и тоа ако има некој/а :P

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
До кај шо прочитав, не видов одговор.. па ако можда наназад има одговор.. пак да си прашам јас.
Што е "предноста" да речам ако на ајфонот му се напраи џилбрејк? И што ризик носи тоа ако нешто тргне во непосакуван правец? Дали после може тоа некако да се поправи (да се врати како што било по старо) и сл. Има ли на ајфонот опција РЕСТОРЕ и све да си се врати од почеток како од фабрика, без разлика дали се ке избрише или не?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да прашам додека сум тука,што пари се движат iphone 2g,3g i 3gs тука кај нас ?!
За 4-ката не прашувам бидејќи знам :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Да прашам додека сум тука,што пари се движат iphone 2g,3g i 3gs тука кај нас ?!
За 4-ката не прашувам бидејќи знам :)
2Г - до 6.000 највише
3Г - од 150 па до кај 250

најде негде 2Г? и јас барам таков :/
--- надополнето: Jul 22, 2011 2:59 PM ---
До кај шо прочитав, не видов одговор.. па ако можда наназад има одговор.. пак да си прашам јас.
Што е "предноста" да речам ако на ајфонот му се напраи џилбрејк? И што ризик носи тоа ако нешто тргне во непосакуван правец? Дали после може тоа некако да се поправи (да се врати како што било по старо) и сл. Има ли на ајфонот опција РЕСТОРЕ и све да си се врати од почеток како од фабрика, без разлика дали се ке избрише или не?
ја еднаш се заебав, направив фабрички рестор, и се шекна ..така да - не го препорачувам ..

Kajgana Shop

На врв Bottom