Сум го видел и на други вектри истово ова со дисплејот. Изгледа маана им е, по некое време откажуваат.Здраво автомафија .... Абе пред 1 месец негде ова дисплејот на Вектрата моја почна да дупи некогаш како што ќе му текни, некогаш е добар ама повеќе време е цел измешан и ништо не се чита, а си го гледав сатот и температурата и супер ми беше, а сеа не можам ми откажа, еве ви слика па ако знае некој како би можело да се среди ова....Фала
Абе да го ебам супер беше, што му згрешив толку :/ да го мењам ќе треба да барам од друга Вектра па вадење па чепкање... :/Сум го видел и на други вектри истово ова со дисплејот. Изгледа маана им е, по некое време откажуваат.
проблемот е во контактите на самиот дисплеј... се губат контакти и половина свети половина не...се поправа и ова...Здраво автомафија .... Абе пред 1 месец негде ова дисплејот на Вектрата моја почна да дупи некогаш како што ќе му текни, некогаш е добар ама повеќе време е цел измешан и ништо не се чита, а си го гледав сатот и температурата и супер ми беше, а сеа не можам ми откажа, еве ви слика па ако знае некој како би можело да се среди ова....Фала
Јас го менувам на секои 10.000 км.Чаре за да ми покажува колку реално може да извоземе со тва уље шо е веке сменено? однапред фала
Пробај ова:Значи екипо ја шо е мојот проблем. имаме Пежо 307sw и пред некое време му мениа уљето. Нормално коо ке се даде контакт на колата ти покажува и уште колку километри можеш да извозеш со уљето шо го имаш арно ама, тај пат не се рестартира а уљето е веке сменето. Чаре за да ми покажува колку реално може да извоземе со тва уље шо е веке сменено? однапред фала
да нагласам само оти остануваа уште 6500км за да се доизвозе со тоа уље ама не гледам причина зш би требало да праа таков проблем коо порано нема правено никаков проблем... на тебе ти се има ли случено нешш слично? Ама нормално треба сам да се рестартира тој саат шо покажува уште колку км можеш со тоа уље или грешка сум?Јас го менувам на секои 10.000 км.
ај и тва ке пробам... фала иначеПробај ова:
peugeot 307SW year 2005
how do we remove the spanner symbol without going to a garage
(we service the car locally - not at a peugeot dealer)
Here goes-
1,switch ignition OFF,
2,press & hold trip reset stalk(instrument cluster)
3,Switch ignition ON
4,keep pressed for 10 secs,
Display will now read 0 and 'spanner' symbol will go out
Ако нема компјутер тој што мења уље (или заборави да го ресетира) вака ќе ти покажува.да нагласам само оти остануваа уште 6500км за да се доизвозе со тоа уље ама не гледам причина зш би требало да праа таков проблем коо порано нема правено никаков проблем... на тебе ти се има ли случено нешш слично? Ама нормално треба сам да се рестартира тој саат шо покажува уште колку км можеш со тоа уље или грешка сум?
--- надополнето: Jul 5, 2011 9:17 PM ---
ај и тва ке пробам... фала иначе
јас убоо ак се секавам претходниот пат без да ја стави на ком само си се намести как шо треба... иначе, ignition значе контакт преведено на македонски или грешам?Ако нема компјутер тој што мења уље (или заборави да го ресетира) вака ќе ти покажува.
Да контакт еве и тука имаш. Еве и видео слично би требало да биде.јас убоо ак се секавам претходниот пат без да ја стави на ком само си се намести как шо треба... иначе, ignition значе контакт преведено на македонски или грешам?