Richie_81mk
United 4life
- Член од
- 4 март 2010
- Мислења
- 173
- Поени од реакции
- 3
а цената солена
Незнам што мислиш да прошириш ама на истите бандажи може да ставиш 165-киДали може на Матизот гумите му се 155/65 фабрички може ли на пример да се прошират и да се стават поголеми гуми на пример 165 или некоја друга варијанта?
Дали може на Матизот гумите му се 155/65 фабрички може ли на пример да се прошират и да се стават поголеми гуми на пример 165 или некоја друга варијанта
Можеш да ставиш еден број поголеми на истите бандаши (бандаши не се шират) со то ќе добиеш поголема стабилност ама и поголема потрошувачка
Па на пример поголема(поширока) гума да се стави на пример 165/65 или 60 незнам како одат тие бројките.Незнам што мислиш да прошириш ама на истите бандажи може да ставиш 165-ки
можеш да ставиш поголема гума и нема да имаш никаков проблем, сем што километражникот и брзиномерот нема да ти покажуваат точно (со поголема гума ке покажува помалце па ке бидеш на ризик да бидеш казнет за пребрзо возење) и секако секое мењање на димензија на гума (помала или поголема) повлекува и поголема потрошња на гориво...Па на пример поголема(поширока) гума да се стави на пример 165/65 или 60 незнам како одат тие бројките.
Во принцип може, ама има некои правила...Дали може на Матизот гумите му се 155/65 фабрички може ли на пример да се прошират и да се стават поголеми гуми на пример 165 или некоја друга варијанта?
165 ти е ширината, 65 пример е висината на гуматаПа на пример поголема(поширока) гума да се стави на пример 165/65 или 60 незнам како одат тие бројките.
Ах колку тапа им е механизмот, мене на едната корса ми се заглави ете така не мрда, а на новава па вдлабнато е од едната страна и цело време е притиснато :p тврди се за притискање прсти да искршишИмам Астра Г 2000 модел. Задното седиште помалото не сака да се спушти. Го притискам копчето за да се спушти не реагира ништо. Можам ли сам да го направам или треба мајстор? Ако треба мајсто кај да се обратам?
Па во сервисов авто куќа кај олимписки јас ја носам, треба да отворат внатре и да го средат, се поправаИма некој што ги решава овие случаи?
Е да кај саше има стално гужва ама го биваТаму со закажување е а тоа многу ме нервира.