Барав одредено објаснување низ библијата но неможев да најдам одговор, па сметам тука е најдобро да се постави прашањето. Каде во библијата се спомнуваат работи како крштевки, кумови, попови кои денес ги среќаваме во нашето христијанство?
Тоа е најверојатно подоцна измислено, како дополнителен извор на финансии.Барав одредено објаснување низ библијата но неможев да најдам одговор, па сметам тука е најдобро да се постави прашањето. Каде во библијата се спомнуваат работи како крштевки, кумови, попови кои денес ги среќаваме во нашето христијанство?
Каде во Библијата пишува дека змијата е Луцифер?Не е змијата метафора и тоа не е единствен пример каде што ѓаволот опседнувал животни и луѓе. Ѓаволот поседува одредена моќ и е способен да прави натприродни работи. Тој може да направи и човек да лае како куче и куче да збори како човек
Еве ти доказ: http://www.thatvideosite.com/video/girl_can_burp_like_a_god
А имаш ти некакво познавање на библијата или вака напамет кажуваш а?Тоа е најверојатно подоцна измислено, како дополнителен извор на финансии.
Има многу интересни мисли за Библијата, не знам на која поточно мислиш, можеби на оваСо среќа чекањето на одговорот, туку ич не ми текнува од кого беше една интересна мисла за библијата дали од Орсон Велс , Вилијам Блејк или некој трет, знам дека беше Енглез небитно парафризирам Секој ја чита библијата како што тој мисли, не како што пишува во неа.
Би бил благодарен некој да помогне да се сетам кој беше авторот, се нервирам вака кога не ми текнува ама ми е на врвот на јазикот.
Го гледам очигледното.А имаш ти некакво познавање на библијата или вака напамет кажуваш а?
Произволни глупости, како и обично.Можеме само да шпекулираме што и како било кога ние не сме биле. И во науката за потеклото на Универзумот не постојат научно потврдени теории, туку само хипотези (претпоставки). Но да, верувам дека тоа што го тврдиш е можна варијанта.
Му штети. И нема да види - ни во кратки, ниту во долги црти или криви линии...http://members.tripod.com/a_u_r_a/abydos.html
Епа, не штети и да се види што вика "другата" страна во кратки црти за тие хиероглифи од стар Египет и да одлучиш кое е пологично и поверојатно, не те терам да го прифатиш ова објаснување, и онака јас првпат слушам за вакви хиероглифи.
Абе, шмокљан, сега ќе аргументираш како некоја друга светлина свети, а не сонцето?Сигурно имало и такви како тебе кои што на Колумбо му велеле: Абе каква Америка не треси глупости! Едно е копното и се околу него е море!
Да да, а тоа што го познавале пустинските племиња било дека Сонцето не е неопходно за денската светлина, бидејќи нели во тоа време имале пософистицирани извори на светлина и Сонцето бил само еден примитивен, минорен и занемарлив начин на осветлување. За нив било нормално и логично Сончевата светлина да биде создадена пред Сонцето. Тие биле крајно глупи и со негативен коефициент на интелигенција па не можеле да укапираат една таква проста работа. Ах пустите тие пустински племиња што излажаа 2 милијарди луѓе на светот со своите крајно нелогични приказни. Но ете за среќа ние сме привилигирани и го имаме мистер DBACK да ни го отвори очите и да ја разобличи нивната смешно скроена бајка.
Со тоа што јас зборувам за семејството во кое живеам повеќе од 20 години, а ти зборуваш за луѓе кои ги познаваш.... И јас го познавам комшијата, де.Во ред, изгледа непрецизно се изјаснив. Сега ќе се преформулирам: Библијата не е научен учебник, но онаму каде што таа спомнува некои научни вистини, тие се во склад со објективната и научно потврдена наука. Оние делови кои што скептиците ги посочуваат како ненаучни се или погрешна интерпретација на библискиот текст или шпекулирање со и онака непознати и научно непотврдени работи, обично тоа се минати неповторливи настани кои науката не може да ги досегне со научниот метод.
--- надополнето: Jul 5, 2011 6:07 PM ---
Како што ти велиш "Нема, Чорбаџија нема." без да видиш и провериш, така и јас ќе речам: „Не верувам дека твоите имаат успешен брак доколку и двајцата се прават водачи. Нема, Пума, нема!“
Што знаеш (или знаете) ти за создавањето на Сончевиот систем? Најдоминантното натуралистичко-материјалистичко објаснување за настанокот на Сончевиот систем е хипотезата на Кант и Лаплас т.е. Кант-Лапласовата хипотеза. Дали знаеш што значи зборот хипотеза?Се' што знаеме за создавањето на сончевиот систем знаеме од набљудувањата на настаните во длабоката вселена.
Овде би било добро да те цитирам тебе што кажа на предходната страна:Со тоа што јас зборувам за семејството во кое живеам повеќе од 20 години, а ти зборуваш за луѓе кои ги познаваш.... И јас го познавам комшијата, де.
Само замени го зборот „себе“ со „своето семејство“ и самата ќе си го дадеш одговорот.Како психолог, ти гарантирам дека никој своите ,,валканици,, не ги пласира јавно и сите се трудат да остават што подобра слика за себе.
Чорбаџија.Што знаеш (или знаете) ти за создавањето на Сончевиот систем? Најдоминантното натуралистичко-материјалистичко објаснување за настанокот на Сончевиот систем е хипотезата на Кант и Лаплас т.е. Кант-Лапласовата хипотеза. Дали знаеш што значи зборот хипотеза?
--- надополнето: Jul 5, 2011 7:03 PM ---
Овде би било добро да те цитирам тебе што кажа на предходната страна:
Само замени го зборот „себе“ со „своето семејство“ и самата ќе си го дадеш одговорот.
Попови и кумови нема.Барав одредено објаснување низ библијата но неможев да најдам одговор, па сметам тука е најдобро да се постави прашањето. Каде во библијата се спомнуваат работи како крштевки, кумови, попови кои денес ги среќаваме во нашето христијанство?
Да, многу научно:Во ред, изгледа непрецизно се изјаснив. Сега ќе се преформулирам: Библијата не е научен учебник, но онаму каде што таа спомнува некои научни вистини, тие се во склад со објективната и научно потврдена наука.
Ќути, пред некој месец ќе бесеше луѓе на плоштад... сеа бебиња ќе елиминира...Збориме за чедоморство како да е колење јагненце за ручек (што исто не е воопшто за гордеење).
Од кога убиство на бебиња е во ред?
Да се дознае дека некој сосед убил неколку бебиња од гнев има цела држава да бара смртна казна за манјакот а кога е некое суштество од книга на кого му се клањаат тогаш е во ред и убиство на деца и силувања и инцест и да не одам понатаму.
Монструозона хипокризија.
Чудна љубов за геноцид на цели народи и деца и жени. Или кога го манипулира фараонот директно во мозок па му наредува да ги истера Евреите за да има причина да ги казни Египѓаните.Ќути, пред некој месец ќе бесеше луѓе на плоштад... сеа бебиња ќе елиминира...
Христијанството е љубов!
Не би се повторувал по останатите точки, бидејќи на неколку наврати ги имаме подробно дискутирани.3. Земјата е рамна и можеш да се качиш на највисоката планина и да ја видиш цела.