Мачорка
Shining Star of Paektu Mountain
- Член од
- 25 февруари 2011
- Мислења
- 1.955
- Поени од реакции
- 12.543
Сакаш да кажеш дека првите денови светот била осветлен од некаква светлина, која не била Сончева, туку од непознато потекло, и потоа кога било создадено Сонцето, таа првобитната светлина ја снемало,и оттогаш се нема појавено, ниту пак има некакви докази за нејзиното постоење?Точно така. Во Библијата не пишува дека светлината што била создадена во првиот ден била Сончева светлина. Каква била таа светлина не знаеме. Ние денес знаеме повеќе извори на светлина, и природни и вештачки: ѕвездите, космичко зрачење, сите атоми, лимунинсесија, биолимуненсенција, флуоресценција, фосфоросценција, Радиоактивно распаѓање, анхилација на честички и античестички итн. Сепак тоа не значи дека и оваа листа е исцрпна, дека овие се единствените. Овие се само оние кои ние луѓето ги познаваме.
Во Откровението на пример пишува вака:
„ Ноќ нема да има веќе и не ќе им биде потребна светлина од светилка, ни светлина од сонцето, зашто Господ Бог ќе ги осветлува, и ќе владеат во веки веков.“ (Откровение 22:5, Библијата)
Имајте предвид дека доколку човек (Мојсеј) самостојно си го измислувал извештајот на создавањето во книгата Битие, тогаш тој сигурно немало да напише дека прво била создадена светлината, а потоа Сонцето, бидејќи во тоа време луѓето биле многу позависни од Сонцето за осветлување, отколку ние денес така што ако Мојсеј си пишувал од своја рака, тој ќе напишел прво Сонце, па после светлина. Ова е доказ дека тој не пишувал од своја рака што ќе му текнело, туку пишувал под Божествена инспирација, и покрај тоа што можеби тој тоа не го разбирал „научно“ како е можно да има светлина без Сонце.
Јасно, има многу нелогичности, ја посочив змијата затоа што што се водеше опширна дискусија за тоа, која мене лично ми беше смешна, од проста причина што главен протагонист беше змија што зборува?!Ех...да беше само тоа! А растенија создадени пред да биде создадено сонцето? А дрвен брод долг 137 метри, способен да собере милиони и милиони двојки од сите животни кој постоеле? А лавови, крокодили, тигри....што пасат трева? Све во склад со научни теории нели?
Да не го спомнувам Мики кој ме нарече мене горда и надувана, а самиот тврди дека Бог ги создал жените само за да им прават друштво на мажите и секако да им се покоруваат на сите желби....Does that sound self-centered or what?