Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека сте можеле во романтичните драми со два /три филма да побегнете од типичниот Холивудски пристап кон овој жанр . Филмови како The Reader , Eternal Sunshine of the Spotless Mind , Lost in Translation , Atonement и др, би и дале посебен шмек на листава .

Читав некоја најава за Scary Movie 5, знае некој на кој датум точно излегува?
Не можев да најдам ништо конкретно...

Читав некоја најава за Scary Movie 5, знае некој на кој датум точно излегува?
Не можев да најдам ништо конкретно...
Според imdb на 20 април идната година излегува филмов во САД.

плус
менхетен , нема љутиш ; )

Не бе, какво љутење. Јас не викам дека сум дај-хард фан на Беј, него ептен ми се добри филмовите Трансформерс 1, 2, за третото ќе видиме, иако знам дека предвреме дека ќе ми се допадне, пошто сам Беј рече а и Џејмс Камерон (кој му помагаше околу 3Д-то) дека филмов не е за критичарите и за тие кои барат приказни и глупости во овој филм, него овој филм е за фановите, а фанови на трансформери знаат што да чекат - лебед кој игра балет. :D

Дај-хард фан, сум на Ричи и братот и сестрата Вачовски. А за актери, има малце повеќе.

Мислам дека сте можеле во романтичните драми со два /три филма да побегнете од типичниот Холивудски пристап кон овој жанр . Филмови како The Reader , Eternal Sunshine of the Spotless Mind , Lost in Translation , Atonement и др, би и дале посебен шмек на листава .
Само Саншајн би го ставил од листава, веројатно ќе иде во Бонус. Не е поради пристапот, мислам дека се изјаснивме од прва рака за кого е правена листава. Би било добро да се почне од полесни работи па после да се влезе во компликации.

Една иста сцена е користена за два филма на Мајкл Беј. The Island (2005) и Transformers 3 (2011)

002.jpg

http://fishki.net/comment.php?id=91271

Абе некој на форумов имаше ставено листа од 100 најдобри mindfuck филмови или така нешто. Да не ја има некој да ја стави пак, зошто никако да ја најдам.

1276752127313.png

еве листа за опаки гор љубители.
некои по грешка се нашле на сметка на класика сплатери.

http://www.classreal.com/
овде е трефнат субгенрот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom