Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Kaboom мене ептен ме бендиса. Вистина дека при крајот многу тешки глупости се дешаваат, али се на се доста интересен е. Режисерот пробувал да направи некаква комбинација од Donnie Darko и Inception и тука го зафркна филмот. Не доволна разработена тематика или и самиот се збуна незнам. Можеше да го остави нешто како американските тинејџ комедии или да воведеше уште повеќе еротика..

F

Frankie Yale

Гостин
Често сме презафатени во последно и поретко имаме слободно време да ја апдејтираме листата, ама ако не ви е мака одвреме навреме проверувајте кој жанр се пополнува.
Денес ги ставив воените филмови, мислам дека ова е една од најкомплетните листи, многу тешко да сме заборавиле некој ептен добар филм. Ако сме заборавиле по некоја случајност, ќе го ставиме во бонусот.
http://forum.kajgana.com/threads/Водич-низ-галаксијата-филмски-каталог-за-тапчовци.51919/#post-4206477
А Рокенрола погоре од овој пост ги стаде романтичните драми...
Ne mi se veruva Enemy at the gates pred Saving Private Ryan :eek:
--- надополнето: Jul 4, 2011 6:53 PM ---
Vo mjuzikli go nema blues brothers!

Ama dobro, pojasneto e.
Веднаш да појасниме дека немаме преголемо искуство со Мјузикли, не сме изгледале премногу за да направиме најдобар избор.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ne mi se veruva Enemy at the gates pred Saving Private Ryan :eek:
--- надополнето: Jul 4, 2011 6:53 PM ---
Vo mjuzikli go nema blues brothers!

Ama dobro, pojasneto e.
Ни мене не ми се верува дека мислиш оти набројувањето од еден до десет означува некаков ранкинг:eek:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Мислам дека сте можеле во романтичните драми со два /три филма да побегнете од типичниот Холивудски пристап кон овој жанр . Филмови како The Reader , Eternal Sunshine of the Spotless Mind , Lost in Translation , Atonement и др, би и дале посебен шмек на листава .

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Читав некоја најава за Scary Movie 5, знае некој на кој датум точно излегува?
Не можев да најдам ништо конкретно...

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Читав некоја најава за Scary Movie 5, знае некој на кој датум точно излегува?
Не можев да најдам ништо конкретно...
Според imdb на 20 април идната година излегува филмов во САД.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
плус
менхетен , нема љутиш ; )
Не бе, какво љутење. Јас не викам дека сум дај-хард фан на Беј, него ептен ми се добри филмовите Трансформерс 1, 2, за третото ќе видиме, иако знам дека предвреме дека ќе ми се допадне, пошто сам Беј рече а и Џејмс Камерон (кој му помагаше околу 3Д-то) дека филмов не е за критичарите и за тие кои барат приказни и глупости во овој филм, него овој филм е за фановите, а фанови на трансформери знаат што да чекат - лебед кој игра балет. :D

Дај-хард фан, сум на Ричи и братот и сестрата Вачовски. А за актери, има малце повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom